Γιορτή 7ης Μαρτίου 2013

H γιορτή του σχολείου μας για την 65η επέτειο της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στον εθνικό κορμό πραγματοποιήθηκε στην Πνευματική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου το πρωί της Τετάρτης 6 Μαρτίου κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών.

Υπεύθυνοι για τη διοργάνωση της γιορτής ήταν οι καθηγητές κ. Καλλιόπη Ζάρακα, κ. Βασίλειος Βαρσάμης και κ. Ευαγγελία Σερμπέζη.

Παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί που χόρεψαν μαθήτριες και των τριών τάξεων του σχολείου με τη συνοδεία χορωδίας που αποτελούνταν από μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης.

Την ορχήστρα στελέχωσαν ο μαθητής της Γ΄ λυκείου Σκεύος Τογρού με το βιολί του, ο μαθητής της Β΄ λυκείου Οδυσσέας Κουλλιάς παίζοντας αρμόνιο. Ιδιαίτερη χαρά μας έδωσε ο κ. Ν. Χατζηνικολάου με την κιθάρα του, ο οποίος αποδεχόμενος την πρόσκλησή μας παρευρέθηκε στην εκδήλωση συμβάλλοντας καθοριστικά στην επιτυχία της, κάτι για το οποίο τον ευχαριστούμε θερμά.

Επίσης, παρουσιάστηκε χρονολογική αφήγηση των γεγονότων που οδήγησαν στην ενσωμάτωση και πλούσιο φωτογραφικό υλικό της εποχής, που μας παραχώρησε ο διευθυντής του σχολείου μας κ. Αλ. Μαρκόγλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ, ο οποίος μας παραχώρησε την αίθουσα της Πνευματικής Εστίας, και η κυρία Άννα Καραμπεσίνη, η οποία μας έκανε την τιμή να τραγουδήσει κάποια παραδοσιακά τραγούδια σχετικά με την απελευθέρωση, την ενσωμάτωση και τα Δωδεκάνησα.

Σχετικά με 1ο Γενικό Λύκειο Κω "Ιπποκράτειο"

1o “Ιπποκράτειο” Λύκειο Κω


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Ετικέτες: , , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.