Αρχική » 2012 » Μάιος

Αρχείο μηνός Μάιος 2012

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του σχολείου μας! Εδώ θα βρείτε με χρονολογική σειρά όλα τα νέα μας καθώς και τις ανακοινώσεις του σχολείου! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας!

Η ιστοσελίδα μας

Η ιστοσελίδα μας

Το Μαθηματικό Πανηγύρι 2012 στο σχολείο μας!

Σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας θα πραγματοποιηθεί και φέτος το 4ο Μαθηματικό Πανηγύρι στις 23 Ιουνίου με τη συμμετοχή δέκα σχολείων.

Περισσότερα εδω

Στην εκδηλωση η συντακτική ομάδα της ΚΑΤΑ…ΤΕΙΧΗ παρουσιάσει τη δουλειά της!

Πρόσκληση από την οργανωτική επιτροπή (κ. Καλφοπούλου Κατερίνα): Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώσουν  τους μαθητές των σχολείων τους, ώστε να έρθουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και, επιπλέον, εαν επιθυμούν να πάρουν μέρος στο Παιχνίδι Ερωτήσεων που θα γίνει σε δύο φάσεις. Ο προκριματικός, 13.30-14.30 και το τελικός στις 18.00. Το παιχνίδι είναι ομαδικό και συμμετέχουν τριμελείς ομάδες μαθητών από το ίδιο ή από διαφορετικά σχολεία, κατά βούληση. Τα έπαθλα του παιχνιδιού είναι βιβλία Μαθηματική Λογοτεχνίας και Εκλαϊκευμένης Επιστήμης.

Eυχαριστήρια επιστολή

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡ. Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
1ο ΓΥΜΝΑΣIO ΣΥΚΕΩΝ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΦΩΚΑΣ»
Ταχ.Δ/νση : Δ. Γληνού 13                                                                    ΠΡΟΣ: Την Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ
Ταχ.Κώδικας : 566 26, Συκιές Θεσσαλονίκης
Πληροφορίες : Νικόλαος Καραμουζάς
Τηλέφωνο : 2310 203 213 και 2310203027
Fax : 2310 203 213 και 2310203243
e-mail : mail@1gym-sykeon.thess.sch.gr

ΘΕΜΑ : «ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ »

Ο Σύλλογος των Καθηγητών, η ομάδα σύνταξης της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Συκεών Θεσσαλονίκης και εγώ προσωπικά, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την ευκαιρία που μας δώσατε να συμμετέχουμε και να διακριθούμε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό των Μαθητικών Εντύπων.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΜΟΥΖΑΣ

Ρεπορτάζ από τη βράβευση της εφημερίδας του σχολείου μας

Το Σάββατο 12/05/2012 πραγματοποιήθηκε στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης η τελετή βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στον 19ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων της εφημερίδας Τα Νέα.

Εκ μέρους της συντακτικής ομάδας του σχολείου μας, η μαθήτρια Χρύσα Ζήσαρου και η καθηγήτρια Ματίνα Κουβέλα παρεβρέθηκαν στην εκδήλωση για την παραλαβή του Βραβείου Καλύτερης Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Διαβάστε το ρεπορτάζ για την εκδήλωση στην ΚΑΤΑ…ΤΕΙΧΗ

!!!

Έκτακτο παράτημα: ο Βασίλης Παπαθεοδώρου στο σχολείο μας!

Την Τετάρτη 25 Απριλίου, καλωσορίσαμε με μεγάλη χαρά στο σχολείο μας το  Βασίλη Παπαθεοδώρου, βραβευμένο συγγραφέα παιδικής, εφηβικής και νεανικής λογοτεχνίας.

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας διαβάσαμε και μελετήσαμε δύο βιβλία του, το «στη Διαπασών» και «χνότα στο τζάμι». Όταν τον καλέσαμε λοιπόν να επισκεφτεί το σχολείο μας και ανταποκρίθηκε τόσο άμεσα και πρόθυμα, η χαρά μας ήταν απερίγραπτη.  Έτσι γνωρίσαμε από κοντά το συγγραφέα και άνθρωπο Βασίλη Παπαθεοδώρου. Τον ρωτήσαμε για τα βιβλία του, μοιραστήκαμε σκέψεις και προβληματισμούς για ζητήματα που έθιγε στα βιβλία του και όχι μόνο. Σχολιάσαμε μαζί του την επικαιρότητα και τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα (ρατσισμό, βία, επιθετικότητα, μοναξιά) αλλά και τις αξίες που εμπνέουν τη ζωή μας (έρωτα, φιλία, επικοινωνία). Είχαμε μια ζεστή συζήτηση που θα θυμόμαστε για καιρό.

Τον ευχαριστούμε θερμά που ήταν μαζί μας  και μοιράστηκε τόσο απλόχερα τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.

Σε λίγες μέρες θα αναρτηθεί πλούσιο υλικό (βιντεάκι, φωτογραφίες, εντυπώσεις μαθητών) από την εκδήλωση, που γέμισε τις καρδιές μας και τροφοδότησε τη σκέψη μας. Καθυστερήσαμε παρ’ όλη τη χαρά μας να δημοσιεύσουμε το υλικό γιατί οι σχολικές υποχρεώσεις μάς «τρέχουν» διαρκώς…

Βασίλη Παπαθεοδώρου σ’ ευχαριστούμε και πάλι από καρδιάς…

Περιμένουμε με αγωνία το καινούριο σας μυθιστόρημα…

Οι μαθητές του Β2 και Β3

Σύντομα θα υπάρξει σχετικό ρεπορτάζ στην ΚΑΤΑ… ΤΕΙΧΗ

Βραβείο Καλύτερης Ηλεκτρονικής Εφημερίδας … ξανά!

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η ηλεκτρονική εφημερίδα του σχολείου μας ΚΑΤΑ…ΤΕΙΧΗ απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ηλεκτρονικής Εφημερίδας στο διαγωνισμό μαθητικών εντύπων της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 120 ηλεκτρονικές εφημερίδες δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από όλη την Ελλάδα. Δείτε την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα των ΝΕΩΝ – διαβάστε το  άρθρο «Οι ρεπόρτερ που ήρθαν από το μέλλον» –  δείτε το απόσπασμα στο έντυπο των ΝΕΩΝ 2/5/2012

Μετά την περσινή βράβευσή μας στον ίδιο διαγωνισμό με το Βραβείο Καλύτερης Εφημερίδας Γυμνασίου (για την έντυπη μορφή της ΚΑΤΑ…ΤΕΙΧΗ), και δεδομενης της ιδιαίτερα αυξημένης συμμετοχής σχολείων στο διαγωνισμό, η φετινή νίκη ήταν έκπληξη και μας γέμισε αναπάντεχη χαρά! Περισσότερα εδώ και εδώ και δείτε εδώ την ανακοίνωση της περσινης βράβευσης

Με αφορμή τη βράβευση, την Πέμπτη 3/5/2012 (Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου) η μαθήτρια Αγνή Καλαϊτζή, μέλος της συντακτικής ομάδας, έδωσε συνέντευξη στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ στην εκπομπή του κ. Φώτη Απέργη. Ακούστε τη συνέντευξη εδώ.DEUTEROPROGRAMMAERA

Σημείωμα της συντακτικής ομάδας

Πέρασαν 4 χρόνια από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε η έντυπη εφημερίδα ΚΑΤΑ…ΤΕΙΧΗ. Αναζητούσαμε τότε ένα μέσο, έναν τρόπο, ένα χώρο έκφρασης όπου θα μπορούσε ο μαθητής να μιλήσει ελεύθερα, να εκφράσει τα συναισθήματά του, τους προβληματισμούς του και τη δημιουργικότητά του! Εμπνευστήκαμε έτσι τη δημιουργία μιας εφημερίδας που θα πιάνει τον παλμό της εποχής ξεπερνώντας τα “τείχη”, που θα αποτυπώνει την πραγματικότητα που ζούμε στο σχολείο και στην κοινωνία, που θα αποτελεί το δικό μας χώρο έκφρασης! Μετά από 3 χρόνια κυκλοφορίας της έντυπης ΚΑΤΑ…ΤΕΙΧΗ, τη φετινή χρονιά τα μέλη της συντακτικής ομάδας (30 μαθητές και 6 εκπαιδευτικοί) δουλέψαμε πυρετωδώς για να μεταφέρουμε τις σκέψεις, τους προβληματισμούς αλλά και τη δημιουργικότητά μας από το χαρτί στο διαδίκτυο. Η εφημερίδα μας μετρά εκατοντάδες επισκέψεις κάθε μήνα και ελπίζουμε να φτάσει στα μάτια ακόμη περισσότερων μαθητών στο επόμενο διάστημα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, το δημοσιογράφο κ. Φώτη Απέργη από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και κυρίως όλους τους αναγνώστες της ΚΑΤΑ..ΤΕΙΧΗ για τη στήριξη της προσπάθειάς μας.


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ «ΚΑΤΑ…ΤΕΙΧΗ»

http://1gym-sykeon.thess.sch.gr/katateixh/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ.. ΕΔΩ http://1gym-sykeon.thess.sch.gr/katateixh/

Παλαιότερες δημοσιεύσεις

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων