Ενημέρωση για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου Καπανδριτίου
Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021, 11:08
Από: ΚΟΥΝΙΑΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Ενημέρωση για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου Καπανδριτίου

Αγαπημένε μας μαθητή/μαθήτρια

Τα σχολεία ανοίγουν για τρίτη φορά την τρέχουσα χρονιά. Κι είναι καλό που ανοίγουν.
Όπως οι δρόμοι είναι πλέον γεμάτοι, τα μαγαζιά, οι καφετέριες, έτσι κι εσείς, τα παιδιά, θέλετε τον κόσμο σας πίσω.

Αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι να νιώθεις ασφαλής, επομένως αν έχεις απορία για κάτι ή ανησυχείς μπορείς να το συζητήσεις με τους καθηγητές σου.

-Μαζί επιστρέφουν και οι μάσκες που τουλάχιστον στην τηλεκπαίδευση τις είχαμε ξεχάσει. Η χρήση τους είναι υποχρεωτική μέσα στους χώρους του σχολείου, τόσο στις τάξεις, όσο και στην αυλή, φόρεσέ τη λοιπόν πριν περάσεις από την είσοδο 

-Καλό είναι να έχεις μαζί σου δύο ή τρεις μάσκες, θυμάσαι πόσο εύκολα έπεφταν κάτω, λερώνονταν ή υγραίνονταν από την αναπνοή σου, ενώ δεν είναι καλό να φοράς την ίδια για πολλή ώρα. Κάθε μάσκα πρέπει να είναι σε δικό της σακουλάκι και σίγουρα οι καθαρές χώρια από τις χρησιμοποιημένες .

-Συνεχίζουμε να προσέχουμε τις αποστάσεις, ακόμα κι αν είμαστε πολλοί σε μια τάξη, στην αυλή ή στο παιχνίδι.


-Ψωνίζουμε από το κυλικείο αν χρειαστεί, αλλά κρατάμε αποστάσεις από τα άλλα παιδιά ή φέρνουμε μαζί μας από το σπίτι φαγητό και μπόλικο νερό , ειδικά τώρα που θα περάσουμε στους ζεστούς μήνες .

-Πλένε συχνά τα χέρια σου με σαπούνι και νερό που δεν ταλαιπωρούν την επιδερμίδα ή με αντισηπτικό, ιδιαίτερα πριν πιάσεις αντικείμενα , φαγητό ή νερό.

-Υποχρεωτικό είναι και το διαγνωστικό τεστ που θα κάνεις δυο φορές την εβδομάδα, κάθε Κυριακή και Τετάρτη (μέχρι 24 ώρες δηλαδή κάθε φορά πριν το πρωινό της Δευτέρας και της Πέμπτης που θα έρχεσαι στο σχολείο) και θα το προμηθεύονταιοι γονείς σου με το ΑΜΚΑ από το φαρμακείο.
-Μη φοβηθείς το τεστ, αυτό τουλάχιστον δε χρειάζεται διάβασμα, γίνεται στο σπίτι με τη βοήθεια κάποιου ενήλικου, ενώ είναι απλό κι ανώδυνο (δες τις οδηγίες και κατάλληλα βίντεο πριν και θα πειστείς) 

-Μην ξεχάσετε να δηλώσετε το αποτέλεσμα του test και να είστε ειλικρινείς, είτε είναι θετικό, είτε αρνητικό (στην ηλεκτρονική πλατφόρμα selftesting.gov.gr και στην κατηγορία «Σχολική Κάρτα για Covid -19» ). Κανείς δε θα σε μαλώσει αν έχεις αρρωστήσει και χρειάζεται να παραμείνεις σπίτι για λίγες μέρες , αντίθετα θα ταλαιπωρηθείς στο σχολείο αν έρθεις θετικός στον ιό και οπωσδήποτε θα βάλεις σε κίνδυνο και τους συμμαθητές σου.

-Όταν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκτυπώνουμε από την ηλεκτρονική πλατφόρμα την σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος ή αν δεν μπορούμε να εκτυπώσουμε, γράφουμε σε ένα χαρτί το αποτέλεσμα σύμφωνα με την δήλωση που μας δείχνουν ως παράδειγμα 

-Την κάρτα αποτελέσματος την έχουμε μαζί μας πάντα (και είναι η πρώτη φορά που χαιρόμαστε να δείχνουμε ότι κοπήκαμε σε κάποιο τεστ !) , μην ξεχνάς λοιπόν να την έχεις σε έναν φάκελο που θα είναι πάντα στην τσάντα σου,

-Να θυμάσαι πως κι οι καθηγητές σου ταλαιπωρούνται, φοβούνται ή ανησυχούν το ίδιο με σένα. Αλλά είναι τόσα πολλά αυτά που μας περιμένουν, όχι σε μια οθόνη, αλλά ζωντανοί, με σάρκα, οστά, παιχνίδι, πείραγμα, παρουσία, φίλους, που όλα τα δύσκολα θα τα ξεπεράσουμε και πάλι.

Με αγάπη,

Οι καθηγητές και η διεύθυνση του σχολείου



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση