1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός δημιουργίας παιχνιδιού στο Scratch

Ιαν 201520

Το γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Δυτικής Κρήτης και το Πολυτεχνείο Κρήτης σε συνεργασία με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Χανίων, προκηρύσσουν τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό παιχνιδιού στο Scratch.

Σκοπός του διαγωνισμού η συμμετοχή των μαθητών σε μια συνεργατική και δημιουργική διαδικασία για την υλοποίηση ενός προγράμματος ηλεκτρονικού παιχνιδιού στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch, αξιοποιώντας την αλγοριθμική σκέψη και τον πειραματισμό με βασικές προγραμματιστικές δομές.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ελεύθερου Λογισμικού – Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΛΛΑΚ) στην Εκπαίδευση (Χανιά 8-10 Μαΐου 2015) το οποίο είναι υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. (151687/Γ2 /23-09-2014)

Απευθύνεται σε όλους τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα δοθούν αντίστοιχα βραβεία και έπαινοι σε έργα μαθητών:

  1. Δημοτικού
  2. Γυμνασίου
  3. Λυκείου (Γενικού & Επαγγελματικού)

Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να συμμετέχει υποβάλλοντας έως και τρία έργα τα οποία μπορεί να είναι προϊόντα είτε ατομικής, είτε ομαδικής προσπάθειας. Τα υποβληθέντα έργα πρέπει να είναι πρωτότυπα, δηλαδή να προκύπτουν από την προσωπική δημιουργική εργασία των μαθητών.

Σημαντικές Ημερομηνίες

  • 2 Φεβρουαρίου, Ανάρτηση οδηγιών συμμετοχής στο διαγωνισμό και προδιαγραφών για τα μαθητικά έργα στον επίσημο ιστότοπο του Συνεδρίου www.foss4edu.gr
  • 16 Φεβρουαρίου – 30 Μαρτίου, Υποβολή των έργων των μαθητών
Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των μαθητικών έργων, συμμετοχής στο διαγωνισμό και στον τρόπο αξιολόγησης, θα αναρτηθούν στον επίσημο ιστότοπο του Συνεδρίου www.foss4edu.gr.
από κάτω από: Πληροφορική| με ετικέτα , ,  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός δημιουργίας παιχνιδιού στο Scratch    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

esafety label

Μουσική

Μουσική

Ιστορικό

Kατηγορίες

shinystat



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων