Αρχική » 2011 » Ιούνιος

Αρχείο μηνός Ιούνιος 2011

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του σχολείου μας! Εδώ θα βρείτε με χρονολογική σειρά όλα τα νέα μας καθώς και τις ανακοινώσεις του σχολείου! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας!

Η ιστοσελίδα μας

Η ιστοσελίδα μας

Ένα ξεχωριστό Μαθηματικό Πανηγύρι!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο χώρο του σχολείου μας το Μαθηματικό Πανηγύρι, 2011.

Από τη μεριά μας θέλουμε να συγχαρούμε θερμά τους μαθητές που έλαβαν μέρος, τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία τους, τους ομιλητές και την κ. Κατερίνα Καλφοπούλου!

Ήταν ένα ταξίδι το χώρο των μαθηματικών που τα παιδιά με την εφευρετικότητα και την εργατικότητά τους το μετέτρεψαν σε μοναδική εμπειρία!

Δείτε το video του 3ου Γ/σιου Θέρμης που μας εξέπληξε ευχάριστα!


Φωτογραφίες από την εκδήλωση

Πληροφορίες θα βρείτε και στο ιστολόγιο της κυρίας Κ. Καλφοπούλου, στο οποίο γίνεται εκτενής αναφορά στα δρώμενα του Σαββάτου, μαζί με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

ΕΔΩ θα βρείτε το πρώτο μέρος

ΕΔΩ το δεύτερο.

ΕΔΩ το τρίτο και τελευταίο!

Η ιστοσελίδα της ομάδας ΘΑΛΗΣ+ΦΙΛΟΙ

ΚΑΤΑ … ΤΕΙΧΗ vol.3

Τρίτη μας χρονιά φέτος και τρίτο τεύχος του «Κατά …Τείχη» που τελικά καθόλου κατά τύχη δεν έγινε! Πολλά άλλαξαν στα τρία αυτά χρόνια κι άλλα πάλι έμειναν ίδια.

Άλλαξε η σύνθεση της ομάδας που γράφει την εφημερίδα μας καθώς προστέθηκαν νέα μέλη που ετοιμάζονται να πάρουν τη θέση των παλιών. Οι μικροί δημοσιογράφοι που ξεκίνησαν το εγχείρημα τώρα βρίσκονται στο Λύκειο, ενώ κάποιοι άλλοι θα μας αποχαιρετήσουν με τη σειρά τους του χρόνου. Άλλαξε η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας (κι η δικιά μας) και αυτό μας απασχολεί. Στερηθήκαμε ήδη συμμαθητές μας που έφυγαν μαζί με τους γονείς τους σε αναζήτηση καλύτερης τύχης. Πέρυσι οραματιζόμασταν ένα σχολείο που να το αγαπάμε, να μας αρέσει, να το χαιρόμαστε. Δεν ξέρουμε κάτω από τις νέες οικονομικές συνθήκες αν ο Σεπτέμβριος θα μας το χαρίσει κι αυτό είναι κάτι που μας προβληματίζει πολύ. Τέλειωσαν προγράμματα του σχολείου μας, όπως το πρόγραμμα Comenius «Ασφαλές και υγιές σχολείο» και τη θέση του πήραν άλλα που μας έβγαλαν έξω από τον χώρο του και μας έστρεψαν στη μελέτη και τη γνωριμία του περιβάλλοντος.

Δεν άλλαξε όμως η ανάγκη μας για φιλία, επικοινωνία, αγάπη, γέλιο! Συνεχίζουμε να είμαστε το ίδιο περίεργοι για ό,τι συμβαίνει και αλλάζει γύρω μας, στο internet, στις νέες τεχνολογίες, στη μόδα, στον κόσμο. Δεν ξέρουμε –και ας μας κριτικάρουν γι αυτό– πώς είναι οι εφημερίδες για μεγάλους. Ξέρουμε όμως ότι θέλουμε να εκφραστούμε μέσα από το θέατρο, το γράψιμο στίχων και παραμυθιών, τη ζωγραφική.

Είμαστε έφηβοι κι αυτό το χαιρόμαστε και ελπίζουμε να το χαρείτε κι εσείς που θα μας συναντήσετε στις επόμενες σελίδες!

Η συντακτική ομάδα

Διαβάστε το το νέο τεύχος online (κλικ στην εικόνα)


Σύλλογος Γονέων+Κηδεμόνων: Ενημερωτικό σημείωμα προς γονείς και κηδεμόνες για τη Β ξένη γλώσσα

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Συκιές 9-6-2011

1ου Γυμνασίου Συκεών


Αγαπητοί Γονείς

– Στα χρόνια που η παράλληλη διδασκαλία των ξένων γλωσσών  εφαρμόσθηκε στο δημόσιο σχολείο, όχι μόνον δεν υπήρξαν δυσλειτουργίες αλλά ο μικρότερος αριθμός παιδιών στις τάξεις των ξένων γλωσσών είχε σα συνέπεια μόνο θετικά αποτελέσματα : άρχισαν τα παιδιά να μπορούν να παίρνουν τα πρώτα τους πτυχία ξένων γλωσσών από το σχολείο τους χωρίς να καταφεύγουν στα φροντιστήρια.

– Η συνεργασία των ξενόγλωσσων ειδικοτήτων βοήθησε τη διαθεματικότητα και τις καινοτόμες δράσεις (παρ’ όλη τη μείωση των ωρών σε 2 την εβδομάδα) με αποτέλεσμα το σχολείο μας να μπορεί να χαίρεται πρωτιές σε πολιτιστικά και περιβαλλοντικά προγράμματα.

Πώς η απόφαση των παιδιών που θα δηλώσουν την προτίμηση τους σε μία γλώσσα φέτος θα καταδικάζει άλλους μαθητές στο να μη διδάσκονται τη γλώσσα που επέλεξαν τα προηγούμενα χρόνια;


Η βεβαιότητα της ύπαρξης «αδίδακτων» μαθητών για τα επόμενα δυο χρόνια διαφαίνεται από την υπουργική απόφαση.

Ποιος γονέας, λοιπόν, θα ήθελε να είναι το παιδί του «τουρίστας» για κάποιες ώρες στο σχολικό του χώρο και τί επίπτωση θα έχει αυτό στην γενική λειτουργία του σχολείου;

Στην περίπτωση που το παιδί θελήσει να συνεχίσει με τη γλώσσα της επιλογής του θα ‘τιμωρείται’ με την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος και πιθανόν περιοχής με ότι αυτό συνεπάγεται και οι γονείς με τον φόρο της παραπαιδείας για ακόμη μια φορά.

Η ουσία είναι ότι μια δυνατότητα επιλογής που υπήρχε στο δημόσιο σχολείο, από το δημοτικό  μέχρι το λύκειο παύει να υπάρχει.

Ψάχνουμε την εφαρμογή της πρώτης δήλωσης της κ. Διαμαντοπούλου: ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ Σίγουρα δεν τη συναντούμε στις τελευταίες αποφάσεις που τόσο βεβιασμένα παίρνονται και ανακοινώνονται στο τέλος της σχολικής χρονιάς;

Αν συμφωνείτε με αυτό το κείμενο  και θέλετε το παιδί σας να συνεχίσει να διδάσκεται την Β’ ξένη γλώσσα που επέλεξε εκδηλώστε αυτό σας το ενδιαφέρον στο Σύλλογο Γονέων ή στο Σύλλογο διδασκόντων του σχολείου.


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Τσακιρίδης Αναστάσιος

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων για τη Β’ Ξένη Γλώσσα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΥΚΕΩΝ

ΣΥΚΙΕΣ 9-6-2011

Προς

-Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

-Διεύθυνση Α΄βάθμιας & Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

-Διεύθυνση Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Θεσ/νίκης

Κοινοποίηση

-Δήμος Νεαπόλεως Συκεών

-Σύλλογος διδασκόντων 1ου Γυμνασίου Συκεών

Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Θεσ/νίκης

Αγαπητοί κύριοι

Με την επιστολή αυτή, εκφράζουμε την έντονη αντίδρασή μας στην άδικη και αντιπαιδαγωγική Υπουργική απόφαση Φ12/518/62780/Γ2/02-06-2011 του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων που αφορά στη διδασκαλία και εκμάθηση μιας και μόνο 2ης ξένης γλώσσας σε όλα τα σχολεία της χώρας, (μόνο Γαλλικά ή μόνο Γερμανικά) χωρίς τη δυνατότητα πλέον επιλογής και δηλώνουμε την πλήρη συμπαράσταση και ενεργητική στήριξη τόσο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων όσο και των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο μας, στη διατήρηση του δικαιώματος των παιδιών μας να ολοκληρώνουν μέσα στο δημόσιο σχολείο την ξενόγλωσση εκπαίδευση που επέλεξαν εδώ και χρόνια.

Γι αυτό,

Ζητάμε την άμεση ανάκληση της παραπάνω Υπουργικής Απόφασης και επιφυλασσόμεθα για την δυναμικότερη κινητοποίησή μας κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Ο Πρόεδρος

Τσακιρίδης Αναστάσιος

Η Γραμματέας

Παπαδοπούλου Λεμονίδου Ελένη

ΕΠΙΛΟΓΗ Β’ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Αγαπητοί Γονείς 

– Στα χρόνια που η παράλληλη διδασκαλία των ξένων γλωσσών  εφαρμόσθηκε στο δημόσιο σχολείο, όχι μόνον δεν υπήρξαν δυσλειτουργίες αλλά ο μικρότερος αριθμος παιδιων στις τάξεις των ξένων γλωσσων είχε σα συνέπεια μόνο θετικά αποτελέσματα : αρχισαν τα παιδιά να μπορούν να παίρνουν τα πρώτα τους πτυχία ξένων γλωσσων απο το σχολείο τους χωρις να καταφεύγουν στα φροντιστηρια.

Η συνεργασία των ξενόγλωσσων ειδικοτήτων βοήθησε τη διαθεματικότητα και τις καινοτόμες δράσεις (παρ’ όλη τη μείωση των ωρών σε 2 την εβδομάδα) με αποτέλεσμα το σχολείο μας να μπορεί να χαίρεται πρωτιές σε πολιτιστικά και περιβαλλοντικά προγράμματα. 

Πώς λοιπόν το υπουργείο ευαγγελίζεται όλα τα παραπάνω, μεταβάλλοντας το τοπίο και μειώνοντας τις  οργανικές θέσεις καθηγητών ξένων γλωσσών στο μισό ή περισσότερο;
Πώς η απόφαση των παιδιων που θα δηλώσουν την προτίμηση τους σε μία γλώσσα φέτος θα καταδικάζει άλλους μαθητές στο να μη διδάσκονται τη γλώσσα που επέλεξαν τα προηγουμενα χρόνια;

Η βεβαιότητα της υπαρξης «αδίδακτων» μαθητών για τα επόμενα δυο χρόνια διαφαίνεται απο την υπουργική απόφαση.
Ποιος γονέας, λοιπόν, θα ήθελε να είναι το παιδί του «τουρίστας» για κάποιες ώρες στο σχολικό του χώρο και τί επίπτωση θα έχει αυτό στην γενική λειτουργία του σχολείου;
Στην περίπτωση που το παιδί θελήσει να συνεχίσει με τη γλώσσα της επιλογής του θα ‘τιμωρείται’ με την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος και πιθανόν περιοχής με ό,τι αυτό συνεπάγεται και οι γονείς με τον φόρο της παραπαιδείας για ακόμη μια φορά.
Η ουσία είναι ότι μια δυνατότητα επιλογής που υπήρχε στο δημόσιο σχολείο,απο το δημοτικό  μέχρι το λύκειο παύει να υπάρχει.
Ψάχνουμε την εφαρμογή της πρώτης δήλωσης της κ. Διαμαντοπούλου: ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ Σίγουρα δεν τη συναντούμε στις τελευταίες αποφάσεις που τόσο βεβιασμένα παίρνονται και ανακοινώνονται στο τέλος της σχολικής χρονιάς;
Αν συμφωνείτε με αυτό το κείμενο  και θέλετε το παιδί σας να συνεχίσει να διδάσκεται την Β’ ξένη γλώσσα που επέλεξε εκδηλώστε αυτό σας το ενδιαφέρον στο Σύλλογο Γονέων ή στο Σύλλογο διδασκόντων του σχολείου.
 
 Η  ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΠΩΣ ΕΣΤΑΛΗ  ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

ΘΕΜΑ: ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ 

Έχοντας υπόψη: 

  1. Τις διατάξεις του Ν. 1566/85 (ΦΕΚ Α΄167) ……………………………Προϋπολογισμού.

ΑποφασίζουμεΣε κάθε Γυμνάσιο θα διδάσκεται μία δεύτερη ξένη γλώσσα, η οποία επιλέγεται μεταξύ της Γαλλικής ή της Γερμανικής ή της Ιταλικής ή της Ισπανικής.  

  1. Για την επιλογή της δεύτερης ξένης γλώσσας θα ληφθεί υπόψη η ύπαρξη  οργανικής θέσης εκπαιδευτικού στο σχολείο.
  2. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει οργανική θέση ή οργανική θέση έχουν δύο (2) ή περισσότεροι εκπαιδευτικοί διαφορετικών ειδικοτήτων (ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ34, ΠΕ40) θα επιλεγεί η ξένη γλώσσα που επιθυμεί να διδαχθεί η πλειοψηφία των μαθητών του Γυμνασίου. Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, ο Διευθυντής του Γυμνασίου γνωστοποιεί στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τη δεύτερη ξένη γλώσσα που θα διδάσκεται στο σχολείο.

Οι Διευθυντές Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εισηγούνται στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης που ανήκουν, σχετικά με τη δεύτερη ξένη γλώσσα που θα διδάσκεται στα σχολεία της αρμοδιότητάς τους. Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των Διευθυντών των Διευθύνσεων Δ/θμιας Εκπ/σης και μεριμνώντας για την αναλογική κατανομή των γλωσσών, αποφασίζουν μέχρι τις 24 Ιουνίου 2011 για τη δεύτερη ξένη γλώσσα η οποία θα διδάσκεται στα Γυμνάσια κατά το σχολικό έτος 2011-12 και για τα επόμενα σχολικά έτη. 

Για τους μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του Γυμνασίου οι οποίοι στην Α΄ και Β΄ τάξη διδάχτηκαν διαφορετική γλώσσα από τη γλώσσα επιλογής του σχολείου υπάρχουν οι εξής δυνατότητες: 

  • ή να ισχύσει το Π.Δ. 188/1985 (απαλλαγή μαθητών από την ξένη γλώσσα)
  • ή μετεγγραφή του μαθητή σε όμορο Γυμνάσιο που θα διδάσκεται η ίδια γλώσσα που διδασκόταν ο μαθητής.

Οι με αρ. πρωτ.  85970/Γ2/29-08-2006 (ΦΕΚ Β΄1415) και 89409/Γ2/08-07-2008 (ΦΕΚ Β΄ 1351) Υπουργικές Αποφάσεις και η με αρ. πρωτ. Γ2/4637/04-09-2001 απόφαση καταργούνται. 

Η ισχύς της παρούσης αρχίζει από το σχολικό έτος 2011-12. 

Η παρούσα να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. 

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ 

ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ 

Δήλωση β’ ξένης γλώσσας. 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ «ΚΑΤΑ…ΤΕΙΧΗ»

http://1gym-sykeon.thess.sch.gr/katateixh/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ.. ΕΔΩ http://1gym-sykeon.thess.sch.gr/katateixh/

Παλαιότερες δημοσιεύσεις

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων