Επίσκεψη της Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Kεντρικής Μακεδονίας, κας Κ. Ρουμελιώτη στο σχολείο μας

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 στο πλαίσιο του προγράματος ΕPAS (Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωκοινοβουλίου), το σχολείο μας επισκέφτηκε η κα. Κατερίνα Ρουμελιώτη, Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Kεντρικής Μακεδονίας, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με φορέα  υποδοχής το Perrotis College – Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ως μέρος του πανευρωπαϊκού δικτύου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct.

Η κα. Ρουμελιώτη αποδέχθηκε την πρόσκληση που της απηύθυναν οι Καθηγήτριες-Πρέσβεις του ΕΚ και ο Διευθυντής του σχολείου μας για να συζητήσει με τους μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου για τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και τις αρχές τους, το Discover EU και την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών, αλλά και για τις Ευρωεκλογές 2024, επισημαίνοντας τη σημασία της συμμετοχής τους σε αυτές. Ενημέρωσε τους μαθητές για την Ευρωπαϊκή Πύλη για τη Νεολαία, μια πλατφόρμα που προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για σημαντικές πρωτοβουλίες που απευθύνονται σε νέους σε όλη την Ευρώπη, καθώς και για τα προγράμματα Erasmus+. Στο τέλος της ενδιαφέρουσας αυτής εκδήλωσης τα παιδιά πήραν μέρος σε ένα quiz με θέμα την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωκοινοβούλιο.

ERDIC 5

ERDIC 1 ERDIC 2

 

ΕRDIC ERDIC 3

Κατηγορίες: EPAS Info Point. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.