Βραζιλιάνικη μουσική

Φεβ 201215

 

Η Βραζιλιάνικη μουσική χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλομορφία και ανέκαθεν θεωρείται ότι είναι ιδιαίτερα ανοιχτή σε εξωτερικές επιρροές. Χαρακτηριστικός είναι ο συνδυασμός των παραδοσιακών και μοντέρνων στοιχείων. Η ανάπτυξη της βραζιλιάνικης μουσικής είναι στενά συνδεδεμένη με την ιστορία οικισμό της χώρας από τότε που συνδέονται με την ανακάλυψη του το 1500.Έχει τις ρίζες της στην Ευρωπαϊκή μουσική του πρώην αποικιακή δύναμη της Πορτογαλίας, της Αφρικής μουσικές παραδόσεις των σκλάβων στη Βραζιλία και σε μικρότερο βαθμό, στην οποία οι αυτόχθονες αυτόχθων πληθυσμός. Επιπλέον το μέγεθος της χώρας, τη διαφοροποίηση έχει ληφθεί μέριμνα σε διάφορες τοπικές παραλλαγές.

    Μουσικές παραδόσεις που ανάγονται συχνά στις χώρες της Αφρικής, της  Βραζιλίας οι θρησκείες έχουν ισχυρή επιρροή στη σύγχρονη Βραζιλιάνικη μουσική. Ειδικά χαρακτηριστικά της Αφρικάνικης κληρονομιάς των βαρέων έμφασης που δίνει στα κρουστά και συγκοπτόμενους ρυθμούς. Στη Βραζιλία η κατανόηση erudita  Musica   (έμαθε μουσική) η οποία περιλαμβάνει όλες τις μορφές της μουσικής τέχνης και η musica δημοφιλή διακρίνονται  . Αυτό μοιάζει περισσότερο με τον ορισμό της μουσικής ποπ, τη λαική μουσική ως φολκλόρ. Και οι δύο ωστόσο δεν είναι αυστηρά ξεχωριστές. Με μια στενότερη έννοια σύγχρονη αστική μουσική MusicaPopularBrasileivaή MPB. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της MPBέναντι της Βόρειας Αμερικής και της Ευρωπαικής ποπ μουσικής είναι ότι δεν είναι καθαρή κουλτούρα των νέων, αλλά ακούγεται από όλες τις ηλικίες. Το πιο δημοφιλές ύφος της μουσικής της Βραζιλίας, της Σάμπα, που παίζεται κυρίως στο Ρίο ντε Τζανέριο και το Σάο Πάολο. Λόγω της BossaNova,η Σάμπα και τζαζ συνδύαζε στοιχεία της Βραζιλιάνικης μουσικής έγιναν στις δεκαετίες του 1950 & του 1960 για πρώτη φορά διεθνή σημασία. Από τη δεκαετία του 1980 όλο και περισσότεροι προχώρησαν στην SambaReggae από Bahiaσε πρώτο πλάνο.

     Τώρα  όλο και περισσότερο στυλ του Βορειοανατολικού ιδίως του Pernambuco, στη δημοτικότητα, η σύνθεση των περιφερειακών μουσικών παραδόσεων με funk,hiphopκαι ηλεκτρονική μουσική. Ένα σημαντικό ρόλο στη διεθνή τζαζ πολλή Βραζιλιάνικη μουσική. Λιγότερο απήχηση έχει η μουσική τέχνη της χώρας.

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βραζιλιάνικη μουσική    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

esafety label

Μουσική

Μουσική

Ιστορικό

Kατηγορίες

shinystat



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων