Γενικές Πληροφορίες

Λειτουργία της βιβλιοθήκης του 1ου Γυμνασίου Βούλας

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βούλας απολαμβάνουν από τον Δεκέμβριο του 2011 τη δυνατότητα για ένα διαφορετικό μάθημα: ένα μάθημα στη νέα βιβλιοθήκη του σχολείου! Είναι ένας ηλιόλουστος άνετος χώρος στο ισόγειο του κτιρίου κατασκευασμένος και εξοπλισμένος από το πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Εκπαίδευση και την Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση – Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στα ράφια της βιβλιοθήκης μπορεί κανείς να βρει βιβλία, λεξικά, εγκυκλοπαίδειες, περιοδικά, cd-roms, dvds ενώ ο χώρος έχει εξοπλιστεί με DVD player, υπολογιστές και βιντεοπροβολέα. 

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εμπλουτίσουν το μάθημά τους με προβολές στον χώρο της βιβλιοθήκης και να οργανώσουν πληρέστερα την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και projects. Οι μαθητές εργάζονται σε ομάδες, διαβάζουν και συλλέγουν πληροφορίες για τις εργασίες τους. Μέσα από αυτή τη διαδικασία εξοικειώνονται με τη βιβλιοθήκη και τις υπηρεσίες της, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της θετικής στάσης απέναντι στο διάβασμα και την έρευνα σε πηγές έντυπες και ηλεκτρονικές.

Η βιβλιοθήκη ΕΠΕΑΕΚ αποτελεί ένα κόσμημα για το 1ο Γυμνάσιο Βούλας και μαζί με τους διαδραστικούς πίνακες, που από το Φεβρουάριο του 2010 διαθέτει το σχολείο, ανοίγει νέους ορίζοντες στην εκπαιδευτική διαδικασία για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου.