Ιστολόγιο 1ου Γενικού Λυκείου  Αγ. Βαρβάρας

Επαναλειτουργία του Σχολείου

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, όλα τα Λύκεια της χώρας, θα ξαναρχίσουν την δια ζώσης διδασκαλία, από τη Δευτέρα 12 Απριλίου. Για την προστασία των εκπαιδευτικών και των μαθητών θα εφαρμόζονται όλα τα γνωστά μέτρα, όπως:

– η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,

– τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,

– ή τήρηση αποστάσεων, τόσο στο διάλειμμα όσο και κατά τη διάρκεια του μαθήματος

– οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,

– η χρήση αντισηπτικών,

– οι σχολαστικοί καθαρισμοί,

– οι τακτικοί αερισμοί των χώρων,

– τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής κ.ά.

Επιπλέον προστίθεται, στα ήδη ισχύοντα, άλλο ένα σημαντικό, προληπτικό μέτρο: η διενέργεια αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου (self test), δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα-Πέμπτη) για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό Λυκείου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας. Συγκεκριμένα:

Μαθητές (για τους ανήλικους οι γονείς τους) και εκπαιδευτικοί θα παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ τους. Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν από σήμερα Πέμπτη 8/4. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους, 24 ώρες πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο.   Άρα το πρώτο τεστ θα πρέπει να γίνει από την Κυριακή το πρωί και το επόμενο από την  Τετάρτη το πρωί. Οδηγίες για το πως γίνεται το τεστ, στο video που ακολουθεί:

Το αποτέλεσμα του self-test θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, με την χρήση των κωδικών της εφορίας (taxis), καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αν το self-test είναι αρνητικό, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, την οποία θα πρέπει να φέρουν οι μαθητές μαζί τους όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης.

Αν το self-test είναι θετικό, θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή και οι μαθητές δεν θα μπορούν να πάνε στο σχολείο. Στην περίπτωση που το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και θα επιστρέφουν στο σχολείο.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοθέση του Υπουργείου και στο self-testing.gov.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *