Δεξίωση των νέων μαθητών για το σχολικό έτος 2018-2019

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό στις 11 Σεπτεμβρίου 2018, η σχολική κοινότητά μας υποδέχτηκε τα νέα μέλη της, τις μαθήτριες και τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου. Τα “πρωτάκια” μας, αφού παρέλαβαν τα βιβλία τους μετέβησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου για το καλωσόρισμα, όπου τους προσφέρθηκε ένα μικρό κέρασμα και αναψυκτικό. Εν συνεχεία, παρουσία των γονέων τους ενημερώθηκαν για το νέο τους σχολείο και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους καθηγητές τους και να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Η υποδοχή-δεξίωση ολοκληρώθηκε με μία βιωματική δραστηριότητα: ξαφνικά μεγάλωσαν απότομα, καθώς πήραν τη θέση των γονέων τους σε ένα παιχνίδι ρόλων, όταν τους έθεσε το ερώτημα η διευθύντρια “ποιες συμβουλές θα δίνατε στα δικά σας παιδιά στην ίδια περίσταση κάποια χρόνια αργότερα;” Σε ένα φύλλο χαρτιού αποτύπωσαν τις ποικίλες συμβουλές που θα έδιναν στα “παιδιά” τους! Όπως: “Να είσαι ο εαυτός σου”, “μη φοβάσαι τίποτε”, “να κάνεις φίλους”, “Μη δίνεις σημασία, όταν σε πειράζουν”…

Θερμές ευχαριστίες στον φιλόλογο Eιδικής Aγωγής του σχολείου μας, τον κ. Κριτσωτάκη ο οποίος διερεύνησε τις απαντήσεις που δόθηκαν από τα παιδιά και παρουσίασε την ανάλυσή του στην πρώτη σύναξη-συνάντηση με τους γονείς στις αρχές Οκτωβρίου.