Την Τρίτη,2 Δεκέμβρίου 2024 το 1ο ΓΕΛ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ-ΠΑΛΑΜΑΙΚΗ ΣΧΟΛΗ εκπροσωπούμενο από την ομάδα πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο «´Οταν η ένδοξη Ιστορία ανταμώνει με τη λαμπρή λογοτεχνική παράδοση στις όχθες της λιμνοθάλασσας…» και συνοδούς τις υπεύθυνες καθηγήτριες Λιούμη Χρυσάιδω,Στουρνάρα Δήμητρα και Θεοδωράκη Παναγιώτα επισκέφθηκε το ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.Η επίσκεψη αυτή έγινε στο πλαίσιο της επιθυμίας και της προσπάθειας του Διευθυντή κυρίου Φώτη Σκληρού και του Συλλόγου των καθηγητών του σχολείου μας γιά άνοιγμα στην τοπική κοινωνία και συμμετοχή στα πολιτιστικά και περιβαλλοντικά δρώμενα του τόπου μας.Στόχος μας είναι τα Μεσολογγιτόπουλα να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν τον φυσικό πλούτο και την ιστορική αξία του τόπου μας και να νιώθουν περήφανα γι’ αυτόν.
Η υπεύθυνη του κέντρου κυρία ´Ολγα Γιαννακογιώργου,φιλόλογος με την συνδρομή του συνεργάτη της κυρίου Μιχάλη Κωνσταντακόπουλου,φυσικού,αρχικά ενημέρωσαν τους μαθητές του προγράμματος στο χώρο του ΚΠΕ. γιά τον τρόπο δημιουργίας και την αξία της λιμνοθάλασσας.Ανέφερε δηλαδή πώς αποτελεί ξέβαθο της θάλασσας,δημιουργήθηκε από τις προσχώσεις του Αχελώου και του Ευήνου κι ονομάστηκε από το Στράβωνα «Κυνία Λίμνη».Η κυρία Γιαννακογιώργου προβάλλοντας σχετικές διαφάνειες περιέγραψε στα παιδιά την αξία και τη λειτουργία του οικοσυστήματος του τόπου μας.
.Προέβαλλε με κάθε λεπτομέρεια το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πάρκο της Ελλάδας,το οποίο προστατεύεται από τη γνωστή συνθήκη Ramsar λόγω του τεράστιου φυσικού πλούτου,που συναγωνίζεται την ομορφιά του τοπίου.
Ακολούθησε επίσκεψη στο χώρο της Ανατολικής Κλείσοβας
και στην Τουρλίδα.
Συνάδελφε,συντοπίτισσα και φίλη ´Ολγα σε ευχαριστούμε από καρδιάς γιά τη θερμή φιλοξενία και την άρτια οργάνωση της παρουσίασης,που ενθουσίασε τα παιδιά.