2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 1ο Γυμνάσιο Κοζάνης (Βαλταδώρειο)

Με θεματικό άξονα «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα» πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2015 στους χώρους του 1ου Γυμνασίου Κοζάνης (Βαλταδώρειο ) η 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Οι μαθητές σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων κλήθηκαν να αναδείξουν τον παραπάνω θεματικό άξονα προσεγγίζοντας βιωματικά μέσω των αθλητικών δράσεων αλλά και των παράλληλων εκδηλώσεων το εύρος των Ολυμπιακών Αξιών που διαπερνούν τόσο τα Ολυμπιακά όσο και τα Παραολυμπιακά αθλήματα ( την αξία της συμμετοχής, τις ίσες ευκαιρίες χωρίς διακρίσεις, το «ευ αγωνίζεσθαι» κλπ.).
Οι μαθητές όλων των τάξεων είχαν αρχικά την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ντοκιμαντέρ σχετικά με την Αρχαία Ολυμπία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην αρχαιότητα και το Ολυμπιακό Ιδεώδες και να συζητήσουν για τη σημασία των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στη σύγχρονη εποχή. Στη συνέχεια κλήθηκαν να αποτυπώσουν εικαστικά τις εντυπώσεις τους, να ζωγραφίσουν τόσο τα αρχαία όσο και τα σύγχρονα ολυμπιακά αγωνίσματα, έργα τα οποία αναρτήθηκαν σε μεγάλο πανό με τους πέντε ολυμπιακούς κύκλους στο εσωτερικό του σχολικού κτιρίου.

Σειρά είχαν οι αθλητικές δράσεις που υλοποιήθηκαν απρόσκοπτα κάτω από την καθοδήγηση των γυμναστών του σχολείου κ. Κεχαγιά Χρήστου και Λαβαντσιώτη Παναγιώτη. Αγώνες ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης  έδωσαν την ευκαιρία σε αγόρια και κορίτσια να βιώσουν την αξία της συμμετοχής, της προσπάθειας αλλά και του συναγωνισμού .

Το πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση από μαθητές και μαθήτριες παραδοσιακών χορών απ’ όλη την Ελλάδα που με επιμέλεια προετοίμαζαν τις τελευταίες εβδομάδες.

Τέλος, η Διευθύντρια και ο Σύλλογος των Διδασκόντων ευχαριστούν θερμά τόσο τους συναδέλφους καθηγητές τον κ. Νάκα Αντώνη και τις κυρίες Γάτα Ευαγγελία και Πιτένη Αναστασία που ανέλαβαν το ρόλο του διαιτητή στους αγώνες όσο και τους κυρίους Βαρυτιμίδη Ελευθέριο και Ρήνο Δημήτριο που πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για την επιτυχία της σχολικής αθλητικής δράσης.

Κατηγορίες: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *