Εκπαιδευτικές Επισκέψεις 15-16

Σχολική Εκδρομή : Ακαδημία Padel, Βούλα -10/5/2016

Την Τρίτη 10 Μαϊου, οι μαθητές των τμημάτων Α3, Β4 και Γ2 του σχολείου μας επισκέφτηκαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ακαδημίας Padel στη Βούλα και γνωρίστηκαν με το νέο άθλημα. Υπεύθυνος επίσκεψης ο κ. Καλογερόπουλος

IMG_20160510_105856 IMG_20160510_105518 (2)

 


Σχολική Επίσκεψη: ΕΠΑΛ Βάρης 9/5/2016

Την Δευτέρα 9/5/16 οι μαθητές της Γ΄ Τάξης επισκέφτηκαν το ΕΠΑΛ Βάρης, όπου ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια του σχολείου και ενημερώθηκαν για τους τομείς εκπαίδευσης των επαγγελματικών Λυκείων. Υπεύθυνη επίσκεψης κ. Τζίτρου.


Σχολική Εκδρομή : Start Sports Club -15/4/2016

Την Παρασκευή 15 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του σχολείου μας στο Star Sports Club στην παραλία της Βούλας. Μαθητές αλλά και … καθηγητές χάρηκαν την καλοκαιρινή μέρα παίζοντας ρακέτες, βόλεϋ και κάνοντας ζούμπα ενώ πραγματοποιήθηκε και το σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

zumba slider socker


Εκπαιδευτική επίσκεψη: Κινηματογράφος ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ – 6/4/2016

Στις 6 Απριλίου τα γαλλόφωνα τμήματα της Γ Τάξης, μετέβησαν στον κινηματογράφο «ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ» προκειμένου να παρακολουθήσουν την ταινία «ΟΙ ΑΤΙΘΑΣΕΣ» της Deniz Gomze Erguven, επίσημη πρόταση της Γαλλίας στα ξενόγλωσσα Όσκαρ και βραβευμένη με Cesar καλύτερης ταινίας, καλύτερου σεναρίου, μοντάζ και μουσικής για το 2016. Η ταινία υπερασπίζεται την ελευθερία του ατόμου να πράξει, όπως αυτό θέλει, ενάντια στα κοινωνικά στερεότυπα και τον συντηρητισμό. Υπεύθυνη επίσκεψης: κ. Μποκώρου

Εικόνα: http://bocamag.com/blog/2016/01/15/qa-mustang-director-deniz-gamze-erguven/

mustang


Εκπαιδευτική επίσκεψη: Ίδρυμα Ευγενίδου – 9/3/2016

Στις 9 Μαρτίου τα τμήματα Γ2, Γ3 και Γ4 του σχολείου μας παρακολούθησαν Πειράματα Χημείας στο Ίδρυμα  Ευγενίδου.
Υπεύθυνη Επίσκεψης η καθηγήτρια κ. Κορρού Μαρία

chemistry1chemistry3….


Εκπαιδευτική επίσκεψη: UTech Lab – Ίδρυμα Ευγενίδου – 25/2/2016

Στις 25/2/16 τα τμήματα Β1 και Β4 του 1ου Γυμνασίου Βούλας επισκέφτηκαν το Εργαστήριο Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, UTech Lab, όπου παρακολούθησαν Εργαστήριο Τρισδιάστατης Εκτύπωσης και  Εργαστήριο Kινουμένου σχεδίου (animation). Υπεύθυνη επίσκεψης: Ι. Γαρδίκη – καθηγήτρια Πληροφορικής.

Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί.


Εκπαιδευτική επίσκεψη: «Το απάνθισμα των φυσικών επιστημών», Πρότυπο Εκπαιδευτήριο Αθηνών – 5/2/2016

Οι μαθητές της Α’ Τάξης στις 5/2/2016 επισκέφτηκαν την εκδήλωση «Το απάνθισμα των φυσικών επιστημών», που διοργανώθηκε στο Πρότυπο Εκπαιδευτήριο Αθηνών, σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Γλυκών Νερών και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Οι μαθητές παρακολούθησαν ομιλία με θέμα «Συνήθεις παρανοήσεις στη Φυσική και την Αστρονομία» από τον κ. Χάρη Βάρβογλη, Φυσικό, Καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και επιδείξεις πειραμάτων, στα οποία μπορούσαν και να συμμετάσχουν.

Υπεύθυνος Επίσκεψης: Ι. Κωτσαλάς2


Εκπαιδευτική επίσκεψη:  Θέατρο Τέχνης & ΑΚΡΟΠΟΛ, Εργοστάσιο ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ – 15/1/2016

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν οι εξής εκπαιδευτικές επισκέψεις:

  • η Α΄Τάξη παρακολούθησε την θεατρική παράσταση «ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ» του Ζαχαρία Παπαντωνίου στο Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα της ελληνικής λογοτεχνίας, το πρώτο αναγνωστικό που γράφτηκε στη δημοτική γλώσσα.
  • η Β΄Τάξη επισκέφτηκε το «Εργοστάσιο ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ» στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO στο Μαρούσι, για ένα απολαυστικό ταξίδι στον κόσμο της σοκολάτας.
  • η Γ΄Τάξη παρακολούθησε την θεατρική παράσταση «Me lene Sandra» από την Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν στο Υπόγειο, μια παραάσταση για τα κοινωνικά δίκτυα και τον κυβερνο-εκφοβισμό, στηριγμένη σε αληθινά γεγονότα.

ψηλαβουνα melenesandra

 

 

 

 

 

 

 

 

σοκολα2 σοκολα1

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Εκπαιδευτική επίσκεψη:  Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας- Κορινθίας – 21/12/2015

Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης επισκέφτηκαν στις 21 Δεκεμβρίου 2015 το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, στον νομό Κορινθίας. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου, ενημερώθηκαν για το περιβάλλον της περιοχής, τη σημασία του και τον τρόπο που αυτό επηρέασε την ανάπτυξη της ανθρώπινης δραστηριότητας, και ειδικότερα των παραδοσιακών επαγγελμάτων. Εντυπωσιάστηκαν από το ανοιχτό ενυδρείο το οποίο αναπαριστά σε τομή τη λίμνη, με ζωντανά ψάρια και φυτά της περιοχής, μοναδικό για τον ελληνικό χώρο έκθεμα. 

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με πεζοπορία στο μοναδικό δάσος της περιοχής με θέα τη λίμνη Στυμφαλία.

Υπεύθυνοι δράσης: Καλογερόπουλος Νικόλαος, Τζίτρου Ευαγγελία

DSCN0708

DSCN0688

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Σχολικός Περίπατος στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (skatepark) – 4/12/2015

20151204_104018 20151204_103948

 

 

 

 

 

 

 


Εκπαιδευτική επίσκεψη:   Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – 4/11/2015

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά επισκέφτηκαν οι μαθητές της Γ΄Τάξης στις 4 Νοεμβρίου 2015, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος με στόχο τη «μύηση» των παιδιών στην ουσία της θεατρικής πράξης με θέμα: «Μια ημέρα στο θέατρο». Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους πιο ενδιαφέροντες χώρους του θεάτρου, όπως το εντυπωσιακό φουαγιέ, τα θεωρεία, την πλατεία και τα παρασκήνια, έμαθαν για την ιστορία του, πήραν μέρος σε παιδαγωγικές δράσεις και παιχνίδια  και στο τέλος παρακολούθησαν μια μονόπρακτη θεατρική παράσταση της Όλιας Λαζαρίδου «Μια Ημέρα στο Θέατρο».

Υπεύθυνη δράσης: Βλαχονάσιου Ακτίνα

IMG_20151104_113957 IMG_20151104_110425

 

 

 

 

 

 

 


 Εκπαιδευτική επίσκεψη:   Ακρόπολη, Εθνικό Αστεροσκοπείο, Θέατρο Διονύσου – 20/10/2015

Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν οι εξής εκπαιδευτικές επισκέψεις του σχολείου μας:

Η Α΄τάξη επισκέφτηκε την Ακρόπολη όπου ξεναγήθηκε από ειδικούς στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο και συμμετείχε σε βιωματκή δράση

Η Β΄τάξη παρακολούθησε ξενάγηση στο Εθνικό Αστεροκοπείο Αθηνών, στο Θησείο, που περιελάμβανε: το κτήριο Σίνα όπου φιλοξενούνται μερικά από τα πρώτα επιστημονικά όργανα που χρησιμοποιήθηκαν για την έρευνα σε θέματα αστρονομίας, μετεωρολογίας και σεισμολογίας στη σύγχρονη Ελλάδα, το Μεσημβρινό τηλεσκόπιο Συγγρού το οποίο καθόριζε την ώρα Ελλάδος από το 1902 έως το 1964, το τηλεσκόπιο Δωρίδη, στο λόφο των Νυμφών και το χώρο όπου εκτίθεται εκπαιδευτικό αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.

Η Γ΄τάξη ξεναγήθηκε στο θέατρο του Διονύσου, νότια της Ακρόπολης και συμμετείχε σε θεατρικό δρώμενο με σκοπό την αναβίωση του αρχαίου ελληνικού δράματος.

acropolis

acropolis2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

asteroskopio asteroskopio2dionysos2

 

 

 

 

 

 

 

dionysos1

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Εκπαιδευτική επίσκεψη: Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων –  19/10/2015

Οι μαθητές που συμμετέχουν στις βιωματικές δράσεις της Α-Τάξης :

«Ταξίδι στο διαδίκτυο:  ποτέ χωρίς … ζώνη ασφαλείας!» και «Δεν φοβάμαι – έχω φίλους»,

επισκέφτηκαν το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προκειμένου να παρακολουθήσουν  πρόγραμμα  με θέμα: «Το Διαδίκτυο στη ζωή μας: Μάθηση, Ψυχαγωγία, Ασφάλεια»  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη χρήση του Διαδικτύου, τις δυνατότητες που προσφέρει στη Μάθηση, στην Επικοινωνία, στην Πληροφόρηση και στην Ψυχαγωγία. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν θέματα που αφορούν στην Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου. Η ενημερωτική παρουσίαση είχε βιωματικό χαρακτήρα, με τη χρήση φορητών Η/Υ, διαδραστικού πίνακα, εργαλείων Web 2.0 και εκπαιδευτικών λογισμικών.

Υπεύθυνοι δράσεων οι καθηγητές Πληροφορικής: Γαρδίκη Ιωάννα. και Καρύδης Ιωάννης

IMG_20151019_121305

Αφήστε μια απάντηση