Συμμετοχή στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής

Ομάδα μαθητών του  1ου Γυμνασίου Σοφάδων ελαβε μέρος στο 4ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Ιουνίου  στο Ελληνοαμερικάνικο Κολέγιο Αθηνών.

Ο διαγωνισμός αποτελεί πρόκριμα για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής που φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Κουάλα Λαμπούρ-Μαλαισία.\

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 70 ομάδες μαθητών από σχολεία όλης της Ελλάδας.

Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για τις αξιόλογες συμμετοχές των μαθητών με έργα προηγμένης τεχνολογίας στο χώρο της Ρομποτικής και των εφαρμογών της Πληροφορικής.

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά που συμμετείχαν, τα οποία είχαν όλη την χρονιά την δυνατότητα σε συμμετέχουν σε μια διαδικασία διερευνητικής μάθησης, και να αναπτύξουν δυνατότητες και δεξιότητες.

Η ομάδα των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Σοφάδων κέρδισε τις εντυπώσεις με τη πρωτότυπη Ρομποτική κατασκευή. Οι μαθητές κατασκεύασαν στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής με την καθοδήγηση του καθηγητή Πληροφορικής κ. Μπαρά Γιάννη  ένα Ρομπότ το οποίο κινείται μέσα από εμπόδια και συλλέγει αντικείμενα τα οποία τα εναποθέτει σε κατάλληλες θέσεις.

Η ομάδα των μαθητών αποτελείται από τους:Αλιβάνογλου Αλέξανδρο, Βασιλείου Κωνσταντίνο και Δελή Δημήτριο.

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση