Αρχική » 2013

Αρχείο έτους 2013

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του σχολείου μας! Εδώ θα βρείτε με χρονολογική σειρά όλα τα νέα μας καθώς και τις ανακοινώσεις του σχολείου! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας!

Η ιστοσελίδα μας

Η ιστοσελίδα μας

Καλή χρονιά !!!

Από την προσφορά δώρων του σχολείου μας στο Παιδικό χωριό S.O.S. στο Πλαγιάρι

 

Εκδήλωση σε συνεργασία με το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Την Παρασκευή 20/12/2013 και ώρα 18.00-20.00 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του σχολείου μας εκδήλωση σε συνεργασία με το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής με τίτλο Γενηθήτω το Φως…!!! Τ’ Άστρα και οι Μύθοι τους, μία   φιλοσοφική αναζήτηση του ουρανού σ’ ένα πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής, από τον κ. Νικόλαο  Καραμουζά  –  μαθηματικό και διευθυντή  του σχολείου μας.

Στη συνέχεια δόθηκε διάλεξη με τίτλο Γνωστές και άγνωστες θεωρίες για το Άστρο της Βηθλεέμ από τον κύριο Λ. Καβακόπουλο, μουσικό και αρθογράφο, αρχισυντάκτη του περιοδικού strange από το  2001 έως το 2008, διαχειριστή της ιστοσελίδας critics.gr και του antidogma.gr, επιμελητή των εκδόσεων Terra  Nova, Αρχέτυπο και Άγνωστο και με ενεργό συμμετοχή στο μουσικό σχήμα των Δεικτών.

Ο Διευθυντής

Ν. Καραμουζάς

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του σχολείου μας σε προγράμματα ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης I

Η καθηγήτρια του σχολείου μας, Θεοδοσία Καραογλάνη ( Νομικός ΠΕ13), παρακολούθησε τη φετινή σχολική χρονιά, από 8-13 Σεπτεμβρίου 2013, Σεμινάριο Ενδοϋπηρεσιακής Κατάρτισης στο Borgarnes της Ισλανδίας, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης, Comenius, της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.

 

739960_10151779361010095_1437258403_o

Το σεμινάριο με θέμα: «Εκπαίδευση ευαισθητοποίησης σχετικά με θέματα μετανάστευσης, ρατσισμού, διακρίσεων, πολιτισμού και πολυπολιτισμικότητας, με στρατηγικές διδασκαλίας αυτών των θεμάτων σε ομάδες διαφορετικής ηλικίας» το παρακολούθησαν 21 άτομα από πολλές και διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, οι περισσότεροι των οποίων ήταν δάσκαλοι και καθηγητές σε Ευρωπαικά σχολεία, αλλά ακόμη διπλωματικοί υπάλληλοι από Πρεσβείες χωρών ή μέλη Μ.Κ.Ο που ασχολούνται με τη μετανάστευση.

(περισσότερα…)

Ανακοίνωση

Ο αγιασμός  για το σχολικό έτος 20013-14 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11/ο9/13 στις 11.30π.μ.

Οι μαθητές προσέρχονται στο σχολείο στις 11:00π.μ.

Συμμετοχή του σχολείου μας στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής


Στις 3 Απριλίου 2013, 2 ομάδες μαθητών του σχολείου μας συμμετείχαν στην Προσυνεδριακή εκδήλωση του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Η 1η ομάδα μαθητών, πού αποτελούνταν από 6 μαθητές από τα τμήματα Γ3 και Γ4, παρουσίασε την συνεργασία eTwinning “What about a greener school?” την οποία υλοποίησαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος οι 24 μαθητές του περσινού τμήματος Β4 με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την κ. Άννα Μονέφτση, την κ. Μαγδαληνή Νικολαΐδου και την κ. Πηγή Τσιούντου. Η συνεργασία αυτή πραγματοποιήθηκε στα Αγγλικά μέσω του Διαδικτύου, ανάμεσα στο σχολείο μας και το σχολείο College Pasteur της πόλης Vrigne Aux Bois της Γαλλίας και απέσπασε το 1ο βραβείο στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό e-Twinning. Στόχος της ήταν να συνεργαστούν εξ αποστάσεως οι Έλληνες και Γάλλοι μαθητές πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα, να ανταλλάξουν πληροφορίες και να συγκρίνουν δεδομένα σχετικά με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και τους τρόπους αντιμετώπισής του, για να κάνουν τα σχολεία τους πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Η 2η ομάδα μαθητών, πού αποτελούνταν από 9 μαθητές του τμήματος Β4, παρουσίασε την εργασία «Learning by six Thinking Hats-Ταξιδεύω με ασφάλεια στο Διαδίκτυο», την οποία υλοποίησαν οι μαθητές του τμήματος Β4 με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την κ.Παναγιώτα Μαλλιαρού, την κ. Χαρούλα Καραγιαννακίδου και την κ. Ειρήνη Χριστοφορίδου. Στόχος της εργασίας αυτής ήταν να μάθουν οι μαθητές με έναν διαφορετικό τρόπο ενεργητικής μάθησης για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, χρησιμοποιώντας ως κύριο εργαλείο τα 6 καπέλα μάθησης του de Bono. Οι μαθητές χρησιμοποίησαν ως βασικό εργαλείο την πλατφόρμα Wikispaces όπου κατασκεύασαν ένα wiki μέσα από το οποίο συγκέντρωσαν υλικό για να δημιουργήσουν ένα e-book.

Τα παιδιά παρακολουθήσαν και χειροκρότησαν και τις παρουσιάσεις των άλλων σχολείων και γενικά αποκόμισαν πολύ θετικές εντυπώσεις από την εκδήλωση αυτή.

Εκπροσώπηση του σχολείου μας στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο eTwinning!

Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο eTwinning 2013, πραγματοποιήθηκε στη Λισσαβώνα της Πορτογαλίας μεταξύ 14 και 16 Μαρτίου 2013. 500 εκπαιδευτικοί, πρεσβευτές και μέλη των Εθνικών Υπηρεσιών Στήριξης από 33 χώρες καθώς και μέλη της Κεντρικής Υπηρεσίας eTwinning συναντήθηκαν για να παρακολουθήσουν το συνέδριο με θέμα «Citizenship & school collaboration», να βραβεύσουν τα καλύτερα έργα eTwinning της χρονιάς και να συζητήσουν για την επίδραση των συνεργασιών eTwinning στη διαμόρφωση ενεργών Ευρωπαίων πολιτών.

Από το σχολείο μας, στο συνέδριο συμμετείχε η καθηγήτρια Πληροφορικής Μονέφτση Άννα. Η κ. Μονέφτση είπε για τις εντυπώσεις της από τη συμμετοχή της στο συνέδριο, τα εξής: «Η συμμετοχή μου στο συνέδριο αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα, τόσο μέσα από την παρακολούθηση των διαφόρων ομιλιών και των εργαστηρίων όσο και μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων με άλλους εκπαιδευτικούς, να ανανεώσω τις γνώσεις μου και τις διδακτικές μου πρακτικές πάνω σε διάφορα θέματα, αλλά και να ενημερωθώ και να προβληματιστώ σχετικά με τη διαμόρφωση ενεργών Ευρωπαίων πολιτών. Ήταν η πρώτη συμμετοχή μου σε ένα τέτοιας ευρείας κλίμακας Ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό συνέδριο, μια μοναδική εμπειρία».

«What about a greener school?»: Η βράβευση των μαθητών μας !!!!

Στις 25 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Γυμνασίου Συκεών «Οδυσσέας Φωκάς», η τελετή βράβευσης των μαθητών που υλοποίησαν το eTwinning έργο «What about a greener school». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι μαθητές, αφού παρέλαβαν τα βραβεία τους από το Διευθυντή του σχολείου κ. Καραμουζά, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Οικονομίδου και το μέλος του Συλλόγου κ. Σαρρή, στη συνέχεια παρουσίασαν τη δουλειά τους.

Το έργο “What about a greener school?” ήταν μια συνεργασία μέσω του Διαδικτύου με γλώσσα επικοινωνίας την Αγγλική ανάμεσα στο 1ο Γυμνάσιο Συκεών «Οδυσσέας Φωκάς» και στο σχολείο College Pasteur της πόλης Vrigne Aux Bois της Βορειοανατολικής Γαλλίας. Στόχος ήταν να συνεργαστούν εξ αποστάσεως οι Έλληνες και Γάλλοι μαθητές πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα, να ανταλλάξουν πληροφορίες και να συγκρίνουν δεδομένα σχετικά με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και τους τρόπους αντιμετώπισής του, για να κάνουν τα σχολεία τους πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Η μαθήτρια Χρηστόφ Ελεονώρα ανέφερε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα εξής: «Η συνεργασία μας με το Γαλλικό σχολείο ήταν πολύ πετυχημένη! Με τις δραστηριότητες που κάναμε ανακαλύψαμε καινούρια και ενδιαφέροντα πράγματα για το περιβάλλον και τη γη μας, και είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τα παιδιά από το Γαλλικό σχολείο. Το μόνο μειονέκτημα του προγράμματος ήταν το γεγονός ότι όλη η δουλειά ήταν απαραίτητο και αναγκαστικό να γίνει στα Αγγλικά, πράγμα που για ορισμένα παιδιά και από τα δύο σχολεία αποτέλεσε σοβαρή δυσκολία. θα πρότεινα το eΤwinning και σε άλλα σχολεία να το δοκιμάσουν!».

Ενημέρωση Γονέων: Τριήμερη εκδρομή στα Γιάννενα 29/3-31/3

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παρασκευή 29/3/2013 έως Κυριακή 31/3/2013

Συνοδοί καθηγητές: Λαθήρας Ιωάννης, Θεοδωρίδου Ευδοξία, Χριστοφορίδου Ειρήνη, Κουβέλα Ματίνα.

Το κόστος των επισκέψεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους είναι 15 ευρώ (συμπεριλαμβάνει και το κόστος μεταφοράς στο νησάκι με τα καραβάκια.)

Πρόγραμμα

Παρασκευή 29/3/2013

 • Αναχώρηση από το σχολείο στις 7:30 (περίπου)
 • Έπειτα από την ενδιάμεση στάση στα Γρεβενά, φθάνουμε στα Γιάννενα στις 12:30 (περίπου) και κατευθείαν επίσκεψη στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Βρέλλη μέχρι τις 13:30 (περίπου) και κατόπιν επίσκεψη σε εργαστήριο αργυροχρυσοχοίας. Μεσημεριανό φαγητό στο κέντρο της πόλης.
 • Άφιξη στο ξενοδοχείο στις 16:00 (περίπου). Τακτοποίηση- ξεκούραση
 • Το απόγευμα στις 19:00 (περίπου) θα πάμε στα Γιάννενα για φαγητό και περίπατο.
 • Επιστροφή στο ξενοδοχείο το βράδυ.

Σάββατο 30/3/2013

 • Πρωινό ξύπνημα στις 8:30.
 • Μετά το πρωινό γεύμα, θα επισκεφτούμε τον Αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και αργότερα (12:00) το Σπήλαιο του Περάματος(2651081521).
 • Το μεσημέρι φαγητό στα Γιάννενα .
 • Άφιξη στο ξενοδοχείο στις 16:00 περίπου για ξεκούραση.
 • Το απόγευμα στις 20:00 (περίπου) θα πάμε στα Γιάννενα για βραδινό φαγητό.
 • Επιστροφή στο ξενοδοχείο το βράδυ

Κυριακή 31/3/2013

 • Πρωινό ξύπνημα στις 8:30.
 • Μετά το πρωινό γεύμα, θα επισκεφτούμε το Νησί των Ιωαννίνων.
 • Αναχώρηση στις 13:00 για Θεσσαλονίκη
 • Το μεσημέρι φαγητό στο Μέτσοβο.
 • Αναχώρηση από το Μέτσοβο στις 17:00 (περίπου).
 • Άφιξη στην Θεσσαλονίκη στις 20:00 (περίπου).

Ενημερωτική Συνάντηση και Βαθμολογία Β’ τριμήνου 2012-13

Την Τετάρτη 20-3-2013 και ώρα 17:00 έως 18:30 θα δοθούν οι έλεγχοι επίδοσης του Β΄ τριμήνου. Το Γραφείο θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 19:30.

Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών να προσέλθουν στο σχολείο στις 16:30 για ενημερωτική συνάντηση με το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο των γονέων και κηδεμόνων, ειδικότερα δε, οι κηδεμόνες των μαθητών της Γ΄τάξης που θα συμμετάσχουν στην τριήμερη εκδρομή στα Γιάννενα.


Από το Γραφείο

Ενημέρωση από το Σύλλογο Γονέων

Αγαπητοί γονείς,

Ως νέο Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Συκεών θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής θέματα:

 • Όσον αφορά, την εκδρομή της Γ’ Γυμνασίου, 29-31.03.2013 στα Ιωάννινα, ο Σύλλογος προτίθεται να δώσει , σύμφωνα με τις οικονομικές του δυνατότητες, 10 ευρώ για κάθε παιδί ώστε το κόστος της εκδρομής, να διαμορφωθεί στα 85 ευρώ (αντί για 95€)
 • Θα διοργανωθεί, Χορός ( 2η φορά) στο χώρο του σχολείου, το Σάββατο – 9 Μαρτίου 2013 , χωρίς αλκοόλ  και χωρίς εξωσχολικούς . Η όλη διοργάνωση θα γίνει με την εποπτεία του Συλλόγου και την βοήθεια του 15μελους και της Δ/νσης του σχολείου. Φυσικά, είναι ευπρόσδεκτοι, οι  γονείς που επιθυμούν να συνεισφέρουν στη διοργάνωση.

Μέσα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις, το σχολείο αποκτά το ρόλο του «ανοικτού σχολείου», όπου οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να διασκεδάσουν (αντί σε κάποιο club) στον ίδιο  χώρο που διδάσκονται

 • Όσον αφορά, τις συνδρομές, παρακαλούμε να φροντίσετε να τακτοποιηθείτε οικονομικώς όσοι έχετε εκκρεμότητες για να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τα βέλτιστα στα παιδιά μας. Μπορείτε να απευθύνεστε στο Δ/ντή ή στα μέλη του Συλλόγου

Για οποιοδήποτε θέμα, είμαστε στη διάθεσή σας

Το Δ.Σ

Δείτε τη σύνθεση του νέου ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στην ιστοσελίδα του σχολείου μας ΕΔΩ

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ «ΚΑΤΑ…ΤΕΙΧΗ»

http://1gym-sykeon.thess.sch.gr/katateixh/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ.. ΕΔΩ //1gym-sykeon.thess.sch.gr/katateixh/

Παλαιότερες δημοσιεύσεις

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων