Ιστορικό

Φεβρουάριος 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

14o Μαθητικό Συμπόσιο UNESCO (Δίκτυο ASPnet)

10 Φεβρουαρίου 2014 από

UNESCO_1

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Ομίλου της UNESCO του σχολείου μας συμμετείχαν στις εργασίες του 14ου (IΔ’) Μαθητικού Συμποσίου του Δικτύου Λυκείων Αττικής ASPnet, Το Συμπόσιο, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, έγινε στις 20 & 21 Φεβρουαρίου 2014 στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα (Παλλήνη Αττικής), σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO.

Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας των Μαθητικών Συμποσίων της Unesco μπορείτε να δείτε εδώ.

Το φετινό θέμα του Συμποσίου, στο οποίο προετοιμάστηκαν οι μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας, ήταν: “Τα ελληνικά μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς”.

Τα υποθέματα που συζητήθηκαν στις ομάδες εργασίας ήταν:

• Το «διαχρονικό μήνυμα» των Μνημείων Πολιτισμικής Κληρονομιάς. (έμφαση στις Αξίες, την αλήθεια τους και στη Σύμβαση της Unesco)
• Τα Μνημεία Πολιτισμικής Κληρονομιάς και η διαχείριση του παρελθόντος. (έμφαση στην Εκπαίδευση, τα ΜΜΕ, την Πολιτεία και τα Μουσεία)
• «Χρήσεις και καταχρήσεις» των Μνημείων Πολιτισμικής Κληρονομιάς. (έμφαση πρωτίστως στην εμπορευματοποίηση.)

Οι μαθήτριες και μαθητές του Ομίλου που συμμετείχαν στο συμπόσιο εμφανίζονται εδώ.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος Λ. Πόλκας (ΠΕ 02) και Ευσταθία Αργυρού (ΠΕ 02) είχαν την ευθύνη της συστηματικής προετοιμασίας των μαθητριών/ών του σχολείου μας για τη συμμετοχή και εμπλοκή τους τόσο στο καλλιτεχνικό μέρος του διήμερου Μαθητικού Συμποσίου όσο και στις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης που ακολούθησαν.

Το υλικό με βάση το οποίο οι μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στις εργασίες του συμποσίου φιλοξενείται στο ιστολόγιο του Ομίλου “Τα ελληνικά μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο: το παράδειγμα της Ακρόπολης“.

Για να δείτε το βίντεο με το οι μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν στο Καλλιτεχνικό μέρος του συμποσίου, κάντε κλικ εδώ.

Για να δείτε τις θέσεις του Ομίλου στο 14ο μαθητικό συμπόσιο, κάντε κλικ εδώ.

Κατηγορία Δραστηριότητες 2013-2014, Όμιλοι, Συνεργασίες-Δίκτυα | 1 σχόλιο »Τα σχόλια είναι κλειστά.