Επετειακός τόμος 40 χρόνια Ελλάδα – ΕΕ : πιο δυνατοί μαζί – Πάρε θέση για την Ευρώπη

Ως έναυσμα για τον δημόσιο διάλογο εξ’αφορμής των 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γραφείο του ΕΚ για την Ελλάδα πρότεινε στα ΜΜΕ να διαλέξουν ορισμένα θέματα για το πώς άλλαξε ο δημόσιος και ιδιωτικός βίος μας κατά την 40ετία αυτή.

Οι 33 συνεισφορές που περιλαμβάνονται στο βιβλίο που επισυνάπτεται ηλεκτρονικά αναδεικνύουν ένα πανόραμα —συχνά αθέατων— επιτευγμάτων που διαμορφώνουν τη ζωή μας όπως την ξέρουμε σήμερα: στα κείμενα αυτά, εκτός από την εξέλιξη της σχέσης των Ελλήνων με τους Ευρωπαίους συμπολίτες μας, αναδεικνύεται και η εμβάθυνση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος τόσο σε επίπεδο διεύρυνσης των πολιτικών της ΕΕ, όσο και σε ό,τι αφορά τον εκδημοκρατισμό της, μέσω και της αναβάθμισης του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα μέλη του www.mazi.eu, με χαρά μοιράζονται μαζί μας την σειρά άρθρων αυτή, που πιστεύουν ότι θα ενδιαφέρει όλους. Σε περίπτωση που κάποιος θα επιθυμούσε το βιβλίο και σε έντυπη μορφή, αρκεί να απευθυνθεί με ένα απλό ηλεκτρονικό μήνυμα και την ταχυδρομική του διεύθυνση στο contact-el@mazi.eu .

Μπορείτε επίσης να το κατεβάσετε, σε καλύτερη ανάλυση και σε άλλους μορφότυπους, στην διεύθυνση: 

https://data.europa.eu/doi/10.2861/557211

Καλή ανάγνωση!Λήψη αρχείου

Αν είστε μεταξύ 15 και 18 ετών και ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε η παρακάτω έκδοση είναι για εσάς! Θα σας δώσει πληροφορίες για το πώς οικοδομήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση ή «ΕΕ» για συντομία. Θα σας δώσει επίσης πληροφορίες για το ποιες είναι οι κοινές μας αξίες, ποιος κάνει τι στην ΕΕ και με ποιον τρόπο όλα αυτά είναι σημαντικά για την καθημερινή σας ζωή. Θα μάθετε επίσης με ποιον τρόπο η ΕΕ αντιμετωπίζει τις σημερινές μεγάλες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, ο ψηφιακός κόσμος και η νόσος COVID-19. Όσα κάνει σήμερα η ΕΕ θα διαμορφώσουν το αυριανό σας μέλλον.

https://op.europa.eu/en/publication-detail/-/publication/45640227-e0bf-11ec-a534-01aa75ed71a1/language-el

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ΕΕ διατίθενται επίσης σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ στον ιστότοπο της Γωνιάς μάθησης: europa.eu/learning-corner/learning-corner_el

Κατηγορίες: EPAS Info Point. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.