Ιστολόγιο 1ου Γενικού Λυκείου  Αγ. Βαρβάρας

Υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων για Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και σε Δημόσια ΙΕΚ

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ότι όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr,  από σήμερα (Δευτέρα 19 Ιουλίου) μέχρι και την Τετάρτη 28 Ιουλίου και ώρα 12 μμ, χρησιμοποιώντας τον κωδικό αριθμό εξετάσεων (από το καρτελάκι) και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password) που έχουν αποκτήσει. Την Πέμπτη 29-7-2021 και μέχρι το μεσημέρι στις 14.00 μ.μ., οι υποψήφιοι θα έχουν την δυνατότητα να διαγράψουν  σχολές που δεν επιθυμούν τελικά, ενώ η προσθήκη σχολών ή η αλλαγή σειράς προτιμήσεων δε θα είναι δυνατή.

Όσοι απόφοιτοι είχαν δηλώσει υποψηφιότητα για νέα εξέταση, και τελικά δεν προσήλθαν στις πανελλαδικές εξετάσεις σε ΚΑΝΕΝΑ μάθημα, θα πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους, ώστε να υπαχθούν στο ποσοστό του 10% των θέσεων, για να αποκτήσουν password. Αν στο μεταξύ είχαν ήδη αποκτήσει password, απλώς θα ακυρωθεί το πρώτο και θα ισχύσει το δεύτερο password.

Στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση (https://michanografiko.it.minedu.gov.gr/), υποψήφιοι που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση και συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις  του 2021 (ανεξαρτήτως έτους αποφοίτησης) και τελειόφοιτοι του τρέχοντος σχολικού έτους που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, μπορούν να υποβάλλουν και το Παράλληλο μηχανογραφικό για την εισαγωγή τους σε Δημόσιο ΙΕΚ.

Για την υποστήριξη της υποβολής του Μ.Δ., το σχολείο θα είναι ανοικτό την Τετάρτη 21-7-2021 και την Τετάρτη 28-7-2021, από τις 8:30 έως τις 13:30. Αυτές τις ημέρες, οι υποψήφιοι θα μπορούν να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας (αν δεν πρόλαβαν ή αν τον έχασαν) ή/και να αναιρέσουν το ήδη οριστικοποιημένο Μηχανογραφικό, για να οριστικοποιήσουν αμέσως εκ νέου ένα άλλο ή να ζητήσουν οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή από το Λύκειό τους ή ακόμα και να χρησιμοποιήσουν κάποιον υπολογιστής του σχολείου για την συμπλήρωση του Μηχανογραφικού.

Για να διαβάσετε την εγκύκλιο πατήστε εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *