Τρίτη, 25 Σεπτέμβριος 2012...5:40 μμ

Λειτουργία των Σχολικών Δραστηριοτήτων της Π.Ε. Κοζάνης

Μετάβαση στα σχόλια

  Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ξεκίνησε με το νέο σχολικό έτος η λειτουργία των Σχολικών Δραστηριοτήτων της Π.Ε. Κοζάνης, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, γραφείο 26, τηλ. 2461351436 email tmsdr@dide.koz.sch.gr και ιστοσελίδα (URL) dide.koz.sch.gr/tmsdr, που ενημερώνει τα σχολεία σχετικά με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων, υποστηρίζει και παρακολουθεί τα σχετικά προγράμματα των σχολικών μονάδων της περιοχής και παρέχει στήριξη για την πορεία και την εφαρμογή τους.

 Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να συμμετέχει είτε να πραγματοποιεί, με τους μαθητές του ή σε συνεργασία με μαθητές άλλου σχολείου και τοπικούς φορείς, στην πραγματοποίηση, εντός και εκτός του σχολικού χώρου, σχολικών δραστηριοτήτων που αποσκοπούν στην πνευματική ανάπτυξη, στην αισθητική καλλιέργεια, στη δημιουργική έκφραση των μαθητών και στην ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που αφορούν το στενότερο και ευρύτερο περιβάλλον τους. Οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται στο χώρο του σχολείου σε τακτική βάση, αλλά και σε άλλους χώρους ανάλογα με το αντικείμενο ενασχόλησης.

Σχολικές δραστηριότητες νοούνται όλες οι καινοτόμες εκπαιδευτικές διαδικασίες και δράσεις κατά τις οποίες  η συμμετοχή των μαθητών είναι ενεργητική, δημιουργική και όχι παθητική.

Στόχος των σχολικών δραστηριοτήτων είναι η προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών μέσω της συμμετοχής στην ομάδα, όπου βελτιώνονται ο αυτοσεβασμός και η αυτοεκτίμηση, παράλληλα με το σεβασμό, την εκτίμηση και την αποδοχή των άλλων. Η συμμετοχή των παιδιών σε δραστηριότητες που ενισχύουν την κοινωνική αλληλεπίδραση, όπως είναι μια θεατρική παράσταση, μια ομάδα μπάσκετ ή ένα μουσικό σχήμα, συμβάλλει στην παρέμβαση και επίλυση προβλημάτων, όπως οι εθισμοί (εθισμός στο Διαδίκτυο, χρήση ουσιών), οι διαταραχές επικοινωνίας, συμπεριφοράς και συναισθήματος, η κακοποίηση, οι τραυματισμοί, τα φαινόμενα εκφοβισμού κ.ά.

Η υγιής κοινωνική λειτουργικότητα, η οποία επιτυγχάνεται και μέσω των σχολικών δραστηριοτήτων, είναι προστατευτικός παράγοντας της ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών, επειδή είναι αναπόσπαστο μέρος αυτής. Καθώς τα παιδιά οδηγούνται προς το σχηματισμό ταυτότητας στην εφηβεία, αναπτύσσουν μια αίσθηση εαυτού βασισμένη στην αντίληψη της ικανότητας να λειτουργούν ανεξάρτητα και με επιτυχία στο κοινωνικό τους περιβάλλον για να εξελιχθούν σε υγιείς και κοινωνικά ενεργούς μελλοντικούς πολίτες.

Τα αντικείμενα των σχολικών δραστηριοτήτων είναι :

1) Τα πολιτιστικά Θέματα,

2) Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και

3) Η Αγωγή Υγείας

Σας ενημερώνουμε ότι η ιστοσελίδα (η οποία είναι υπό κατασκευή) των Σχολικών Δραστηριοτήτων θα παρέχει άμεσα και έγκαιρα όλες τις βασικές και απαραίτητες πληροφορίες για τα σχολικά προγράμματα και όχι μόνο, προς όλους τους ενδιαφερομένους, ελπίζοντας ότι η λειτουργία της θα αποτελέσει χώρο ουσιαστικής ενημέρωσης και επιμόρφωσης.

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των ενδιαφερομένων.  

Ο Υπεύθυνος των Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Κοζάνης                                                 Κουρούς Ιωάννης

ΠΕ 19 – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣΑφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων