Ιστορικό

Μάιος 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Συμμετοχή σε συνέδριο για τις ψηφιακές δεξιότητες

6 Μαΐου 2014 από

eskillsΣτις 6/5/2014 σαράντα μαθητές από τις τρεις τάξεις του λυκείου μας, με τη συνοδεία των καθηγητών Δ. Γιάτα, Α. Αθανασίου, Ν. Μεταξίδη και Λ. Πόλκα, πήραν μέρος στις εργασίες του συνεδρίου e-Skills for Jobs 2014. Το συνέδριο απέβλεπε στην ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών ΤΠΕ, των νέων και των ανέργων για τις ανάγκες που δημιουργούνται σε νέες δεξιότητες και θέσεις εργασίας του αύριο.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του συνεδρίου, που ήταν ενταγμένο στις δράσεις της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναπτύχθηκαν σε παράλληλες θεματικές συνεδρίες απόψεις (από κυβερνητικούς αξιωματούχους, στελέχη επιχειρήσεων, ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους και σπουδαστές) σχετικά με τις ευκαιρίες που παρέχουν οι Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Στην πρωινή συνεδρία οι μαθητές του σχολείου μας, μαζί με συμμαθητές τους και εκπαιδευτικούς από άλλα τέσσερα σχολεία (Εκπαιδευτήρια Δούκα, Π.Π. Λύκειο Ιωνιδείου Σχολής, Ελληνογερμανική Αγωγή, Γυμνάσιο Φιλοθέης) παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά, σε κατάλληλα διαμορφωμένη γι’ αυτούς αίθουσα του συνεδρίου, σε συζητήσεις με ειδικούς, εκπαιδευτικούς κυρίως, για το ρόλο και τη σημασία του μαθήματος της Πληροφορικής στο σχολείο σήμερα, καθώς επίσης τις εναλλακτικές δυνατότητες που η πρώιμη και συστηματική ενασχόληση με τις ΤΠΕ προσφέρει στην αγορά εργασίας. Στους κεντρικούς ομιλητές ήταν και ο καθηγητής της Πληροφορικής του σχολείου μας Δημήτρης Γιάτας, ο οποίος εισηγήθηκε θέματα σχετικά με τη σπουδαιότητα των ψηφιακών δεξιοτήτων και τον ρόλο της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης στις σπουδές και την αγορά εργασίας. 

Επιπρόσθετα, οι μαθητές τους σχολείου μας συνεργάστηκαν με τους συμμαθητές τους από τα άλλα σχολεία στη σύνταξη υπομνήματος σχετικά με τις δράσεις που είναι δυνατόν να αναληφθούν, ώστε να αναβαθμιστούν, ποσοτικά και ποιοτικά, οι δεξιότητες και οι γραμματισμοί των μαθητών μέσω των ΤΠΕ στην ελληνική εκπαίδευση σήμερα. Εκπρόσωποι των μαθητών παρουσίασαν τις θέσεις τους στο μεσημεριανό workshop II (Turning e-Skills into Jobs), που είχε ως βασικό θέμα του το πώς οι νέοι σήμερα μπορούν να πετύχουν στη μελλοντική εργασιακή τους απασχόληση αξιοποιώντας τις ΤΠΕ και τις ψηφιακές τους δεξιότητες.

Κατηγορία Δραστηριότητες 2013-2014 | 1 σχόλιο »



Τα σχόλια είναι κλειστά.