Αρχική » 2016 » Μάιος

Αρχείο μηνός Μάιος 2016

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του σχολείου μας! Εδώ θα βρείτε με χρονολογική σειρά όλα τα νέα μας καθώς και τις ανακοινώσεις του σχολείου! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας!

Η ιστοσελίδα μας

Η ιστοσελίδα μας

Δράση της περιβαλλοντικής ομάδας

foliaΗ περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας συμμετείχε στην ημερίδα « Βιώσιμη πόλη» που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το  Κ.Π.Ε.  Κορδελιού.

Τα παιδιά μοιράστηκαν σε ομάδες και  κάποια πήραν μέρος σε συζητήσεις σε στρογγυλά τραπέζια, κάποια άλλα σε  κολάζ, ζωγραφική – γκράφιτι, χορό, κατασκευή φωλιάς  για πουλιά, κηπουρική.

Συναντήθηκαν και γνωρίστηκαν με συμμαθητές τους μικρότερους και μεγαλύτερους από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Κάθε κήπος έχει μια φωλιά για τα πουλιά 

Κάθε δρόμος έχει μια καρδιά για τα παιδιά…

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Χαρίκλεια Καραγιαννακίδου, Βασιλική Κωνσταντινίδου, Θεοδοσία Καραογλάνη

Τέχνη;;;; – Ιστορία… – Εργασία στην Τοπική Ιστορία

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ2 ξεκίνησαν αυτό το ταξίδι ένα χρόνο πριν με επισκέψεις στα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας. Φέτος στο μάθημα της Τοπικής Ιστορίας  έψαξαν στο διαδίκτυο το αλλοτινό πρόσωπο  της Θεσσαλονίκης μέσα από παλιές φωτογραφίες και αποτύπωσαν  το σήμερα της πόλης όπως αυτό συναντιέται στην τέχνη του δρόμου.
Διαβάστε περισσότερα για την εργασία των μαθητών στην Κατά … Τείχη

Σεμινάρια του ΕΚΑΒ στο σχολείο μας

avoitheies

 

karpa

Εργασίες Τεχνολογίας Β γυμνασίου 2015-16

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Γ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ¨ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ¨(ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ)  (περισσότερα…)

Εργασίες Τεχνολογίας Α γυμνασίου 2015-16

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας, οι μαθητές της Α’ τάξης Γυμνασίου, αφού μελέτησαν τις τεχνολογικές ενότητες, επέλεξαν τεχνολογικό αντικείμενο και έγραψαν ατομική γραπτή εργασία, στο τέλος κατασκεύασαν ατομικά έργα, με θέμα τα διάφορα τεχνολογικά αντικείμενα της επιλογής τους. Στις παρουσιάσεις που έγιναν, οι ίδιοι οι μαθητές αξιολόγησαν τη δουλειά τους και επέλεξαν τα παρακάτω έργα, για να ανέβουν στην ιστοσελίδα του σχολείου μας. Μπράβο σε όλους σας

(περισσότερα…)

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ «ΚΑΤΑ…ΤΕΙΧΗ»

http://1gym-sykeon.thess.sch.gr/katateixh/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ.. ΕΔΩ http://1gym-sykeon.thess.sch.gr/katateixh/

Παλαιότερες δημοσιεύσεις

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων