Εποχική γρίπη

Τα μέτρα πρόληψης για την εποχική γρίπη στις σχολικές μονάδες επικαιροποίησε και υπενθύμισε στους επικεφαλής τους ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κ. Παναγιώτης Πρεζεράκος με εγκύκλιο που απέστειλε προς το υπουργείο Παιδείας. Ο γενικός γραμματέας επισημαίνει πως η εποχική γρίπη βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας και καλεί τους εκπαιδευτικούς να απομονώνουν τα παιδιά που εμφανίζουν αίφνης τα συμπτώματα γριπώδους συνδρομής μέχρι να ειδοποιηθούν και να τα παραλάβουν οι γονείς τους, αλλά και τους ζητεί να μην δέχονται παιδιά πλήρως θεραπευμένα στο σχολείο, για την προστασία όλων.

Επίσης, ζητεί και από τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους των σχολικών μονάδων να μένουν σπίτι τους αν εμφανίζουν τα συμπτώματα γρίπης, όσες ημέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ένα 24ωρο μετά την υποχώρησή του, και χωρίς τη χορήγηση αντιπυρετικών.
Στην εγκύκλιο επισημαίνεται πως η κλινική συμπτωματολογία της γρίπης περιλαμβάνει πυρετό (μεγαλύτερο ή ίσο με 38ο C) και ένα από τα εξής συμπτώματα: Βήχα, πονόλαιμο, μυαλγίες, συνάχι, πονοκέφαλο, ρίγος, αίσθημα κόπωσης, διάρροια και εμετούς.Ακόμη αναφέρεται πως οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να συμβουλεύουν τους γονείς και τα άτομα που ασχολούνται με τη φύλαξη παιδιών στο σπίτι να ελέγχουν καθημερινά τα παιδιά για την εμφάνιση συμπτωμάτων γρίπης πριν τα στείλουν στο σχολείο και εάν εμφανίζουν συμπτώματα να μην τα στέλνουν.

Πηγή: https://www.protothema.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση