Ιστολόγιο 1ου Γενικού Λυκείου  Αγ. Βαρβάρας

Τελευταίες Οδηγίες για τα self-test (ανανεωμένο)

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία ρυθμίζει τις λεπτομέρειες της υποχρεωτικής  εφαρμογής του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) σε μαθητές και μαθήτριες.

Σύμφωνα με αυτήν, το self-test πρέπει να έχει γίνει μέχρι και 24 ώρες πριν πάει το παιδί στο σχολείο τη Δευτέρα ή την Πέμπτη το πρωί, δηλαδή από το πρωί της Κυριακής για τη Δευτέρα και από το πρωί της Τετάρτης για την Πέμπτη. Το test στους ανήλικους μαθητές πρέπει να γίνεται υπό την επίβλεψη του γονέα.

Στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή η εκτύπωση της σχολικής κάρτας, που εκδίδεται αφού δηλωθεί το αποτέλεσμα του test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, η μορφή της χειρόγραφης είναι η εξής:

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα, αντί για self-test, να γίνει μοριακό ή rapid-test είτε δωρεάν σε δημόσια δομή, στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα, είτε με επιβάρυνσή τους σε ιδιωτική δομή. Στην περίπτωση αυτή το test θα πρέπει να έχει γίνει το πολύ 72 ώρες πριν το πρωί της Δευτέρας ή της Πέμπτης (από το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής και μετά για τη Δευτέρα ή το πρωί της προηγούμενης Δευτέρας και μετά για την Πέμπτη).  Το αποτέλεσμα του test δεν δηλώνεται στη πλατφόρμα, και η σχολική κάρτα συμπληρώνεται χειρόγραφα.

Σε κάθε περίπτωση που το αποτέλεσμα του test είναι θετικό, ο μαθητής/τρια και η οικογένειά του μπαίνει σε κατ΄οίκον περιορισμό και θα πρέπει μέσα σε  είκοσι τεσσάρων (24) ωρες να πάνε σε δημόσια δομή, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Μέχρι τότε ακολουθούν τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Εάν το αποτέλεσμα του επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Στην περίπτωση κατά την οποία ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, τότε εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τη δημόσια δομή, με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή, ο μαθητής/τρια επιστρέφει στο χώρο της σχολικής μονάδας, επιδεικνύοντας τη βεβαίωση. Ο επανέλεγχος μπορεί να γίνει και σε ιδιωτικό κέντρο με την αντίστοιχη χρηματική επιβάρυνση.

Την σχολική κάρτα οι μαθητές/τριες θα πρέπει να την έχουν μαζί τους κάθε μέρα που έρχονται στο σχολείο και να τη δείχνουν όποτε τους ζητηθεί. Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, τότε δεν γίνεται δεκτός/η, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα. Εάν ο μαθητής/τρια είναι ανήλικος/η παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί ανά τις σχολικές μονάδες για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊου – COVID 19, μέχρις ότου οι γονείς τον/την παραλάβουν.

Για να δείτε τη νέα εγκύκλιο πατήστε εδώ.

Για κάθε επιπλέον πληροφορία, παρακαλώ αφήστε ένα σχόλιο στο άρθρο, σημειώνοντας το email σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *