Τρίτη, 24 Μάρτιος 2020...4:48 πμ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μετάβαση στα σχόλια

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε σχετικά με τη λειτουργία Ασύγχρονης εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης που θα υλοποιηθεί τις επόμενες ημέρες για την υποστήριξη των μαθητών του σχολείου μας.

Για τη διαδικασία αυτή απαιτείται εγγραφή των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Με την εγγραφή τους οι μαθητές/τριες αποκτούν μαθητικό λογαριασμό ΠΣΔ μέσω του οποίου έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης στη σελίδα

 https://register.sch.gr/students/

Σας ενημερώνουμε ότι το ΠΣΔ είναι ιδιαίτερα απασχολημένο για τούτο επιμείνετε στην προσπάθειά σας.

Για τα Γυμνάσια θα ισχύσει η ασύγχρονη εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου οι μαθητές θα μπαίνουν στο e-class με τους κωδικούς τους , θα ασχολούνται με τις προτεινόμενες δραστηριότητες, θα στέλνουν στους εκπαιδευτικούς συμπληρωμένα κάποια φύλλα εργασίας και εκείνοι θα τους στέλνουν τις διορθώσεις. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα οδηγίες, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες θα έχουν επαναληπτικό χαρακτήρα και δεν θα καλύψουν νέα ύλη.

Όσοι μαθητές εγγραφούν, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική τάξη ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
1. Μπαίνετε στην ιστοσελίδα της Ηλεκτρονικής Τάξης του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης
https://eclass.sch.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=2647

2. Κάνετε Εγγραφή με τα στοιχεία του λογαριασμού που φτιάξατε στο ΠΣΔ
3.Επιλέξτε τα μαθήματα της τάξης σας

Για τους μαθητές της Α Γυμνασίου που είχαν λογαριασμό ΠΣΔ για τις ανάγκες του μαθήματος της Πληροφορικής, αλλά δεν θυμούνται το username και το password, μπορούν να κάνουν κανονικά νέα εγγραφή με τη βοήθεια των κηδεμόνων τους. Τονίζεται ότι η νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία εγγραφής λειτουργεί παράλληλα με την καθιερωμένη διαδικασία διαχείρισης μαθητικών λογαριασμών από την πλευρά του σχολείου και δεν την αντικαθιστά, αλλά την συμπληρώνει ως προς το σκέλος της εγγραφής. Για την προστασία της ιδιωτικότητας του μαθητή/μαθήτριας το όνομα χρήστη (username) που παράγεται δεν έχει σχέση με τα προσωπικά στοιχεία του μαθητή/μαθήτριας. (Το σχολείο δημιουργούσε username της μορφής  “Kostaspapado07” ενώ η νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία εγγραφής δημιουργεί username της μορφής “a33333”).

 

 

 Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων