Ιστορικό

Μάρτιος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

15ο Μαθητικό Συμπόσιο Unesco (Δίκτυο ASPnet)

3 Μαρτίου 2015 από

AFISA

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αντιπροσωπευτική ομάδα 10 μαθητριών και μαθητών από τη Β τάξη του σχολείου μας πήρε μέρος στις εργασίες του 15ου Μαθητικού Συμποσίου του Δικτύου Λυκείων Νομού Αττικής, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα των Συνεργαζομένων Σχολείων της UNESCO. Το διήμερο Μαθητικό Συμπόσιο, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, έγινε στην Αθήνα 26-27 Φεβρουαρίου 2015, σε συνεργασία με το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO. Τις οργανωτικές δαπάνες καθώς και τη δαπάνη / διατροφή των μαθητριών και μαθητών για τις δύο ημέρες της συνάντησης κάλυψαν τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα.

Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας των Μαθητικών Συμποσίων της Unesco μπορείτε να δείτε εδώ.

Το φετινό θέμα του Συμποσίου, στο οποίο προετοιμάστηκαν οι μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας, ήταν «Η Εκπαίδευση ως μέσο κοινωνικής συνοχής». Υποθέματα του συμποσίου ήταν: Α. “Η Εκπαίδευση με πυρήνα τον άνθρωπο”, Β. “Η Εκπαίδευση ενάντια στις προκαταλήψεις”, Γ. “Κατευθύνσεις και πολιτικές στην Εκπαίδευση του μέλλοντος”.

Οι μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας, που πήραν μέρος στις εργασίες του διημέρου Μαθητικού Συμποσίου, ήταν οι: Ασημάκης Δημήτριος, Γρηγοριάδου Χριστίνα, Καφρίτσα-Γεωργαντά Σοφία, Λιακοπούλου Δανάη, Πατήρη Κατερίνα, Παύλου Γεράσιμος (Γραμματέας), Πιχλίνσκι Ιωάννης (Πρόεδρος), Χατζή Παναγιώτα.

Οι εκπαιδευτικοί Λ. Πόλκας (ΠΕ 02) και Ευσταθία Αργυρού (ΠΕ 02) είχαν την ευθύνη της συστηματικής προετοιμασίας των μαθητριών/ών του σχολείου μας για τη συμμετοχή και εμπλοκή τους τόσο στο καλλιτεχνικό μέρος του διήμερου Μαθητικού Συμποσίου όσο και στις συζητήσεις στρογυλής τραπέζης που ακολούθησαν.

Ribbet collage

Οι θέσεις της ομάδας των μαθητών για την ανάπτυξη του θέματος και των υποθεμάτων του Συμποσίου στις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης υπάρχουν εδώ.

Στο Καλλιτεχνικό μέρος του Μαθητικού Συμποσίου ετοιμάστηκε και παρουσιάστηκε βιντεογραφημένη προβολή με τίτλο «Το σχολείο μας: εντευκτήριο μνήμης, ταυτότητας και ποικιλομορφίας». Στόχος της ήταν να εξηγήσουμε και να δείξουμε, με λόγια και εικόνες, ότι βιώνουμε το σχολείο μας ως χώρο όπου συναντώνται και διαλέγονται η ιστορία προσώπων και πραγμάτων, οι προσωπικές μας αναπαραστάσεις για τον κόσμο και οι καταγωγικές μας εμπειρίες ως προς την ισότητα της διαφορετικότητας μας.

Επίκειται η έκδοση των Πρακτικών του 15ου Συμποσίου.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:

Μπορείτε να δείτε την έναρξη και τις ομιλίες του 15ου Συμποσίου πηγαίνοντας εδώ.

Μπορείτε να δείτε το Α μέρος του Καλλιτεχνικού Προγράμματος του 15ου Συμποσίου πηγαίνοντας εδώ.

Μπορείτε να δείτε το Β μέρος του Καλλιτεχνικού Προγράμματος του 15ου Συμποσίου πηγαίνοντας εδώ.

Μπορείτε να διαβάσετε για το 15ο Συμπόσιο στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας της Ουνέσκο ASPnet in Action πηγαίνοντας εδώ.

Κατηγορία Δραστηριότητες 2014-2015 | 1 σχόλιο »



Τα σχόλια είναι κλειστά.