Αρχική » 2011

Αρχείο έτους 2011

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του σχολείου μας! Εδώ θα βρείτε με χρονολογική σειρά όλα τα νέα μας καθώς και τις ανακοινώσεις του σχολείου! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας!

Η ιστοσελίδα μας

Η ιστοσελίδα μας

Eπίδοση βαθμολογίας Α τριμήνου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 21/12 στις 18:30μμ θα δοθούν οι έλεγχοι φοίτησης των μαθητών για το Α τρίμηνο στο χώρο του σχολείου μας.

Ευελπιστούμε στην παρουσία όλων σας

Ευχαριστήρια επιστολή στους ηθοποιούς του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας

Θέμα: «Ευχαριστήρια επιστολή και συγχαρητήρια στους ηθοποιούς του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας»

Κα Μαρλέν Βερσιούρεν

Με την παρούσα επιστολή θέλω να ευχαριστήσω εσάς προσωπικά, να συγχαρώ τους ηθοποιούς του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας και να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τις προσπάθειες σας να παρουσιάσετε στους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου ένα υπέροχο θεατρικό δρώμενο.

Εδώ θα ήθελα να επαναλάβω ότι το Σχολείο μας αποδίδει μεγάλη σημασία στην προώθηση της συνεργασίας με το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας και με χαρά μας θα περιμένουμε την επόμενη επίσκεψής σας.

Ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών

Τα Μαθητικά Συμβούλια

Ο Διευθυντής Νικόλαος Καραμουζάς

Προγράμματα Καινοτόμων Δράσεων 2011-12

Σας ενημερώνουμε ότι κατά το σχολικό έτος 2011-12 θα πραγματοποιηθούν στο σχολείο μας  έξι (6) προγράμματα καινοτόμων δράσεων:

Συνεχιζόμενα:

  • «ΚΑΤΑ…ΤΕΙΧΗ – Συμμετέχω στην εφημερίδα του σχολείου μου» (2008-2012). Το πρόγραμμα πολιτιστικής εκπαίδευσης έχει σκοπό τη δημιουργία του 4ου τεύχους της εφημερίδας του σχολείου μας. Υπεύθυνοι καθηγητές: Ματίνα Κουβέλα, Ειρήνη Χριστοφορίδου, Ελευθερία Μπέντση, Χαρά Καραγιαννακίδου, Ευδοξία Θεοδωρίδου, Γιάννης Λαθήρας
  • «…ανεπαισθήτως στη γειτονιά μου έκτισαν τείχη» (2009-12). Περιβαλλοντικό πρόγραμμα το οποίο στοχεύει στο να γνωρίσουν οι μαθητές την ιστορία, τα μνημεία και τις ομορφιές της γειτονιά τους, των Συκεών και της Θεσσαλονίκης. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Χαρά Καραγιαννακίδου, Βάσω Κωνσταντινίδου

Νέα:

  • «What about a greener school?» Πρόγραμμα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης etwinning με στόχο να γίνει το σχολείο μας περισσότερο περιβαλλοντικά φιλικό. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Άννα Μονέφτση, Αλίνα Νικολαΐδου, Πηγή Τσιούντου
  • «ΣυμμετECO για να…ECO!» Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με στόχο την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών μας. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ματίνα Κουβέλα, Ειρήνη Χριστοφορίδου
  • «Δεξιότητες για τη μετάβαση στην αγορά εργασίας – Οργάνωση προσωπικού φακέλου μαθητή/τριας (portfolio)» Πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Θεοδοσία Καραογλάνη, Παναγιώτα Μαλλιαρού
  • «Το επάγγελμα που μ’ενδιαφέρει». Πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Κλεοπάτρα Θεοδώρου, Θεοδοσία Καραογλάνη

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα μπορείτε να βρείτε στην ενότητα «Δραστηριότητες» στην ιστοσελίδα μας.

Πάμε θέατρο!

Την Πέμπτη 8-12-2011 η Α’ Γυμνασίου θα παρακολουθήσει στη Μονή Λαζαριστών τη Θεατρική Παράσταση «Ένα παιδί μετράει τα άστρα» στις 10.00 π.μ.

Επίσκεψη στο Νόησις

Τρίτη:6-12-2011

Το τμήμα Β4 θα επισκεφτεί το κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας«Νόησις» όπου θα παρακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από σήμερα για το μέλλον» στα πλαίσια προγράμματος e-twinning.

Μήνυμα – Χαιρετισμός του Διευθυντή προς όλη τη Σχολική Κοινότητα

Αγαπητοί μαθητές – μαθήτριες

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και μαζί της ξεκίνησε και η δική μου νέα πορεία, για το λόγο αυτό θα ήθελα να εκφράσω τις ευχές μου και τις προσδοκίες μου για το νέο δρόμο που θα χαράξουμε μαζί, έτσι σας εύχομαι να είστε υγιείς, εσείς και οι οικογένειες σας.

Ανέλαβα τη διεύθυνση ενός καλά οργανωμένου και άρτια εξοπλισμένου σχολείου και επιθυμώ να συμβάλλω στη δημιουργία ενός δημοκρατικού, ελεύθερου, ελκυστικού και ανοικτού στην κοινωνία σχολείου, με στόχο τη διαπαιδαγώγηση πολιτών ευαισθητοποιημένων, υπεύθυνων με ελεύθερη σκέψη.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού σας καλώ να συμβάλλετε και εσείς καθοριστικά τηρώντας τους κανόνες της σχολικής κοινότητας. Τέλος, θα ήθελα να γνωρίζετε ότι τόσο εγώ, όσο και οι καθηγητές σας, θα είμαστε πάντα δίπλα σας σε ότι χρειασθείτε.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σας εύχομαι υγεία και δύναμη στο λειτούργημα που επιτελείτε.

Ιδιαίτερα σήμερα η εργατικότητα, η αξιοπρέπεια, η συνέπεια η υπομονή και η αγάπη σας προς τους μαθητές, αποτελούν εγγύηση για την εκπαίδευση και την παιδεία των αυριανών πολιτών.

Ελπίζω και εύχομαι όλα αυτά να είναι σηματοδότες των προσπαθειών στο δύσκολο εκπαιδευτικό σας έργο.

Αγαπητοί Γονείς – Κηδεμόνες

Όπως γνωρίζετε, η οικογένεια, το Σχολείο και η κοινωνία αποτελούν το τρίπτυχο της επιτυχίας των παιδιών μας. Η ενεργή συμμετοχή σας και το ενδιαφέρον σας για την σχολική κοινότητα θα είναι σημαντικοί και ουσιαστικοί παράγοντες της επιτυχίας των παιδιών σας.

Σας καλώ όλους μαζί να συμβάλλουμε στην επίτευξη των κοινών μας στόχων με τη συνεχή σας συνεργασία και σας εύχομαι να έχετε υγεία υπομονή και δύναμη στο δύσκολο έργο του γονέα – κηδεμόνα που επιτελείτε.

Νικόλαος Καραμουζάς

Θεατρικά δρώμενα στο σχολείο

Τετάρτη:30-11-2011

Ομάδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας θα παρουσιάσει μια θεατρική δραστηριότητα στα τμήματα Γ1, Γ2, Γ3 από τις 10.50 για τρείς σχολικές ώρες. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Συκεών.

Τρίτη:6-12-2011

Ομάδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας θα παρουσιάσει μια θεατρική δραστηριότητα στα τμήματα Γ4, Γ5, από τις 10.50 για τρείς σχολικές ώρες. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Συκεών.

Εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17/11 στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου στις 9:00πμ.

Καλή σχολική χρονιά!

Ο Διευθυντής κ. Ν. Καραμουζάς και ο Σύλλογος καθηγητών του σχολείου μας σας εύχονται καλή σχολική χρονιά!

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12/9/2011, και ώρα 12:30.

Καλό καλοκαίρι

Οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου μας σας εύχονται καλό καλοκαίρι!

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ «ΚΑΤΑ…ΤΕΙΧΗ»

http://1gym-sykeon.thess.sch.gr/katateixh/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ.. ΕΔΩ http://1gym-sykeon.thess.sch.gr/katateixh/

Παλαιότερες δημοσιεύσεις

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων