Ιστολόγιο 1ου Γενικού Λυκείου  Αγ. Βαρβάρας

Το 1ο ΓΕΛ στους 7ους Διασχολικούς Ρητορικούς Αγώνες

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου το 1ο ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας συμμετείχε με την Ομάδα Ρητορικής στους 7ους Διασχολικούς Ρητορικούς Αγώνες που διοργανώθηκαν από το 1ο ΓΕΛ Ευόσμου Θεσσαλονίκης και το Ιδιωτικό ΓΕΛ Αυγουλέα-Λιναρδάτου διαδικτυακά από τις 8.30 το πρωί έως τις 7.30 το βράδυ. Συμμετείχαν 27 σχολεία από όλη την Ελλάδα. Διαγωνίστηκαν σε δύο γύρους σε θέματα που αφορούσαν τη δημοκρατία, την υπακοή στους νόμους, το διαδίκτυο και την τηλεκπαίδευση. Η ομάδα των Διττών Λόγων (ντιμπέιτ) αποτελούμενη από τους: Βαγγέλη Ειρήνη, Καπελέρη Λίνα, Σελίμη Χάρη, Χάλαρη Ιωάννη και Αγγελόπουλο Κωνσταντίνο, κέρδισε στον πρώτο γύρο, αλλά ηττήθηκε οριακά στον δεύτερο γύρο αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές.
Το σχολείο μας συμμετείχε και στο αγώνισμα των Προτρεπτικών Λόγων (ατομική ομιλία 5-6 λεπτών με προτρεπτικό χαρακτήρα, με θέμα που το ίδιο το παιδί επιλέγει και πρέπει να διαθέτει πειθώ, εκφραστικότητα και ζωντάνια). Οι μαθήτριες Κουτίδου Σάντυ και Νεκταρία Παπαγεωργίου μίλησαν η πρώτη για την επίδραση του εθελοντισμού στους νέους και η δεύτερη σχετικά με την αξία του διαβάσματος για τους νέους.και επαινέθηκαν για την αμεσότητα των λόγων τους.
Όλα τα παιδιά της ομάδας προπονούνταν διαδικτυακά με τη βοήθεια των φιλολόγων του σχολείου μας Ελένης Κακλαμάνη και Ζαχαρούλας Σπυράτου.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *