Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, τμήματα της Α΄ και Β΄ Λυκείου παρακολούθησαν το βίντεο «Κοινωνία χωρίς ανισότητες» των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Λαμίας.

Στόχος της δράσης ήταν η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία, καθώς και η καλλιέργεια σεβασμού και αποδοχής.

Μέσα από το βίντεο αναδείχθηκαν θέματα προσβασιμότητας και κοινωνικών φραγμών, ενώ ακολούθησε σύντομη συζήτηση στην οποία οι μαθητές εξέφρασαν σκέψεις για το πώς μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι σε μια πιο συμπεριληπτική κοινωνία.

Η δράση αποτέλεσε μια υπενθύμιση ότι η ισότητα και η ενσυναίσθηση είναι θεμέλια για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες.



Λήψη αρχείου

Κατηγορίες: Αξιολόγηση του Έργου της Σχολικής Μονάδας, Νέα-Ανακοινώσεις, Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.