ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

10-11-21

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

 

Αγαπητοί γονείς,

φέτος λόγω των έκτακτων συνθηκών εξαιτίας του κορονοιού, όπως ήδη θα έχετε ενημερωθεί από τα παιδιά σας, το Εργαστήριο της Τεχνολογίας παραμένει κλειστό για όλα τα τμήματα. Κι αυτό γιατί λόγω της φύσης του μαθήματος αφενός θα έπρεπε τα παιδιά να μετακινούνται σε άλλη αίθουσα -αρα θα υπήρχαν πολλές μαζικές μετακινήσεις μαθητών εντός του κτιρίου -και αφετέρου να χρησιμοποιούν εργαλεία και υλικά που είναι αδύνατον να απολυμανθούν σε κάθε ώρα και να ξαναχρησιμοποιηθούν με ασφάλεια από παιδιά άλλου τμήματος.  Γι αυτό από μέρους μου έλαβα την πρωτοβουλία να δημιουργηθεί ένας όμιλος Τεχνολογίας εκτός σχολικού ωραρίου για να εξυπηρετήσει  τα παιδιά της Α’ τάξης για καλλιέργεια των τεχνικών τους δεξιοτήτων τους .

Στον όμιλο λοιπόν που πρόκειται να λειτουργήσει κάθε Τετάρτη μετά το πέρας του 6ωρου από τις 13.30 ως τις 14.40, προβλέπεται:

α)να εργαστούν εθελοντικά 10- 15 μαθητές -τριες -που θα έχουν να διαχειριστούν τα  υλικά και τα εργαλεία του εργαστηρίου –

β) να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες του μαθήματος (εργασία STEM)  και

γ)να αποκτήσουν δεξιότητες που στην τάξη είναι αδύνατο να τις καλλιεργήσουν λόγω των συνθηκών.

Η εργασία που πρόκειται να εκπονήσουν θα έχει να κάνει με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και τη χρήση αυτών.

Θα κατασκευάσουμε ανεμογεννήτρια, θα μελετήσουμε την διαδρομή της ηλεκτρικής ενέργειας από τη γεννήτρια μέχρι την οικία , θα ζεστάνουμε νερό με τη βοήθεια φωτοβολταϊκών και θα συνδέσουμε ηλεκτρικές συσκευές σε σειρά και παράλληλα έτσι ώστε να αποκτήσουν τα παιδιά εμπειρικά γνώσεις ηλεκτρισμού και μηχανολογίας.  Υλικά και εργαλεία υπάρχουν στο σχολείο . Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να αγοράσουμε καινούρια .

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας γιατί δεν πρέπει να υπερβούμε τον αριθμό των 15 παιδιών, για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία του εργαστηρίου.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη

Ελευθερία Καράμπελα

Εκπαιδευτικός Τεχνολογίας ΠΕ82

Μηχ. Μηχανικός ΑΠΘ, Msc στην Τεχνολογία πρότυπων υλικών.

Αφήστε μια απάντηση