no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Αθλητική ημέρα Οκτώβριος 2016

Συγγραφέας: | 10 Οκτωβρίου, 2016
| 3 σχόλια |

Σήμερα, στις 3 Οκτωβρίου του 2016 έγινε στο σχολείο μας η αθλητική ημέρα με τίτλο «Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας. Αθλητισμός-Δικαίωμα για όλους». Η υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η κυρία Γάκη, καθηγήτρια της φυσικής αγωγής στο σχολείο μας. Οι υπόλοιποι καθηγητές του σχολείου ήταν υπεύθυνοι ο καθένας σε διαφορετικό άθλημα ή δραστηριότητα . Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης μέρας έγιναν τα εξής αθλήματα: Ποδόσφαιρο, Βόλεϊ, Μπάσκετ, Πινκ-πονκ, Σκάκι, Παραδοσιακοί Χοροί και επίσης δημιουργήθηκε μια ομάδα κολλάζ με στόχο τα παιδιά να δημιουργήσουν αφίσες με θέμα την αθλητική ημέρα. Εκτός από την ομάδα του κολλάζ υπήρχε και η ομάδα της δημοσιογραφικής κάλυψης της ημέρας ,  των οποίων η δουλειά ήταν να βγάζουν φωτογραφίες, να παίρνουν συνεντεύξεις και να φτιάξουν ένα άρθρο για την σχολική ιστοσελίδα. Σε όλα τα αθλήματα δεν υπήρχε σκορ, συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του σχολείου και έπαιζαν μόνο για την ευχαρίστηση της αθλητικής ημέρας.

Συνεντεύξεις

Από τις συνεντεύξεις που πήραμε φάνηκε ότι τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο  κατηγορίες με διαφορετικές απόψεις . Κάποια παιδιά  πίστευαν  πως ήταν καλό που δεν υπήρχε ανταγωνισμός γιατί δεν υπήρχε άγχος για την νίκη . Αντιθέτως , άλλα παιδιά πίστευαν πως χωρίς ανταγωνισμό το παιχνίδι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τους συμμετέχοντες και για τους θεατές. Επίσης υπήρχαν και μαθητές που δήλωσαν πως τους άρεσε ιδιαίτερα αυτή η μέρα γιατί χάνουν μάθημα… και παίζουν μπάλα .

Η κ. Γάκη δήλωσε ότι συμφωνεί απόλυτα με το μήνυμα της σημερινής ημέρας επειδή ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους , αλλά θα προτιμούσε να γίνεται η αθλητική ημέρα στο τέλος της χρονιάς για να είναι πιο οργανωμένη .

Ο διευθυντής του σχολείου ο κ Παπανδρέου ,  μας είπε  ότι η σημερινή ημέρα θα έπρεπε να γινόταν αργότερα για να εκτονωθούν οι μαθητές από την πίεση των μαθημάτων . Παρόλα αυτά πρέπει να υπάρχει μια τέτοια ημέρα σαν την σημερινή όπου όλοι οι μαθητές θα νιώθουν την χαρά της άθλησης αν και πιστεύει ότι καλό θα ήταν να υπάρχει ένα αγωνιστικό κίνητρο γιατί ο αθλητισμός υπάρχει για να ξεπερνάμε τα όριά μας .

Η κ Θεοδωρακοπούλου συμφωνεί με το μήνυμα της αθλητικής ημέρας γιατί πιστεύει ότι δίνεται η δυνατότητα σε ένα παιδί που δεν είναι τόσο καλό σε ένα άθλημα να συμμετέχει σε αυτό.

Ο κ Σάλτας από την πλευρά του μας είπε ότι η μέρα αυτή είναι ημέρα συμμετοχής και όχι απαραιτήτως νίκης και πρωταθλητισμού γιατί μέσω του αθλητισμού αναπτύσσεται η κοινωνικοποίηση του ανθρώπου.

 

Για άλλη μια χρονιά η αθλητική ημέρα έφτασε στο τέλος της με χρήσιμες εμπειρίες για τους μαθητές και ελπίζουμε και για τους καθηγητές μας και ευελπιστούμε το συγκεκριμένο μήνυμα της σημερινής ημέρας να μας ακολουθεί και στην ενήλικη ζωή μας.

 

Τα παιδιά της δημοσιογραφικής ομάδας

κάτω από: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2016 - 17, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Κατηγορίες