Παρχάρια- Αναρρίχηση

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, στα πλαίσια των εκδηλώσεων των «Ελευθερίων 2022» και του Green Fest, ο Δήμος Κομοτηνής και το κέντρο νεολαίας και εθελοντισμού exagono σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Σ Κομοτηνής, διοργάνωσαν μια κυκλική ορειβατική διαδρομή 8,5  χιλιομέτρων, στην περιοχή της Νυμφαίας κυκλικά από το οχυρό, περνώντας από το μέρος, όπου γίνονται τα Παρχάρια. Στην ορειβατική διαδρομή συμμετείχε και η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής «Διασκεδάζοντας στο βουνό» μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια κα Στ. Ψάλτου. Μετά το τέλος της πεζοπορίας  ακολούθησε αναρρίχηση λίγο έξω από τα Σύμβολα.

Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και το δάσος γέμισε χρώματα και φωνές παιδιών, φοιτητών ντόπιων και ξένων (Erasmus), αλλά και οικογενειών που έσπευσαν όλοι να χαρούν τη φύση. Το δάσος ήταν καταπράσινο και, καθώς περπατούσαμε, θαυμάσαμε την πανέμορφη θέα! Μετά από αρκετό περπάτημα, κάναμε μια μικρή στάση σε μια γέφυρα για κολατσιό και ξεκούραση. Αφού περπατήσαμε για περίπου 3 ώρες, ανεβήκαμε στο λεωφορείο και πήγαμε σε ένα αναρριχητικό πεδίο έξω από τα Σύμβολα, όπου οι υπεύθυνοι αναρρίχησης, κ. Κ.Καφαλής, κ. Φ. Παλές(Άκης), κα Όλγα Εξακοΐδου και η κα Αγνή Στότσκουτ, μας  έδωσαν συμβουλές για μια ασφαλή αναρρίχηση και μας διέθεσαν τον εξοπλισμό, παροτρύνοντάς μας να δοκιμάσουμε! Παρά τον αρχικό δισταγμό, η εμπειρία ήταν φανταστική, καθώς η αδρεναλίνη έφτασε στο αποκορύφωμα!

Ευχαριστούμε πολύ το Δήμο Κομοτηνής, το κέντρο Νεολαίας και εθελοντισμού exagono, καθώς και τον   Ε.Ο.Σ Κομοτηνής για την υπέροχη αυτή δράση!

Νιζάμ  Καϊρά Α6