Αρχική » 2018

Αρχείο έτους 2018

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του σχολείου μας! Εδώ θα βρείτε με χρονολογική σειρά όλα τα νέα μας καθώς και τις ανακοινώσεις του σχολείου! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας!

Η ιστοσελίδα μας

Η ιστοσελίδα μας

Ενημέρωση από το Συλλόγο Γονέων και Κηδεμόνων

Κατεβάστε το έγγραφο σε μορφή pdf ΕΔΩ 

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Συκεών ύστερα από την αυτοδίκαιη αποχώρηση τριών μελών της αρχικής σύνθεσης που είχε προκύψει από τις εκλογές της 15ης Φεβρουαρίου 2017 ( τα παιδιά τους φοιτούν πλέον στο λύκειο), κάλεσε τα αναπληρωματικά μέλη και έγινε εκ νέου συγκρότηση .  (περισσότερα…)

Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο 16/11/18

Μέρα αφιερωμένη στα γεγονότα του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης το Νοέμβρη του ’73 στο 1ο Γυμνάσιο Συκεών σήμερα.

Μας τίμησε με την παρουσία του ο Θοδωρής Βουρεκάς, που μοιράστηκε μαζί μας ό,τι έζησε εκείνο το Νοέμβρη, ως φοιτητής, στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης.

Δείτε απόσπασμα από την ομιλία στο βιντεάκι:

Λειτουργία Ειδικής Διαγνωστικής Επιτροπής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ)

Αγαπητοί γονείς,

Με την ευκαιρία του νέου σχολικού έτους επικοινωνούμε μαζί σας για να ευχηθούμε «Καλή σχολική χρονιά» και να σας ενημερώσουμε για την έναρξη της λειτουργίας της Ειδικής Διαγνωστικής Επιτροπής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ) στο σχολείο φοίτησης του παιδιού σας.

Η ΕΔΕΑΥ (ιδρυθείσα με βάση το άρθρο 39 παρ. 4 του Ν. 4115/2013) αποτελεί ένα θεσμό με σκοπό τη διαγνωστική εκπαιδευτική αξιολόγηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών σε κάθε σχολική μονάδα γενικής εκπαίδευσης. Συγκροτείται από τον/την διευθυντή/τρια του σχολείου, τον/την εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής, την Ψυχολόγο και την Κοινωνική Λειτουργό. Ο στόχος του προσωπικού της ΕΔΕΑΥ είναι η ανάπτυξη ενός σχολείου για όλους τους μαθητές χωρίς διακρίσεις και η υποστήριξη του σχολείου στην αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων στην εκπαίδευση.

 

Προκειμένου τα μέλη της ΕΔΕΑΥ να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους μαθητές που το έχουν ανάγκη, είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη των γονέων τους. Για το λόγο αυτό θα ζητηθεί από τον γονέα του/της  μαθητή/τριας να υπογράψει μια υπεύθυνη δήλωση ότι αποδέχεται τη συνεργασία με την ΕΔΕΑΥ. Το προσωπικό της ΕΔΕΑΥ που θα λειτουργήσει στο σχολείο μας θα αποτελείται από τη διευθύντρια του σχολείου, κα Ζαφειριάδου Κορνηλία, τον υποδιευθυντή κο Κουτσαμπάρη Παράσχο, την ειδική παιδαγωγό, κα Κοντογιάννη Μαρία, την ψυχολόγο κα Ντούμα Μαρία και την καθηγήτρια, κα Πριγκοπούλου Ραλλού-Ελένη. Αναμένεται η τοποθέτηση της κοινωνικής λειτουργού.

Διαβάστε περισσότερα

(περισσότερα…)

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

H Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, ορίστηκε από το υπουργείο Παιδείας «5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018». Με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» υλοποιήσαμε πληθώρα αθλητικών δράσεων με τη συμμετοχή όλων των μαθητών του σχολείου!


Φωτογραφίες: Μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στην Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού την Παρασκευή 28/09/18

 

 

Αγιασμός σχολικού έτους 2018-19

Ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα τελεστεί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 09.30΄ το πρωί. Στη συνέχεια θα διανεμηθούν τα βιβλία. Καλή σχολική χρονιά!

Εγγραφές μαθητών για το σχολικό έτος 2018-19

Από τη Δευτέρα 18/6 και μέχρι την Παρασκευή 29/6 οι κηδεμόνες των μαθητών μπορούν να παίρνουν τους ελέγχους ετήσιας επίδοσης και να πραγματοποιούν την εγγραφή για το σχολικό έτος 2018-2019 στις ώρες 8:00-14:00.

 

«Ενημερώνομαι, Ανακυκλώνω, Σκέφτομαι τον συνάνθρωπο»

Δείτε τον απολογισμό των δράσεων του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής με θέμα « Ενημερώνομαι, Ανακυκλώνω, Σκέφτομαι τον συνάνθρωπο» στο βιντεάκι εδώ!

https://video.sch.gr/asset/detail/WWLmbDf6fVVcbP9Enmnp07vK/

 

Οι μαθητές εκπαιδεύουν τους ενήλικες στη χρήση του Διαδικτύου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, στις 29 Μαΐου 2018,  μια εκπαιδευτική δράση στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του Ευρωπαϊκού προγράμματος Eduweb, ενός προγράμματος που στοχεύει στην καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού των ενηλίκων όσον αφορά στην ασφαλή και δημιουργική χρήση του Διαδικτύου, με στόχο οι ίδιοι οι μαθητές να λειτουργήσουν ως εκπαιδευτές των ενηλίκων μελών των οικογενειών τους. Η δράση υλοποιήθηκε από 2 μαθητές της Β’ και 2 μαθητές της Γ Γυμνασίου και σ’ αυτήν συμμετείχαν 6 ενήλικες οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν από τους μαθητές στη χρήση του λογισμικού Skype.

Η ικανοποίηση των εκπαιδευόμενων καταγράφηκε στο τέλος της δράσης με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για τους μαθητές, τις γνώσεις, την προθυμία και την ευγένειά τους. Εξίσου ικανοποιημένοι και χαρούμενοι από τη συμμετοχή τους στη δράση έφυγαν και οι μαθητές. Ήταν πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις δίπλα δίπλα μαθητές και ηλικιωμένους να επικοινωνούν και να συνεργάζονται. Ήταν «ένα άλλο σχολείο», όπως χαρακτηριστικά σχολίασε η Διευθύντρια του σχολείου μας.

Συγχαρητήρια και στους ενήλικες και στους μαθητές που συμμετείχαν στη δράση που ελπίζουμε να έχει συνέχεια και του χρόνου!

 

Χρήσιμα αρχεία:

  1. Συνομιλία στο Skype 
  2. Δημιουργία Λογαριασμού στο Skype_2

Κλειστό το σχολείο την Παρασκευή 30/03

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των προβλημάτων υδροδότησης το 1ο Γυμνάσιο Συκεών θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή, 30 Μαρτίου.
.

Εκδήλωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση-ενημέρωση, στο πλαίσιο της Θεματικής εβδομάδας, σχετικά με την «Ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο και τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των εφήβων», από τον ψυχολόγο κ. Αθανάσιο Κανάκη, Αστυνόμο Β’ Υγειονομικού. Οι μαθητές μας να ενημερώθηκαν μέσα από διαλογική συζήτηση και γλαφυρά παραδείγματα για τους κινδύνους που, παρά την αδιαμφισβήτητη χρησιμότητά του, κρύβει το Διαδίκτυο.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ «ΚΑΤΑ…ΤΕΙΧΗ»

http://1gym-sykeon.thess.sch.gr/katateixh/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ.. ΕΔΩ http://1gym-sykeon.thess.sch.gr/katateixh/

Παλαιότερες δημοσιεύσεις

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων