Αρχική » 2016 » Δεκέμβριος

Αρχείο μηνός Δεκέμβριος 2016

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του σχολείου μας! Εδώ θα βρείτε με χρονολογική σειρά όλα τα νέα μας καθώς και τις ανακοινώσεις του σχολείου! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας!

Η ιστοσελίδα μας

Η ιστοσελίδα μας

Συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Συκεών στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής

S1650009 S1650010 S1650011 S1690003

 

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο NOESIS και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Νεάπολης-Συκεών στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής.  Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στο Διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ με 3 ομάδες, Masters of Robots (Δανιηλίδου Αφροδίτη, Κονσολάκης Απόστολος, Πιτσιόρλας Ανδρέας),  Yolo Robots (Βιζβίζης Αλέξανδρος, Λικολλάρι Άγγελος, Μπουλιόπουλος Δημήτρης, Μυστακίδης Στάθης) και  Robot Builders (Βογιατζής Σταύρος, Ζαφειροπούλου Σεβαστή, Τσαντιρίδου Ιωάννα και Χατζή Βούλα) και κατέλαβαν στην κατηγορία Γυμνασίου την 3η, 4η και 15η θέση αντίστοιχα. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας για την προσπάθειά τους!!! Συγχαρητήρια και στους διοργανωτές του Φεστιβάλ που για άλλη μια φορά έδωσαν την ευκαιρία σε μαθητές από όλη την Ελλάδα να αναδείξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στη συνεργασία και την επίλυση προβλημάτων. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!

 

 

Κάλεσμα συμμετοχής στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες  και μαθητές,

εν όψει των Χριστουγέννων διοργανώνουμε φιλανθρωπικό Bazaar για την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα και δωράκια που σας καλούμε να μας προσφέρετε, φέτος θα μαζέψουμε και είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα, ρούχα  και άλλα.  bazaar

Οι καθημερινές ανάγκες ενός Παιδικού Χωριού σε είδη είναι πολλές και αφορούν από την ανάγκη ενός παιδιού για ένδυση, διατροφή, εκπαίδευση, φάρμακα έως τις ανάγκες λειτουργίας ενός σπιτιού.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των παιδιών αλλά και αντίστοιχα των σπιτιών στα οποία διαμένουν, μπορούν να γίνουν δωρεές σε είδη όπως: καινούρια παπούτσια, είδη παιδικού ρουχισμού, κάθε είδος τροφίμων που δεν χρειάζεται άμεσα ψυγείο (λάδι, γάλα εβαπορέ, ρύζι κλπ), είδη καθαριότητας σπιτιού (σκόνη πλυντηρίου, χαρτί υγείας κλπ), καθώς και παιχνίδια.

Σας  καλούμε να σταθείτε αρωγοί σ’ αυτή μας την προσπάθεια και σας περιμένουμε την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στις 9.30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

            Ο Διευθυντής                                                               Η Διοργανώτρια

          Νικόλαος Τζιτζής                                                         Κωνσταντίνα Πακλατζή

Στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

15400556_1820435194866496_5293388077277217645_n

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

kapakiΘα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι την τρέχουσα σχολική χρονιά θα υλοποιηθεί στο σχολείο μας πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής  με θέμα «Ενημερώνομαι, ανακυκλώνω, σκέφτομαι τον συνάνθρωπο».

Υλοποιώντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύουμε στην ενημέρωση, πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των παιδιών μας  σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ανακύκλωσης,  ανταποδοτικών ενεργειών, εθελοντισμού, καθώς και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 35 μαθητές της Γ’ Γυμνασίου ως πρεσβευτές και συντονιστές της δράσης. Ενεργά συμμετέχουν όλοι οι μαθητές του σχολείου, οι εκπαιδευτικοί και φυσικά εσείς οι γονείς, ως εμψυχωτές και αρωγοί της δράσης που υλοποιείται στο σχολείο εδώ και τέσσερα συνεχή σχολικά έτη. Θα βρίσκεται σε εξέλιξη, στη  διάρκεια και της φετινής  σχολικής χρονιάς, αναπτύσσοντας δράσεις και χρησιμοποιώντας καθημερινή και συνεχή βιωματική μάθηση.

Η δική σας αμέριστη και ανεκτίμητη βοήθεια, είναι η ενεργή συμμετοχή στη δράση, με την συγκέντρωση στο σπίτι πλαστικών καπακιών και την αποστολή τους, στο σχολείο.

Για οποιαδήποτε επιπλέον ενημέρωση ή διευκρίνηση σχετικά με το πρόγραμμα συζητήστε με τις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος: Μαλλιαρού Παναγιώτα (Πληροφορικό) και Υδραίου Γεωργία (Γεωπόνο-Τεχνολόγο).

Τι θα θέλαμε να κάνετε:                                         

  • Να συγκεντρώνετε τα πλαστικά καπάκια στο σπίτι σας και να τα στέλνετε με τα παιδιά σας στο σχολείο,  στους ειδικούς κάδους που υπάρχουν απέναντι από τα ασανσέρ (Ισόγειο και Υπόγειο) και το εργαστήριο Πληροφορικής.
  • Να υποστηρίζετε την ιδέα και να τη γνωστοποιείτε σε κάθε άτομο που μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια.

 

Ο Διευθυντής

Νικόλαος Τζιτζής

 

Κατεβάστε το ενημερωτικό σημείωμα σε μορφή αρχείου .doc

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ «ΚΑΤΑ…ΤΕΙΧΗ»

http://1gym-sykeon.thess.sch.gr/katateixh/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ.. ΕΔΩ http://1gym-sykeon.thess.sch.gr/katateixh/

Παλαιότερες δημοσιεύσεις

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων