Με επαίνους σε σχολικούς διαγωνισμούς κλείνει η φετινή χρονιά για την ομάδα ”εΘΕΛοντίζΩ” στην Αγιά !!! Απολογισμός δράσεων.

εικόνα άρθρου

Η Αμέλα Κίτσα, μαθήτρια της Α’ λυκείου, συμμετείχε με δύο έργα στο σχολικό διαγωνισμό ζωγραφικής: «1924-2024: 100 χρόνια δημιουργικής πορείας του Τομέα Νεότητας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Ο Εθελοντισμός ως Στάση Ζωής» και το ένα από αυτά φέρνει στο σχολείο μας τον 1ο έπαινο συμμετοχής!!!!!!!

Οι μαθήτριες Κουρμπίμπα Μελίσα και Μπαλογιάννη Ραφαέλα απέσπασαν εξαιρετικά σχόλια για το έργο τους.

Έπαινο απέσπασε η ομάδα μας και για την συμμετοχή της στα μαθητικά βραβεία YouSmile Awards .

Screenshot 1        ΕΕΣ

Untitled 1 1 

Ημερολόγιο δράσεων : παρουσίαση

H μεγάλη”  δράση για την τρέχουσα σχολική χρονιά ήταν η δωρεά μαλλιών για την δημιουργία περουκών για παιδιά.

13 Οκτωβρίου 2023 :Ενημερωθήκαμε από τις τοπικές εφημερίδες ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διαθέτει δωρεάν αντικουνουπικά σε φορείς και εθελοντικές ομάδες, κάναμε αίτηση , παραλάβαμε τα αντικουνουπικά και τα μοιράσαμε στους συμμαθητές και στους καθηγητές μας.

20 Οκτωβρίου 2023 : Eλέγξαμε τα προϊόντα των φαρμακείων που είχαμε φτιάξει πέρσι και καταγράψαμε ελλείψεις .

27 Οκτωβρίου 2023: Μετά την σχολική γιορτή στο χώρο του σχολείου παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον σεμινάριο πρώτων βοηθειών από πιστοποιημένους εκπαιδευτές της ΕΠΟΜΕΑ Λάρισας.

Νοέμβριος 2023 : Εργαστήκαμε σε ομάδες , ανταλλάξαμε απόψεις για τον εθελοντισμό, προετοιμάσαμε και οργανώσαμε τα σχέδια μας.

Έγινε η ανατροφοδότηση της εξέλιξης της  δράσης δωρεάς μαλλιών .

Στείλαμε μειλ σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς και σε εφημερίδες για την γνωστοποίηση της δραστηριοποίησής μας σαν ομάδα.

6 Δεκεμβρίου 2023: Επισκεφθήκαμε το 8ο λύκειο Λάρισας , όπου η ομάδα μας παρουσιάζει την δραστηριοποίησή της .Αναλάβαμε ρόλους , παρουσιάσαμε , συντονίσαμε την εκδήλωση και συμφωνήσαμε την συνεργασία μας για την δράση δωρεάς μαλλιών.

Την εκδήλωση στήριξαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών ν. Λάρισας.

29 Δεκεμβρίου  2023: Eκπαιδευτικοί της εΘΕΛοντίζΩ συμμετείχαν στον φιλανθρωπικό Santa Run Larisa .

Τα έσοδα του αγώνα διατίθενται στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – Παράρτημα Λάρισας για την αγορά στρωμάτων ειδικών προδιαγραφών για την ογκολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

24 Ιανουαρίου 2024: Μετά από πρόσκληση του Δήμου Αγιάς συμμετείχαμε ενεργά στην 7η Διεθνή Συνάντηση – Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα GREENEU. Προετοιμαστήκαμε, παρουσιάσαμε ανά ομάδες τις δράσεις μας στα αγγλικά, προτείναμε και ανταλλάξαμε ιδέες με άλλους συμμετέχοντες από 6 ευρωπαϊκές χώρες! Προκαλέσαμε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και την επόμενη μέρα την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024, εκπρόσωπος δήμου της Κύπρου-εκπαιδευτικός επισκέφθηκε το σχολείο μας παρουσιάζοντας τις εθελοντικές δράσεις του σχολείου στο οποίο υπηρετεί.  Συζητήθηκε μελλοντική συνεργασία.

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024: φιλοξενηθήκαμε ζωντανά στην εκπομπή Περίμετρος της ΕΡΤ3 και σε Ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο ERT NEWS. Προετοιμαστήκαμε και μιλήσαμε περήφανοι για την ομάδα μας !!!!!           δείτε    https://www.youtube.com/watch?v=MRyNoFAloPU          και     video – ρεπορτάζ !!!!!!     δείτε

Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024: Συνοδέψαμε τους αγαπημένους μας ηλικιωμένους στην κυριακάτικη λειτουργία και μετά απολαύσαμε την παρέα τους . Γνωριστήκαμε , ακούσαμε ιστορίες , συμβουλές , μάθαμε για τα παλιά ……Ετοιμάσαμε δώρα για τους παρευρισκόμενους.

3 Μαρτίου 2024: H ομάδα μας εγγράφεται στο μητρώο εθελοντών του δήμου Αγιάς.

Σάββατο 13 Απριλίου 2024: ενημερωνόμαστε για την διεξαγωγή του ορεινού αγώνα Kissavos Marathon Race, φτιάχνουμε ομάδες σε συνεργασία με την ομάδα Erasmus του σχολείου και παραλαμβάνουμε τα μπλουζάκια εθελοντών του αγώνα.

Ο αγώνας διεξάγεται την Κυριακή 28 Απριλίου και είμαστε ενεργά παρόντες!

15 Μαΐου 2024: Παρουσίαση των δράσεων σε εκδήλωση του σχολείου. 

Καθ’  όλη την διάρκεια της χρονιάς

  • Εξοικειωθήκαμε με την δράση φορέων εθελοντικής προσφοράς.
  • Προωθήσαμε τον εθελοντισμό ως πρόταση για την επίλυσή τους ζητημάτων που αφορούν στην καθημερινότητα μας η των συμπολιτών μας.
  • Ευαισθητοποιηθήκαμε, δράσαμε σαν ενεργοί πολίτες αξιοπρεπώς. 

Και όλα αυτά γιατί ……Δεν απαιτούμε μαγεία για να αλλάξουμε τον κόσμο. Έχουμε ήδη όλη τη δύναμη που χρειαζόμαστε μέσα μας: έχουμε τη δύναμη να φανταστούμε καλύτερα.

                                                                                                                                                                                                                                                                                    J.K. Ρόουλινγκ

 φωτογραφίες

IMG b9179ee97589984e8219da40642ccdd9 V f3291ec0 fb25 4a7b a0ab b1ccd26caf58 BeFunky collage 1   BeFunky collage 2 1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *