Δεύτερη διαδικτυακή συνάντηση του έργου “Beyond Borders: Democracy in the Digital Age”

🗳️ Δεύτερη διαδικτυακή συνάντηση του έργου “Beyond Borders: Democracy in the Digital Age” με ομιλητή τον Professor John O’Brennan

Την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2025, οι μαθητές–πρεσβευτές του 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς συμμετείχαν στη δεύτερη διαδικτυακή συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου eTwinning – EPAS “Beyond Borders: Democracy in the Digital Age.” Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 19:00 (CET) και είχε ως κεντρικό θέμα τη δημοκρατία στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Professor John O’Brennan, ειδικός σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής και ιστορίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Ο καθηγητής παρουσίασε με σαφήνεια τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες, καθώς και τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής των νέων πολιτών στην πολιτική ζωή.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία:

  • να ακούσουν έναν διακεκριμένο ακαδημαϊκό,

  • να θέσουν ερωτήματα σχετικά με την πολιτική συνοχή της ΕΕ, το κράτος δικαίου και τον ρόλο της τεχνολογίας,

  • και να ανταλλάξουν απόψεις με συνομηλίκους τους από διαφορετικά ευρωπαϊκά σχολεία.

Η συνάντηση αποτέλεσε ένα ακόμη σημαντικό βήμα στη συμμετοχή των μαθητών μας στο πρόγραμμα EPAS, ενισχύοντας την κατανόησή τους γύρω από τη δημοκρατία στην ψηφιακή εποχή και προωθώντας την καλλιέργεια της ευρωπαϊκής συνείδησης.

Το σχολείο μας συνεχίζει με ενθουσιασμό την πορεία του στο πρόγραμμα, προετοιμάζοντας τους μαθητές για τις επόμενες δράσεις και συνεργασίες στο πλαίσιο του Beyond Borders.



Λήψη αρχείου

Κατηγορίες: EPAS Info Point - Ευρωπαϊκή δράση του σχολείου μας, Erasmus+, JMO και etwinning έργα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.