Ιστορικό

Μάρτιος 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Αγωγή υγείας – διαπροσωπικές σχέσεις – περιβάλλον

14 Μαρτίου 2011 από

Την Τετάρτη το πρωί στις 9 Μαρτίου 2011 και την Πέμπτη το απόγευμα 10 Μαρτίου επισκέφθηκε και έκανε παρέμβαση στους μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου και τους γονείς αντίστοιχα του σχολείου μας η κα Τσεμπέρη Καλλιόπη. Η κα Τσεμπέρη είναι καθηγήτρια Επισκεπτών Υγείας του ΤΕΙ Αθηνών και σύμβουλος του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού και εφηβικής – νεανικής γυναικολογίας της Ιατρικής σχολής Αθηνών.

Οι δύο εισηγήσεις της κας Τσεμπέρη (με ακροατήριο το μαθητικό κοινό του σχολείου μας και τους γονείς τους) αφορούσαν σε θέματα σεξουαλικής αγωγής και διαφυλικών σχέσεων σε σχέση με τους μαθητές και τους εφήβους. Πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας που εφαρμόζεται φέτος στο σχολείο μας, με θέμα «Η επίδραση των διαπροσωπικών σχέσεων και του περιβάλλοντος των μεγαλουπόλεων στην υγεία». Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο καθηγητής Βιολογίας του σχολείου μας  Κωσταρίδης Παναγιώτης, με συμμετέχοντες τους συναδέλφους Σαριπανίδη Σπυρίδωνα (καθηγητή Φυσικής) και  Τσικοπούλου Σταματούλα (καθηγήτρια Μαθηματικών).

Το ενδιαφέρον των μαθητών μας ήταν μεγάλο τόσο κατά τη διάρκεια της εισήγησης όσο και στο πλαίσιο της παρεπόμενης συζήτησης. Με αμείωτο, επίσης, ενδιαφέρον παρακολούθησαν την εισήγηση της κας Τσεμπέρη και οι γονείς. Γι’ αυτόν τον λόγο, αποφασίσαμε να καλέσουμε ξανά την κα καθηγήτρια, προκειμένου να εισηγηθεί το ίδιο θέμα στους μαθητές της Α΄ Λυκείου.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στην κ. Τσεμπέρη, επειδή συμπεριέλαβε και το σχολείο μας στο φορτωμένο ήδη πρόγραμμά της, με δύο μάλιστα εισηγήσεις. Ευχαριστούμε, επίσης,  την υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της περιφέρειάς μας, κα Χιόνη, για τη βοήθεια και τη συνεργασία της.

Φωτογραφικό υλικό και από τις δύο εκδηλώσεις μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Κατηγορία Δραστηριότητες 2010-2011, Επιμορφωτικές συναντήσεις | 1 σχόλιο »



Αφήστε μια απάντηση