Ανακοίνωση- Ενημέρωση Συλλόγου γονέων 30/6/2021
Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021, 07:40
Από: ΚΟΥΝΙΑΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες και παιδιά του Γυμνασίου Καπανδριτίου,

Μία πρωτόγνωρη σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε με πολύ κόπο και υπομονή από τα παιδιά, τους διδάσκοντες και τους γονείς. Όλοι συνέβαλαν στο να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που διογκώθηκαν λόγω των ιδιαίτερων καταστάσεων που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε.

Πέρασαν οκτώ μήνες με την ανάληψη των καθηκόντων του ΔΣ Γονέων και Κηδεμόνων και όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε άοκνα να ικανοποιήσουμε το σύνολο των αιτημάτων που δεχτήκαμε από τη διεύθυνση του σχολείου και το συμβούλιο του 15μελούς.

Ικανοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος αυτών χάριν της προσπάθειας των μελών του ΔΣ, γονέων, φίλων και χορηγών. Είκοσι τέσσερα αιτήματά μας προωθήθηκαν προς δημόσιους φορείς και ιδιώτες για την πραγματοποίηση όσων έγιναν.

Οι προσπάθειές μας κριτήριο είχαν την βελτίωση του χώρου, όπου τα παιδιά μας περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους και την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής ώστε να δοθούν εργαλεία χρήσιμα στα χέρια των καθηγητών και των παιδιών.

Με δωρεά του κ. Μαρτίνου εξοπλίστηκαν όλες οι αίθουσες με βιντεοπροβολείς συνοδευόμενοι όπου απαιτείτο με την οθόνη προβολής και αντικαταστάθηκαν όλοι οι Η/Υ της αίθουσας πληροφορικής. Οι παλαιοί Η/Υ τοποθετήθηκαν στις αίθουσες αφού πρώτα αναβαθμίστηκαν με δωρεά της κ. Ντάση Μαρίας, Προέδρου της Κοινότητας Καπανδριτίου και μπορούν πλέον να υποστηρίξουν την λειτουργία των βιντεοπροβολέων.

Με παρέμβαση της κ. Κόλλια Βάσως, κλιμάκιο της ΚΤΥΠ πραγματοποίησε αυτοψία και εξασφαλίστηκε από τον Πρόεδρο της ΚΤΥΠ, κ. Τίμο Κατσίπο, έγκριση ενεργειακής αναβάθμισης των προκατασκευασμένων αιθουσών, κατασκευής στεγάστρου στον αύλειο χώρο και κατασκευής στεγασμένου διαδρόμου που θα συνδέει τις προκατασκευασμένες αίθουσες με το κεντρικό κτίριο. Αντικαταστάθηκαν σχεδόν όλα τα θρανία, οι πίνακες και οι καρέκλες με καινούργιες.

Η Περιφέρεια Αττικής δώρισε 10 μεταχειρισμένους υπολογιστές για ενίσχυση του σχολείου.

Ο κ. Καυκόπουλος δώρισε καινούριο ιατρικό κρεβάτι και έτσι δημιουργήθηκε αίθουσα covid 19 με τον απαραίτητο εξοπλισμό από δωρεές των φαρμακείων του κ. Ασημακόπουλου και της κ. Κοροβέση.

Από έναν βιντεοπροβολέα παραχώρησε ο κ. Δέδες Παναγιώτης και το Κτήμα Λαζαρίδη.

Επίσης με δωρεά του κ. Μαρτίνου τοποθετήθηκαν καινούριες κουρτίνες σε αίθουσες που δεν είχαν και στο γραφείο της διεύθυνσης.

Με ενέργειες του κ. Κιούση, Πρόεδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής αλλάχθηκαν οι παλαιότεροι λαμπτήρες, με λαμπτήρες led, τοποθετήθηκαν προστατευτικά κιγκλιδώματα και ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός.

Με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Καπανδριτίου κ. Τρομπούκη βελτιώθηκαν τοπικά οι αίθουσες που είχαν προβλήματα υγρασίας, απομακρύνθηκε παλαιός εξοπλισμός και καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος.

Μετά από ενέργειες του Συλλόγου εξοπλίστηκε με υλικά το εργαστήριο φυσικών επιστημών, βάφτηκαν πολυκαιρισμένα έπιπλα και κατασκευάστηκαν καινούρια.

Καθαρίστηκε και τακτοποιήθηκε όλος ο εξοπλισμός της θεατρικής ομάδας του σχολείου μας.

Πλύθηκαν όλες οι κουρτίνες με προσωπική επένδυση χρόνου των μελών του ΔΣ. Την επιδιόρθωση των υπαρχουσών κουρτινών ανέλαβε αφιλοκερδώς η κ. Κατερίνα Μαντά.

Αναμορφώθηκαν οι τουαλέτες (σύρτες στις πόρτες, τοποθέτηση χαλασμένης πόρτας, καθρέφτες).

Με χρήματα του Συλλόγου αντικαταστάθηκαν οι εξωτερικές κλειδαριές, αγοράστηκαν συσκευασίες αποθήκευσης του ρουχισμού των θεατρικών παραστάσεων, πατάκια εισόδου, λάστιχο ποτίσματος.

Με δωρεά του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και του Δασαρχείου της Αμυγδαλέζας, έφτασαν στο σχολείο και είναι έτοιμα για φύτευση πάνω από 100 φυτά εξωτερικού χώρου.

Είναι έτοιμος προς παραλαβή ο αθλητικός εξοπλισμός, ευγενική δωρεά της εταιρείας Symetal.

Με ενέργειες επίσης του Συλλόγου ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση επίτονου από την είσοδο του σχολείου.

Η εταιρεία Καρούλιας δώρισε χυμούς που μοιράστηκαν στα παιδιά.

Τυπώθηκαν αναμνηστικά για την Γ’ Γυμνασίου, χορηγία του βιβλιοπωλείου balis bοοks.

Όταν χρειάστηκε να κοπούν εκ νέου τα χόρτα από την αυλή του σχολείου, προσφέρθηκε ο κ. Θανάσης Παπαϊωάννου.

Ο παραδοσιακός φούρνοςΕσμεράλδα” στις Αφίδνες πρόσφερε τις πρωτοχρονιάτικες πίτες.

Αξιέπαινη είναι η προσπάθεια των δύο εργαζομένων καθαριότητας, της κ. Αθανασίας Αθανασίου και κ. Φανής Λέπουρη που φροντίζουν το χώρο διεξοδικά στην κάθε λεπτομέρειά του.

Όλους όσους αναφέραμε και όσους δεν επιθυμούν να αναφέρουμε τους ευχαριστούμε από την καρδιά μας.

Τέλος ευχαριστούμε την διεύθυνση του σχολείου και το σύλλογο διδασκόντων για την συνεργασία και στήριξη της προσπάθειά μας.

Ζητούμε από τα παιδιά μας να σεβαστούν όσα έγιναν και να τα διαφυλάξουν, να τα εκμεταλλευτούν και να τα θεωρήσουν όπλα στον αγώνα τους για μάθηση.

Καλό καλοκαίρι, να επιστρέψετε με αισιοδοξία και όρεξη!

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Καπανδριτίου.

Οικονόμου Θηρεσία πρόεδρος

Πέτρου Ελευθερία αντιπρόεδρος

Καρακίτσου Ελένη γραμματέας

Λιντζέρη Ελένη ταμίας

Κοντομηνά Αθανασία μέλος

Μαμωνά Λουκία μέλος

 



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση