Περιβαλλοντική επίσκεψη στο ΚΠΕ Αράχθου

Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος του σχολείου μας «Το πολύτιμο νερό στην περιοχή της Καλαμπάκας» πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη από 30/03/2017 έως 1/04/2017 της περιβαλλοντικής ομάδας στο ΚΠΕ Αράχθου, όπου συμμετείχαμε στο 3ήμερο πρόγραμμα «ΔΙΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΑΡΑΧΘΟΣ».

Τη πρώτη μέρα περπατήσαμε στο μονοπάτι του φάρου στην λιμνοθάλασσα του Άγριλου. Εκεί συζητάμε για την πανίδα και την χλωρίδα και με το τηλεσκόπιο παρατηρήσαμε  την  ορνιθοπανίδα της περιοχής.

Τη Παρασκευή  επισκεφτήκαμε το φράγμα, στον υδροηλεκρικό (Υ.Η.Σ.) σταθμό «Πουρνάρι 1»  και τον ταμιευτήρα «Πουρνάρι  2». Στη συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με την ιστορία της περιοχής επισκεπτόμενοι το κάστρο της Άρτας, το αρχαιολογικό  μουσείο  και το Γεφύρι της Άρτας. Στο  αρχαιολογικό μουσείο οι μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες και συνέθεσαν τις δικές τους ιστορίες για τον τόπο της Άρτας.

Το Σάββατο το πρόγραμμα συνεχίστηκε με οδοιπορικό στο περιβαλλοντικό μονοπάτι της βίδρας, στην περιοχή «Σκούπα Άρτας». Αρχικά σταματήσαμε στην πλατεία του χωριού, επισκεφτήκαμε το Μουσείο Φωτογραφίας του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου και συμμετείχαμε σε περιβαλλοντικά παιχνίδια στον προαύλιο χώρο του Μουσείου. Στη συνέχεια αφού διασχίσαμε το μονοπάτι μέσα στο δάσος και πάνω από πολλά ρυάκια φτάσαμε στην τοποθεσία «Γέφυρα Τζαρή». Εκεί επισκεφτήκαμε το νερόμυλο, το παλιό τελωνείο στην περιοχή «Κρυονέρι», το οινοποιείο στην περιοχή «Βαθύκαμπος». Εντύπωση μας έκανε η ευγένεια τόσο των ηλικιωμένων κατοίκων όσο και των μελών του συλλόγου που μας ξενάγησαν εθελοντικά στον όμορφο τόπο τους και μας πρόσφεραν πολλά γλυκίσματα.

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και παρακολούθησαν όλες τις δραστηριότητες με προσοχή, μαθαίνοντας για τον ποταμό Άραχθο, την περιοχή των Τζουμέρκων, την ιστορία της Άρτας και την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *