Ιστολόγιο 1ου Γενικού Λυκείου  Αγ. Βαρβάρας

Αναστολή Λειτουργίας Τμημάτων του Σχολείου.

Λόγω ύπαρξης επιβεβαιωμένου κρούσματος κωρονοϊού, αναστέλλεται κατά πάσα πιθανότητα (αναμένεται η απόφαση), η λειτουργία των τμημάτων Β3 και Βαν. Υπενθυμίζουμε ότι οι μαθητές των δύο αυτών τμημάτων, θα πρέπει να παραμείνουν σε κατ΄οίκον περιορισμό, τηρώντας όλες τις απαιτούμενες προφυλάξεις,  μέχρι και τις 14 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής αυτής, επειδή θεωρούνται στενές επαφές σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, θα πρέπει να παρακολουθούν στενά την υγεία τους και να έλθουν σε άμεση επικοινωνία με το γιατρό τους σε περίπτωση που παρουσιάσουν κάποιο σύμπτωμα. Επίσης θα πρέπει να λαμβάνουν συστηματικά μέτρα προφύλαξης κατά την επαφή τους με τα άτομα που διαμένουν μαζί τους στην ίδια κατοικία: χρήση ιδιαίτερου δωματίου εάν είναι δυνατόν, αυστηρή τήρηση απόστασης πάνω από 1,5 μέτρο και χρήση μάσκας από όλους στο σπίτι, συστηματική υγιεινή χεριών από όλους στο σπίτι (συχνό πλύσιμο με σαπούνι και νερό ή/και εφαρμογή αντισηπτικού χεριών), καλός αερισμός των χώρων του σπιτιού, χρήση διαφορετικής τουαλέτας ή και μπάνιου εάν είναι δυνατόν, χωριστή λήψη γευμάτων (στο ιδιαίτερο δωμάτιό τους εφόσον είναι δυνατό), εφαρμογή απολυμαντικού σε επιφάνειες κοινής χρήσης (π.χ. κοινή οικιακή χλωρίνη σε αραίωση 1:50 – βλ. https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/).

Ο κατ΄οίκον περιορισμός των μαθητών λήγει στις 15 Ιουνίου, εφόσον κάνουν αυτοδιαγνωστικό τεστ τη Δευτέρα 14 και το αποτέλεσμα βγει αρνητικό. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος θα πρέπει να γίνει επιβεβαιωτικό rapid test.

Οι μαθητές του Β3 θα παρακολουθούν τα μαθήματα γενικής παιδείας και οι μαθητές του Βαν τα μαθήματα προσανατολισμού, μέθοδο της τηλεκπαίδευσης μέχρι και την Πέμπτη 10 Ιουνίου, σύμφωνα με το ισχύον ωράριο. Για να δείτε το ωράριο λειτουργίας του σχολείου πατήστε εδώ. Για να δείτε το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει το σχολείο από Δευτέρα πατήστε εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *