Οι μαθητές/τριες με τις καθηγήτριες και τους καθηγητές που συμμετείχαν στην ομάδα EPAS του σχολείου μας αναγορεύονται “Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” για τη σχολική χρονιά 2023-24

Από το γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα κοινοποιήθηκε η έκθεση αξιολόγησης των δράσεων των 115 συμμετεχόντων σχολείων στο πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» (EPAS) κατά τo σχολικό έτος 2023-2024. Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με επικεφαλής την Δρ Φωτεινή Ασδεράκη, (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πρόεδρος του ακαδημαϊκού Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας και Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας).

Το σχολείο μας ολοκλήρωσε με επιτυχία, για ακόμη μια χρονιά, το πρόγραμμα EPAS, λαμβάνοντας τελική βαθμολογία 99/100 και αποδεικνύοντας την ενεργό συμμετοχή του σε δράσεις προβολής των αξιών του κοινοβουλευτισμού και της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, δράσεις πληροφόρησης για θέματα που αφορούν στη δομή, στη λειτουργία και στο ρόλο των Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και δράσεις κατανόησης του πολιτικού και νομοθετικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι μαθητές/τριες μας ενημερώθηκαν για τα θεμελιώδη δικαιώματά τους ως Ευρωπαίοι πολίτες, με απώτερο στόχο την ενεργό συμμετοχή τους στο «δημοκρατικό γίγνεσθαι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

DemocracyΑκολουθεί η περιγραφική αξιολόγηση της συμμετοχής του σχολείου μας, η ανάλυση της τελικής βαθμολογίας και η κατάταξη των συμμετοχών:



Λήψη αρχείου

Κατηγορίες: EPAS Info Point, Μαθητικοί Διαγωνισμοί-Διακρίσεις-Βραβεύσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.