Άσκηση σεισμού και πυρόσβεσης

Μάι 20158

Άσκηση-1ο-Γυμνάσιο-2-542x360 fire02 fire03 fire01 fire04 fire05

Διεξήχθη με επιτυχία την Τρίτη 21.4.15 η προγραμματισμένη άσκηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κιλκίς στο 1ο γυμνάσιο σύμφωνα με το εξής σενάριο:
Κατά τη διάρκεια μαθημάτων προκαλείται φωτιά στο λεβητοστάσιο του σχολικού συγκροτήματος από άγνωστη αιτία. Η φωτιά γίνεται αντιληπτή από καθηγητή και εφαρμόζεται από το προσωπικό του σχολείου το σχέδιο εκκένωσής του. Κατά την διάρκεια της εκκένωσης, καθηγητής τραυματίζεται και ακινητοποιείται σε αίθουσα και γίνεται αντιληπτή η απουσία του κατά την πραγματοποίηση του προσκλητηρίου προσωπικού και μαθητών.
Αμέσως σημαίνει συναγερμός για εκκένωση του σχολικού συγκροτήματος. Με την άφιξη της πυροσβεστικής εξόδου της Π.Υ. Κιλκίς συγκροτείται μια ομάδα καταστολής της πυρκαγιάς και μια ομάδα διάσωσης για τον εντοπισμό του καθηγητή.
Σκοπός της άσκησης ήταν :
– Η εκπαίδευση όλου του προσωπικού της Π.Υ. Κιλκίς και εξοικείωση με το χώρο εκδήλωσης της πυρκαγιάς αλλά και τον ευρύτερο χώρο του εκπαιδευτηρίου.
– Η εκπαίδευση των πυροσβεστών στη χρήση του πυροσβεστικού εξοπλισμού, στον προβλεπόμενο χρόνο, υπό συνθήκες συμβάντος .
– Η εκπαίδευση του προσωπικού στην εγκατάσταση και χρήση χαμηλής πίεσης καθώς και στην διάσωση τραυματισμένου ατόμου.
– Η αποτελεσματική συνεργασία του προσωπικού της Π.Υ. Κιλκίς με το προσωπικό του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς.
Στην άσκηση έλαβαν μέρος τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με δώδεκα υπαλλήλους και συνέδραμαν η ΕΛ.ΑΣ και το ΕΚΑΒ.

 

Οι μαθητές εκκένωσαν το σχολείο σε 3 λεπτά και η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής με 4 αυτοκίνητα και προσωπικό ολοκλήρωσε με επιτυχία την κατάσβεση της υποτιθέμενης φωτιάς και τον απεγκλωβισμό του ατόμου σε 8 λεπτά.

Ο ρόλος της παρουσίας του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο σχολείο ήταν η παραλαβή και η παροχή πρώτων βοηθειών στο άτομο που απεγκλωβίστηκε. Στην άσκηση συμμετείχε και η τροχαία Κιλκίς. Κατά τη διάρκεια της άσκησης στέλεχος της ΠΥ εξηγούσε στους μαθητές τη διαδικασία και στο τέλος της άσκησης τα παιδιά ξεναγήθηκαν στα οχήματα της πυροσβεστικής στην αυλή του σχολείου.

Η άσκηση αποτέλεσε μία μοναδική εμπειρία για όλους και διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία καθώς εφαρμόστηκαν στην πράξη η εκπαίδευση προληπτικής προστασίας (σεισμού και φωτιάς) μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών.

Η διευθύντρια Αικατερίνη Ρώσσιου, ο σύλλογος εκπαιδευτικών και οι μαθητές/τριες του σχολείου ευχαριστούμε θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς, την Τροχαία Κιλκίς και το ΕΚΑΒ για την άψογη διεξαγωγή της άσκησης.

 

από κάτω από: 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς, Λειτουργία Σχολείου| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Άσκηση σεισμού και πυρόσβεσης    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

esafety label

Μουσική

Μουσική

Ιστορικό

Kατηγορίες

shinystat



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων