21 Μαρ 2011

Έφηβοι ευρωβουλευτές για 3 ημέρες

Συντάκτης: 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ | Κάτω από: Eξωσχολικές Δραστηριότητες

Της Αντωνίας Μαρκοβίτη

Το χρονικό διάστημα, από τις 17.12 έως τις 19.12, δόθηκε η ευκαιρία σε μένα και τη συμμαθήτριά μας, Ευδοξία, να συμμετάσχουμε στην 22η Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκινώντας με μια αχαλίνωτη χαρά και παράλληλα ένα αίσθημα αγωνίας φθάσαμε στο χώρο του
Κολλεγίου, όπου συναντήσαμε ένα πλήθος συνομηλίκων, που περίμεναν την κατανομή τους σε επιτροπές, Η υποδοχή ήταν θερμότατη, παρά το κρύο που είχε εκείνη τη ημέρα…

Τις δύο πρώτες ημέρες, λοιπόν, ασχοληθήκαμε με παιχνίδια, που επιδίωκαν να εντείνουν το πνεύμα ομαδικότητας και κυρίως με την οργάνωση του θέματος που είχε κάθε επιτροπή. Έπειτα από δέκα ώρες συζητήσεων καταφέραμε να εντοπίσουμε τα προβλήματα και τις λύσεις του ζητήματος που είχε αναλάβει κάθε ομάδα. Το αποτέλεσμα: ένα πλήρες ένθετο με τα συμπεράσματα, που επρόκειτο να συζητηθούν στη Γενική Συνέλευση.

Η τελευταία ημέρα έφθασε. Όλοι, επίσημα ενδεδυμένοι, ήμαστε έτοιμοι για την επιχειρηματολογία. Το κλίμα στο αμφιθέατρο θύμιζε πραγματική συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου. Έτσι, έπειτα από διαπραγματεύσεις καταλήξαμε στο ψήφισμα των ιδεών, κάτι που στην πραγματικότητα σημαίνει πρόταση για νομοσχέδιο. Η Σύνοδος τελείωσε με τις ευχαριστίες των οργανωτών, τον Ευρωπαϊκό ύμνο και το τραγούδι ‘Imagine’, του John Lennon, το οποίο τραγουδήσαμε όλοι αγκαλιασμένοι.

Αυτή η εμπειρία χαράχθηκε βαθιά στη μνήμη μου, διότι παρευρέθηκα σε μία προσομοίωση των Ευρωπαϊκών Συνεδριάσεων, ήρθα σε επαφή με πολλά ενδιαφέροντα άτομα κι επειδή είχα την ευκαιρία να εκφράσω τις ιδέες μου μπροστά σε ένα αξιόλογο κοινό.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *