Εκδήλωση με θέμα «Παροιμίες και Τρόφιμα» στο Βαλταδώρειο

«Παροιμίες και Τρόφιμα» ήταν το θέμα της εργασίας που παρουσίασαν μαθητές/τριες όλων των τμημάτων της Α΄τάξης του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης (Βαλταδώρειου) την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 (Τσικνοπέμπτη). Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ιωάννα –Αλεξάνδρα Ουζουνίδου, είχε ως στόχο να αναδείξει τη υψηλή διατροφική αξία 8 διαφορετικών τροφών (πορτοκάλι, καρύδι, σύκο, μήλο, αβγό, μέλι, κεράσι) αλλά και τη σημασία τους μέσα από τον παροιμιακό λόγο στον ελληνικό παραδοσιακό πολιτισμό.


Πορτοκάλι


Καρύδι


Σύκο


Μήλο


 

Αβγό

 


Μέλι


 

Κεράσι


Την αιώνια πείνα του Καραγκιόζη και την προσπάθειά του να διδάξει στα παιδιά του τη σωστή ερμηνεία των παροιμιών παρουσίασε με παράσταση Θεάτρου Σκιών ο μαθητής Λάζαρος Χρηστίδης (Α2), μια παράσταση η οποία εισέπραξε το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.


Φυσικά από την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα εδέσματα που παρασκευάστηκαν με φροντίδα από τους μαθητές και τους γονείς τους – τους οποίους και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για τη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης- και τα οποία «τιμήθηκαν» δεόντως από τους συμμαθητές τους.
Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι την κατασκευή της σκηνής για την παράσταση του Καραγκιόζη ανέλαβε ο κ. Δημήτρης Μαρίνος, ενώ την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης η κ. Ιωάννα Σμυρλή.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *