Πρόγραμμα «Living Democracy»

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 στο σχολικό συγκρότημα 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου Βούλας πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με αντικείμενο το πρόγραμμα «Living democracy», το οποίο εκπονείται από το Ινστιτούτο International Projects in Education του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα «Living democracy» και η εργασία πάνω στο υλικό του ιστότοπου «Living-democracy.cοm».
Πρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει στην προώθηση της δημοκρατίας και την εκπαίδευση για τη δημοκρατία σε διαφορετικά επίπεδα των σχολικών συστημάτων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Στο πλαίσιό του αναπτύχθηκαν έξι βιβλία σχετικά με την Εκπαίδευση για τη Δημοκρατική Ιδιότητα του Πολίτη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν οι Rolf Gollob, Doris Kuhn and MarYn Retzl από το Ινστιτούτο International Projects in Education του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, ο Emir Adzovic από το Συμβούλιο της Ευρώπης, η Γκέλη Αρώνη, Συντονίστρια Ομάδας Διαχείρισης, Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων του ΥΠΠΕΘ, ο Αγγελος Βαλλιανάτος, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ01, διευθυντές σχολείων, μεταξύ των οποίων οι διευθύντριες του 1ου Γυμνασίου  Βούλας κ. Μαρία Κασκαντάμη και του 1ου Λυκείου Βούλας κ. Εύη Παναγιωτοπούλου, καθώς και γονείς.
Το υλικό του προγράμματος «Living democracy» είναι ελεύθερα προσβάσιμο σε όλους εδώ.
DSCF7412
DSCF7523
DSCF7582

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση