ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Παρασκευή   25 Οκτωβρίου 2013

1)Εορτασμός στα σχολεία  Δ/θμιας & Π/θμιας Εκπ/σης με σχετικές ομιλίες

     2)΄Ωρα 12:30 μ.μ.

Στέψη των Ηρώων στην Πλατεία Νίκης, από μαθητές και μαθήτριες της Π/θμιας &      Δ/θμιας Εκπ/σης με ευθύνη του Δ/ντή του Δημοτικού Σχολείου Χαρισίου Μεγδάνη Κοζάνης  για την Π/θμια Εκπ/ση, και της  Διευθύντριας του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης για τη Δ/θμια Εκπ/ση (οι οποίοι θα πρέπει να φροντίσουν για την προμήθεια στεφάνων ).

 

 

Δευτέρα  28 Οκτωβρίου 2013

΄Ωρα 10:15 π.μ.  

     Οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες να βρίσκονται στον Ιερό  Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου,όπου θα τελεστεί  η επίσημη Δοξολογία στις 10:30 π.μ.

Μετά την ώρα αυτή να μην εισέρχονται στο χώρο της Εκκλησίας.

΄Ωρα 10:30 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου

 

΄Ωρα 11:00 π.μ. : Επιμνημόσυνη δέηση στα μνημεία των Ηρώων στην κεντρική πλατεία Νίκης.Εκφώνηση πανηγυρικού από την εκπαιδευτικό του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης Βλάχου Κρυστάλλω ΠΕ02.Κατάθεση στεφάνων .Σιγή ενός λεπτού-Εθνικός Ύμνος-Πέρας Τελετής.

 

΄Ωρα 11:30 π.μ. : Τα τμήματα παρέλασης με τους συνοδούς Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και δασκάλους  να βρίσκονται στο χώρο της παρέλασης.

 

΄Ωρα 12:00 μ.μ. : Παρέλαση προ των επισήμων

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων θα έχει ο  κ. Σαμαράς Μιχαήλ Καθηγητής Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης και θα συνεπικουρείται από τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής : Τζιλίνη Ζήση, Μακρυανίδη Νικόλαο ,Παπακωνσταντίνου Αχιλλέα,Μαμάτσιο Κωνσταντίνο και  Νάτση  Πέτρο.

Οι Διευθυντές των σχολείων  να διευκολύνουν τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής για την καλύτερη προετοιμασία των τμημάτων.

Επισημαίνουμε στους συναδέλφους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και υπεύθυνους συνοδούς τμημάτων  παρέλασης τα παρακάτω :

 

  1. 1.     Τα τμήματα παρέλασης θα έχουν ομοιογενή εμφάνιση, ευπρεπή ενδυμασία  και άριστη συμπεριφορά (να αποφευχθούν προκλητικές εμφανίσεις με κοντές φούστες , ψηλοτάκουνα  ή αθλητικά παπούτσια , μπότες και Τζην)
  2. 2.     Σύμφωνα με την Γ4/150/24-02-2000 απόφαση ΥΠΕΠΘ, η συγκρότηση των τμημάτων να είναι κατά ενιαίο τρόπο σε τετράδες ( 4 Χ 8 = 32 μαθητές -τριες) , θα συμμετέχουν επιπλέον 1 (ένας) σημαιοφόρος με 5 (πέντε) παραστάτες καθώς επίσης και διμοιρίτες  επικεφαλής των τμημάτων (αγόρια – κορίτσια)
  3. 3.     Θα τηρηθούν αυστηρά οι παρακάτω αποστάσεις :

 

Αποστάσεις

  1. Το κράτημα της πινακίδας από τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων θα γίνεται με τα δύο χέρια ,ενώ για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων θα γίνεται μόνο με το αριστερό χέρι.Ο μαθητής-μαθήτρια προπομπός με την πινακίδα ονομασίας του σχολείου θα απέχει 3 μέτρα από την αντιπροσωπεία της σημαίας.
  2. Οι διμοιρίτες κάθε τμήματος θα απέχουν από τη σημαία του σχολείου τους 6 μέτρα και από το τμήμα παρέλασης 3-4 μέτρα. .
  3. Τα τμήματα θα απέχουν μεταξύ τους 6-8  μέτρα .
  4. Τα σχολεία θα απέχουν μεταξύ τους  15  μέτρα .

 

Η σημαία θα κρατιέται με το αριστερό χέρι και με λαβή προς το πρόσωπο του σημαιοφόρου

Οι συνοδοί καθηγητές να φροντίσουν την εμφάνιση του σημαιοφόρου (ζώνη – σημαία)

και οι διμοιρίτες  να είναι καλοί στο βήμα και στο ύψος.

 

  1. Τα τμήματα θα έχουν συνεχή ροή και τα χέρια θα κινούνται μέχρι το ύψος των ώμων με ελαφρά λυγισμένη παλάμη.
  2. Οι τετράδες θα είναι ζυγισμένες και στοιχισμένες και να γίνεται στροφή του κεφαλιού. Σε περίπτωση απουσιών, η τελευταία τετράδα οπωσδήποτε να είναι συμπληρωμένη.
  3. Οι συνοδοί καθηγητές να δίνουν βήμα σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης και να μην χρησιμοποιούν σφυρίχτρα μπροστά στους επισήμους ούτε να επιτρέπουν στα τμήματα να κάνουν σημειωτόν.

 

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *