Σχολείο και Οικογένεια: επιμορφωτικές συναντήσεις γονέων με ειδικούς

IMG 20240516 173616
Στο πλαίσιο της Δράσης “Ενδυνάμωση των σχέσεων Σχολείου – Οικογένειας / Επιμορφωτικές – ενημερωτικές συναντήσεις με γονείς” και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων πραγματοποιήθηκαν φέτος τον Μάιο τρεις συναντήσεις με ειδικούς:
1. Ενημέρωση με θέμα «Τεχνικές Χαλάρωσης» από την Κοινωνική Λειτουργό της 3ης Τ.ΟΜ.Υ. Κορδελιού-Ευόσμου. Παρουσιάστηκαν διάφορες μορφές άγχους όπως και καταστάσεις και συμπεριφορές που μπορεί να κρύβουν στρες παρότι σχηματίζουν την εντύπωση ότι βοηθούν στην αντιμετώπισή του. Οι γονείς κατέθεσαν τις δικές τους εμπειρίες και προτάθηκαν τρόποι διαχείρισης αυτών των συναισθημάτων και γενικώς πρόληψης του στρες, όπως η καλή διαχείριση του χρόνου, η επανοδόμηση των στόχων και των σκέψεών μας, οι θετικές σκέψεις, ο έλεγχος του νου, όσο και σε ειδικότερο επίπεδο, κάποιες τεχνικές, όπως οι βαθιές αναπνοές και η τεχνική της διαφραγματικής αναπνοής. Οι γονείς συμμετείχαν ενεργά με διάφορες ερωτήσεις που έδιναν ανατροφοδότηση στην παρουσίαση.
IMG 20240516 172819 1IMG 20240516 173616
2. Ενημέρωση με θέμα «Σχέση γονέων – παιδιών: Βελτίωση επικοινωνίας και γονεϊκής εμπλοκής» από Ψυχολόγο, όπου παρουσιάστηκαν συνηθισμένες καταστάσεις εντός οικογένειας και συζητήθηκαν οι πιθανές αντιδράσεις των γονέων και τα αποτελέσματά τους. Μέσα από τη συζήτηση κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της παρουσίασης διαφάνηκαν οι ορθές αρχές προσέγγισης και διαχείρισης αυτών των καταστάσεων που θα εξασφαλίσουν τη βέλτιστη επικοινωνία και σχέση με τα παιδιά.
IMG 20240521 1940054 1
3. Ενημέρωση με θέμα «Ζητήματα επαγγελματικού προσανατολισμού» από Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας και Επαγγελματικού
Προσανατολισμού. Τα θέματα που διερευνήθηκαν είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους γονείς, καθώς μπόρεσαν να πάρουν κάποιες γενικές κατευθύνσεις για τον ορθό επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών τους.
6 5
 Οι εντυπώσεις των γονέων από τις συναντήσεις ήταν πολύ θετικές και όπως δήλωσαν ένιωθαν πολύ όμορφα που κάθονταν στα θρανία που κάθονται τα παιδιά τους και μπορούν να μπουν για λίγο στη θέση τους. 
Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά.