Αρχική » 2009

Αρχείο έτους 2009

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του σχολείου μας! Εδώ θα βρείτε με χρονολογική σειρά όλα τα νέα μας καθώς και τις ανακοινώσεις του σχολείου! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας!

Η ιστοσελίδα μας

Η ιστοσελίδα μας

6-12-09 Η μέρα του Αλέξη

alex

Ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων: Βαθμολογία Α’ Τριμήνου 2009-10 και Εκδήλωση Σ.Ε.Π.

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας προσκαλούμε στην εκδήλωση ενημέρωσης, που οργανώνει το Γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού του σχολείου μας, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου και ώρα 5.30μ.μ. με θέμα: «Εκπαιδευτικό σύστημα: Η πρόσβαση των μαθητών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ.

 Στις 6.30μ.μ. θα σας δοθούν, από τους υπεύθυνους καθηγητές, οι έλεγχοι των μαθητών με τους βαθμούς του Α΄ Τριμήνου.

 

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

ΣΤΟΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ανακοίνωση σχετικά με τη νέα γρίπη

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΥΚΕΩΝ

Τηλ.: 2310 203027

FAX: 2310203243

Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών-τριών που έχουν πυρετό μεγαλύτερο ή ίσο των 38 βαθμών Κελσίου και ένα τουλάχιστον από τα συμπτώματα: βήχα, πονόλαιμο, συνάχι, να δηλώνουν το γεγονός την ίδια μέρα στο σχολείο με Υπεύθυνη Δήλωση ή με Βεβαίωση του Ιατρού στην οποία θα αναφέρεται ότι ο μαθητής-τρια παρουσιάζει συμπτώματα γρίπης. Σε περίπτωση που οι γονείς και κηδεμόνες δεν μπορούν να προσκομίσουν στο σχολείο αυθημερόν Υπεύθυνη Δήλωση ή Βεβαίωση του Ιατρού, θα δηλώνουν την ασθένεια τηλεφωνικά και θα προσκομίζουν στο σχολείο την Υπεύθυνη Δήλωση ή τη Βεβαίωση του Ιατρού το πολύ σε δύο (2) εργάσιμες ημέρες.

Σας ευχαριστούμε για τη βοήθεια που μας προσφέρατε μέχρι σήμερα και ελπίζουμε να συνεχίσετε και στο μέλλον.

Να σημειωθεί ότι το σχολείο εφαρμόζει όλους τους προβλεπόμενους κανόνες υγιεινής και δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας.

 

Ο Διευθυντής

 

 

Δημήτριος Γ Στότας

Πανελλήνια Διάκριση της μαθήτριας Ξένιας Θεοδωράκη στην Ακροβατική Γυμναστική

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η μαθήτρια του αθλητικού τμήματος του σχολείου μας Β1 και αθλήτρια Ακροβατικής Γυμναστικής Ξένια (Θελξιόνη) Θεοδωράκη κατέκτησε 1η θέση (χρυσό μετάλλιο) στην κατηγορία Τριάδα Γυναικών Ε’ Κατηγορίας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ακροβατικής Γυμναστικής που έγινε στις 15 και 16 Νοεμβρίου στο κλειστό Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας Θεσσαλονίκης!

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία οργάνωσε τους αγώνες στους οποίους συμμετείχαν 85 αθλητές και αθλήτριες διαφόρων αγωνισμάτων ακροβατικής γυμναστικής.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας συγχαίρει τη μαθήτρια που με την μοναδική της εμφάνιση κατάφερε να διακριθεί σε πανελληνιο επίπεδο και της εύχεται ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις εντός και εκτός των συνόρων.

Ανακοίνωση για τη γρίπη

Αγαπητοί  γονείς

      Σας πληροφορώ ότι στο τμήμα Γ4 του σχολείου μας υπήρξε επιβεβαιωμένο  κρούσμα της νέας γρίπης Α(Η1Ν1). Μετά από εισήγηση του Εθνικού Κέντρου  Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.) και απόφαση  της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης το τμήμα αυτό δεν θα λειτουργήσει για επτά (7) ημέρες από 28-10-2009 μέχρι και 3-11-2009. Τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου μας λειτουργούν κανονικά. Να σημειωθεί ότι το σχολείο εφαρμόζει όλους τους προβλεπόμενους κανόνες υγιεινής και δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας.

      Σας παρακαλώ να ενημερώνετε το σχολείο  σε οτιδήποτε αφορά την υγεία των μαθητών μας και να επιστήσετε την προσοχή τους στην εφαρμογή των κανόνων υγιεινής που πρέπει να τηρούν

      Ο Διευθυντής

Δημήτριος Γ. Στότας

  Πρόσκληση σε Ομιλία «H Θεσσαλονίκη στο διάβα του χρόνου»

  sss.jpg

  Συνάντηση

  1ο Γυμνάσιο Συκεών

  Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

              Σας προσκαλούμε στην ενημερωτική συνάντηση που διοργανώνει το 1ο Γυμνάσιο Συκεών σε συνεργασία με το « Σύλλογο γονέων παιδιών με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες Θεσσαλονίκης – Β. Ελλάδος » με θέμα:

  « Μαθητές  με  Δυσλεξία  &  Μαθησιακές  Δυσκολίες ».

  Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 12:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του σχολείου μας με κύρια ομιλήτρια – εισηγήτρια την Ψυχολόγο κ. Αικατερίνη Δαδάτση και αποσκοπεί στην ενημέρωση των γονέων και των εκπαιδευτικών σχετικά με τα θέματα που αφορούν τη σχολική ζωή των μαθητών με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και τις πρακτικές – τεχνικές που βοηθούν στην αντιμετώπιση των επιμέρους δυσκολιών τους.

  Στη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στο διάλογο ανάμεσα σε όλους τους ενδιαφερόμενους ( εκπαιδευτικούς, γονείς και ειδικούς ) με στόχο τη διατύπωση και επίλυση καίριων ερωτημάτων που τους απασχολούν.

  Παρακαλούμε πολύ για την ενεργή συμμετοχή σας.

  Ο Διευθυντής

   

  Δημήτριος Γ. Στότας

  Το θεατρικό μας στο youtube!

  Όπως είχαμε γράψει εδώ  , η θεατρική παράσταση «Ο χρυσός και ο τενεκές» παρουσιάστηκε από τους μαθητές του σχολείου μας πριν τη λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς στη σχολική μας κοινότητα!

  Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

  Η παράσταση βιντεοσκοπήθηκε και ανέβηκε στο youtube!

  Παρακολουθήστε την εδώ

  μέρος 1

  μέρος 2

  μέρος 3

  μέρος 4

  μέρος 5

  μέρος 6

  μέρος 7

  μέρος 8

  μέρος 9

  Οι μαθητές μας διακρίνονται!

  Συγκεντρωτικά λοιπόν…

  ο μαθητής Σταύρος Χατζηισαάκ  πήρε την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθημα Παίδων TAEKWONDO.

  ο μαθητής Μάλαμας Τσαγκαρίδης  κέρδισε την 1η θέση στο Κύπελλο Ελλάδας Παίδων στην Τοξοβολία.

  ο μαθητής Δημήτριος Πόλους  κατέλαβε τις εξής θέσεις στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής:

  2η θέση στο Σύνθετο, 1η θέση στον Ίππο, 2η θέση στις Ασκήσεις Εδάφους, 2η θέση στο Δίζυγο, 2η θέση στο Άλμα, 2η θέση στο Μονόζυγο

  ο μαθητής Νικόλαος Πολίτης κατέκτησε τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων TAEKWONDO.

  ο μαθητής Ανδρέας Βιδάλης κατέκτησε την 1η θέση στο Ακόντιο στους Νομαρχιακούς Σχολικούς Αγώνες Δυτικής Θεσσαλονίκης.

  η ομάδα Χειροσφαίρισης αγοριών του σχολείου μας  κατέκτησε την 1η θέση στο Σχολικό Πρωτάθλημα Γυμνασίων Δυτικής Θεσσαλονίκης.

  Συγχαρητήρια παιδιά! 

  Κατά … Τείχη – Η εφημερίδα του σχολείου μας – vol.1

  Κυκλοφόρησε!

  Η έκδοση του 1ου τεύχους της εφημερίδας του σχολείου μας είναι γεγονός! Λίγο μετά τις διακοπές του Πάσχα διανεμήθηκε δωρεάν στους μαθητές κ εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, ενώ ταυτόχρονα εστάλη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων της εφημερίδας «Τα Νέα». Μπορεί να μην κερδίσαμε το πρώτο βραβείο, αλλά η μεγάλη αποδοχή που έδειξαν στην εφημερίδα οι μαθητές μας, μας κάνει να «κατεβάζουμε» διαρκώς ιδέες για το νέο τεύχος που θα  βγει στις αρχές της νέας σχολικής χρονιάς!

  Μια εφημερίδα από μαθητές για μαθητές… και όχι μόνο!

  «Κατά «τείχη» πήραμε την απόφαση να δημοσιοποιήσουμε τις σκέψεις μας, να εκθέσουμε τον προβληματισμό μας, για όλα αυτά που γίνονται και μας αφορούν, για όσα συμβαίνουν στο σχολείο μας, εντός και εκτός των «τειχών», στη γειτονιά μας, γύρω μας… Έχουμε ιδέες, ενδιαφέροντα, ανησυχίες και προτάσεις και η εφημερίδα μας, η «κατά τείχη» προσπάθειά μας, θέλουμε να είναι έκφραση όλων αυτών! Είναι μια ευκαιρία ν’ ακουστεί η φωνή μας. Είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε.» Aπό τη συντακτική επιτροπή.

  Διαβάστε το πρώτο τεύχος!

  (κλικ στην εικόνα)

  Κατά Τείχη - 1ο Τεύχος

  Εχετε απορίες;

  Για ζητήματα που αφορούν στην εφημερίδα «»Κατά Τείχη» παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη συντακτική ομάδα στο email sxolikiauli@gmail.com.

  Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ «ΚΑΤΑ…ΤΕΙΧΗ»

  http://1gym-sykeon.thess.sch.gr/katateixh/

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ.. ΕΔΩ http://1gym-sykeon.thess.sch.gr/katateixh/

  Παλαιότερες δημοσιεύσεις

  Top
   
  Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
  Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων