Αρχική » 2014

Αρχείο έτους 2014

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του σχολείου μας! Εδώ θα βρείτε με χρονολογική σειρά όλα τα νέα μας καθώς και τις ανακοινώσεις του σχολείου! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας!

Η ιστοσελίδα μας

Η ιστοσελίδα μας

Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικο Παζάρι

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Το δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο του 1ου Γυμνασίου Συκεών σας προσκαλεί στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23/12/2014 και ώρα 10:30 στο σχολείο μας!

xmasbazaar

 

Στη γιορτή θα πραγματοποιηθεί σχολικό παζάρι (bazaar) με γλυκά και κατασκευές των μαθητών του σχολείου μας.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη διεύθυνση του σχολείου ή στους μαθητές του 15μελούς συμβουλίου.

Ο διευθυντής

Ν.Καραμουζάς

 

 

Επίδοση ελέγχων 1ου τριμήνου σχ. έτους 2014-15

Σας ενημερώνουμε ότι η επίδοση των ελέγχων του 1ου τριμήνου και η συνάντηση των κηδεμόνων με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, θα γίνει την Τετάρτη 17/12/2014 και ώρα 13:00-15:00.

Όσοι κηδεμόνες δεν μπορούν να προσέλθουν τις συγκεκριμένες ώρες, μπορούν να παραλαμβάνουν τους ελέγχους από το γραφείο του διευθυντή την ίδια ημέρα κατά τις ώρες 18:30- 20:30.

Ο διευθυντής

Ν. Καραμουζάς

Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας eΤwinning

 

123

«Συγχαρητήρια! Το σχολείο σας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας σας στο έργο eTwinning «Eating in eTwinning : Wer bist du, Was isst du?». Αυτό σημαίνει πως η εργασία σας, η εργασία των μαθητών και του σχολείου σας έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σαν αποτέλεσμα, θα λάβετε ένα πιστοποιητικό το οποίο μπορείτε να επισυνάψετε στην ιστοσελίδα σας και να το εκθέσετε σε μία περίοπτη θέση στο σχολείο σας. Επίσης, το έργο σας θα εμφανιστεί σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο www.etwinning.net.

Για μία ακόμη φορά, συγχαρητήρια για αυτό το μοναδικό επίτευγμα και ελπίζω να συναντηθούμε σε κάποια από τις εκδηλώσεις eTwinning κατά τη διάρκεια του έτους.

Με τους καλύτερους χαιρετισμούς μου

eTwinning Team»

Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα

Fotor01025124544

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κώδικα, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 11 και 17 Οκτωβρίου 2014 με σκοπό την προβολή της έννοιας του προγραμματισμού σε μικρούς και μεγάλους , οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας υλοποίησαν δραστηριότητες εισαγωγικές στον προγραμματισμό. Με τη χρήση του λογισμικού Alice, οι μαθητές πειραματίστηκαν, διασκέδασαν και έφτιαξαν το πρώτο τους κινούμενο σχέδιο.

Μπράβο παιδιά, και να ξέρετε ότι οι δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων που υποστηρίζονται και αναπτύσσονται μέσω του προγραμματισμού, αποτελούν βασικές δεξιότητες για τους μαθητές του 21ου αιώνα!

Εθνική ετικέτα ποιότητας eTwinning

για το πρόγραμμα

«Eating in eTwinning: Wer bist du, was isst du”?”

S1350015

Το σχολείο μας συγχαίρει τους μαθητές των τμημάτων Β3 και Γ1 και τις εκπαιδευτικούς κ. Κουβέλα, κ.Κωνσταντινίδου, κ.Νικολαΐδου, κ. Μαλλιαρού, κ. Μονέφτση και κ. Τσιούντου, που συμμετείχαν πέρσι στο πρόγραμμα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης eTwinning με τίτλο: «Eating in eTwinning: Wer bist du, was isst du”?”, για την εξαιρετική δουλειά τους η οποία και βραβεύτηκε από την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning με ετικέτα ποιότητας.

Κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς, οι μαθητές συνεργάστηκαν με μαθητές του Γαλλικού σχολείου College Pasteur, Vrigne Aux Bois, με σκοπό να ανακαλύψουν ο ένας τον άλλο μέσω των διατροφικών συνηθειών τους. Yλοποίησαν διαθεματικές συνεργατικές δραστηριότητες μέσα και έξω από την τάξη, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Οικιακής Οικονομίας, των Γερμανικών, των Αγγλικών και της Πληροφορικής. Επικοινώνησαν και συνεργάστηκαν ασύγχρονα και σύγχρονα με τους μαθητές των άλλων σχολείων στη Γερμανική και στην Αγγλική γλώσσα. Μαγείρεψαν στο σχολείο, έκαναν εξορμήσεις εκτός σχολείου και χρησιμοποιώντας εργαλεία δημιουργίας βίντεο, παρουσιάσεων και σύγχρονης επικοινωνίας αντάλλαξαν πληροφορίες, συνταγές, κουίζ και έφτιαξαν ένα «βιβλίο μαγειρικής», βάση του οποίου στο τέλος της σχολικής χρονιάς όλοι μαζί οργάνωσαν και πρόσφεραν στους καθηγητές τους έναν «Ευρωπαϊκό μπουφέ».

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Fotor01008192046

Tη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Οι μαθητές έπαιξαν βόλεϊ, μπάσκετ, μπάντμιντον και πινγκ πονγ, ενώ παράλληλα ασχολήθηκαν στο χώρο της βιβλιοθήκης με επιτραπέζια παιχνίδια.

Πριν από την έναρξη των αθλητικών εκδηλώσεων, προβλήθηκε στις αίθουσες ταινία με αντιρατσιστικά μηνύματα και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ τους για το φαινόμενο, αφού διάβασαν αφιέρωμα κατά του ρατσισμού από προηγούμενο τεύχος της εφημερίδας του σχολείου.

 

Κατεβάστε το τεύχος (σε pdf)

8a3f47f7ccf7859d2c6c79610bbbfef71458b59c_500x707_Q75

Ενημερωτικό σημείωμα για γονείς και κηδεμόνες

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Η καινούρια σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει και η επιτυχημένη ολοκλήρωσή της εξαρτάται από όλους όσους συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, θεσμικούς φορείς της Παιδείας, καθηγητές, μαθητές, γονείς-κηδεμόνες.

Για το λόγο αυτό, παράλληλα με τις ευχές μας για μια δημιουργική και χαρούμενη σχολική χρονιά κρίνουμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε για απλά θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής κοινότητας.

Πρωταρχική υποχρέωση των μαθητών μας θεωρείται η έγκυρη προσέλευσή τους στο σχολείο. Η σχολική μέρα ξεκινά στις 8:10 π.μ. και τελειώνει στις 2:00 μ.μ. (περισσότερα…)

Αγιασμός σχολικού έτους 2014-15

 

IMGP0101

Την Πέμπτη 11/09/2014 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ο Αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους! 

Ανακοίνωση για τον αγιασμό Σχολικής Χρονιάς 2014-2015

Ο αγιασμός για την τρέχουσα σχολική χρονιά 2014-2015 θα τελεσθεί την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 12:15 π.μ.

Οι μαθητές μπορούν να προσέλθουν στο χώρο του σχολείου από τις 11:30π.μ.

Από την Διεύθυνση του Σχολείου

Η εκδήλωση για την ολοκλήρωση του προγράμματος eTwinning!!

etwinn

Στις 20 Μαΐου 2014, τελευταία μέρα της φετινής σχολικής χρονιάς, οι μαθητές των τμημάτων Α3, Β1 και Γ1 που συμμετείχαν στο πρόγραμμα eTwinning που υλοποιήθηκε τη φετινή σχολική χρονιά στο σχολείο μας, οργάνωσαν έναν Ευρωπαϊκό μπουφέ με εδέσματα από 3 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Γαλλία και Αγγλία). Μπράβο παιδιά, ήταν όλα υπέροχα!

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ «ΚΑΤΑ…ΤΕΙΧΗ»

http://1gym-sykeon.thess.sch.gr/katateixh/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ.. ΕΔΩ http://1gym-sykeon.thess.sch.gr/katateixh/

Παλαιότερες δημοσιεύσεις

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων