Δεκέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
ΠΣΔ
ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΞΗ
ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρίαΛήψη αρχείου

Πρόγραμμα Δευτέρας 4-12-2023Λήψη αρχείου

Νέο πρόγραμμα από 27 Νοεμβρίου 2023

Διδακτική επίσκεψη της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου στη Μαρώνεια

Στις 30 Οκτωβρίου 2023, οι μαθητές της Γ΄ γυμνασίου του σχολείου μας επισκεφτήκαμε τον χώρο του αρχαίου θεάτρου της Μαρώνειας.

Εκεί μας περίμενε η υπεύθυνη αρχαιολόγος, κα Α.Αδαμαντίδου, η οποία και μας «οδήγησε» σε ένα σύντομο ταξίδι στην ιστορία της περιοχής. Αρχικά, μας ενημέρωσε για την ίδρυση της Μαρώνειας και για τον λόγο για τον οποίο αποφασίστηκε να χτιστεί εκεί ένα τέτοιο θέατρο. Μιλήσαμε για την διαμόρφωση του αρχαίου θεάτρου, τα μέρη του, καθώς και πώς αυτό επηρέαζε τις ζωές των τότε ανθρώπων. Είχαμε επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από δύο συμμαθητές μας, μία σύντομη αναπαράσταση ενός διαλόγου ανάμεσα στην ωραία Ελένη και τον στρατιώτη Τεύκρο!

Ο επόμενος προορισμός μας ήταν το λιμάνι της Μαρώνειας με το πανέμορφο τοπίο! Εκεί πληροφορηθήκαμε για τη βυζαντινή Μαρώνεια και το λιμάνι της, το οποίο αποτέλεσε σπουδαίο οικονομικό και εμπορικό κέντρο.

Στη συνέχεια περιπλανηθήκαμε στον τριγύρω χώρο, όπου και μάθαμε για τα λουτρά, το υδραγωγείο, το ρωμαϊκό πρόπυλο, καθώς και για τον πλούσιο σε ελαιόδεντρα, ελαιώνα της Μαρώνειας, γνωστό από την αρχαιότητα για την καλλιέργεια της ελιάς, στον οποίο σήμερα γίνονται διάφορες ανασκαφές.

Τελευταίος μας προορισμός ήταν το Μουσείο Ταβανιώτη, ένα αρχοντικό σπίτι του 19ου αιώνα, στο οποίο εκτίθενται πρωτότυπα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, καθώς και στοιχεία ιστορίας και γεωγραφίας του τόπου μας, της Θράκης.

Γενικά, ήταν μία πολύ ευχάριστη και ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική εμπειρία , την οποία με χαρά θα επαναλαμβάναμε στο μέλλον!

Αναστασία Τσιμπαρίδη, Γ΄6

Κομοτηνή- Όλη η Θράκη ένας κύκλος

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας για τη συμμετοχή τους στη δράση του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, “Κομοτηνή- Όλη η Θράκη ένας κύκλος”, το πρωί της Κυριακής (12/11).

Εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα και ώρες ενημέρωσης γονέων

Μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση στις ώρες ενημέρωσης γονέων από το μενού Πρόγραμμα/Ώρες ενημέρωσης γονέων που βρίσκεται στο πάνω μέρος της ιστοσελίδας.

Γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης η εκδήλωση μνήμης του σχολείου μας για τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου.
Στη γιορτή συμμετείχαν μαθητές του γυμνασίου υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους Βασιλοπούλου Π, Γκαϊδατζή Α, Μπιτσιάνη Ε. Η χορωδία, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ.Πενέτη, έδωσε όμορφο χρώμα με την ερμηνεία των τραγουδιών.

Πρόσκληση

Αίτηση για Ενισχυτική Διδασκαλία

Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ Β΄ 5999/16-10-2023 – ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ ΦΕΚ Β’ 6056/19-10-2023) δημοσιεύτηκε η με αρ. πρωτ. 114342/Δ2/12-10-2023 Υ.Α. με θέμα: «Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολικό έτος 2023-2024». Σύμφωνα με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, για το σχολικό έτος 2023-2024 η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών/τριών Γυμνασίου περιλαμβάνει τα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.

Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές που επιθυμούν  να παρακολουθήσουν μαθήματα Ενισχυτικής διδασκαλίας πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση-δήλωση μαθημάτων, 

 (η αίτηση συμπληρώνεται από τους γονείς τους) και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στο email του σχολείου μέχρι τις 14 Νοεμβρίου 2023.

 

 

Από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Σας ενημερώνουμε ότι η συνδρομή, ως δεύτερη επιλογή πληρωμής, μπορεί να κατατεθεί στη Διεύθυνση του σχολείου,  σε φάκελο που θα αναγράφεται το  ονοματεπώνυμο του παιδιού και το τμήμα του. Η απόδειξη θα δίνεται στο παιδί σε δεύτερο χρόνο. Αν κάποιοι γονείς θέλουν οι ίδιοι να παραδώσουν τη συνδρομή τους ιδιοχείρως να έχουν υπόψιν τους ότι θα οριστεί με ανακοίνωση στο πίνακα του σχολείου κάποια ημερομηνία και ώρα σε μεταγενέστερο χρόνο.

Ευχαριστούμε!

booked.net

Γραμμή Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη Γραμμή Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306, που λειτουργεί ανώνυμα και δωρεάν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, την επιστημονική καθοδήγηση της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και υποστηρίζεται οικονομικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος-Μέγας Δωρητής. Η Γραμμή αφορά το Πανελλήνιο, και λειτουργεί όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, καθόλη τη διάρκεια του έτους και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε αίτημα στήριξης οποιουδήποτε προσώπου αισθάνεται την ανάγκη να μιλήσει σε πρόσωπο αρμόδιο, ειδικό, να ακούσει ό,τι και αν έχει να του πει. Αφορά 3 επιλογές:

Επιλογή 1 – Ψυχολογική βοήθεια, Ψυχιατρική υποστήριξη
Επιλογή2- ΨυχοΚοινωνικά θέματα
Επιλογή 3- Θέματα που αφορούν την Οικογένεια, Παιδιά και Εφήβους

Ευχαριστούμε

Σκακιστική άσκηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση