Συλλογή στοιχείων γονέων και κηδεμόνων
Τρίτη, 28 Σεπτέμβριος 2021, 16:10
Από: ΚΟΥΝΙΑΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Αγαπητοί γονείς,

Στο ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας «myschool» αποτυπώνονται με ευθύνη της σχολικής μονάδας τα στοιχεία κάθε μαθητή/μαθήτριας από την πρώτη ημέρα εγγραφής του έως και την ημέρα αποφοίτησής του/της. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μέσω αυτού του συστήματος το εκάστοτε σχολείο φοίτησης εκδίδει πιστοποιητικά φοίτησης, βεβαιώσεις εγγραφής/μετεγγραφής και αποτελέσματα επίδοσης τετραμήνου και εξεταστικής περιόδου ενώ επίσης τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα για την εγγραφή στο ΓΕΛ ή το ΕΠΑΛ μετά την αποφοίτηση από το γυμνάσιο.

Μία επιπλέον σημαντική λειτουργία του «myschool» είναι η διαχείριση των απουσιών των μαθητών/μαθητριών και η αντίστοιχη ενημέρωση των κηδεμόνων τους μέσω μαζικής αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Με τη διαδικασία αυτή ασχολείται ο υπεύθυνος καθηγητής/η υπεύθυνη καθηγήτρια κάθε τμήματος, ο οποίος/η οποία οφείλει να καταγράφει τις ημερήσιες δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες απουσίες του/της μαθητή/μαθήτριας, να επικοινωνεί με τον κηδεμόνα όταν παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός απουσιών ή όταν ο/η μαθητής/ μαθήτρια εκδηλώνει παράτυπη συμπεριφορά.

Επισημαίνουμε ότι το ανώτατο όριο των ετήσιων απουσιών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 114 και ότι είναι ευθύνη του κηδεμόνα να ενημερώνει τη διεύθυνση του σχολείου ή τον/την υπεύθυνο/η καθηγητή/καθηγήτρια όταν το παιδί του πρέπει να απουσιάσει μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα για λόγους υγείας ή έκτακτων οικογενειακών περιπτώσεων.

Για τη σωστή διαχείριση όλων των παραπάνω, παρακαλούμε όπως συμπληρωθεί με τη μέγιστη ακρίβεια η παρακάτω φόρμα των στοιχείων σας και αποσταλεί (πατώντας ΥΠΟΒΟΛΗ)  έως την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021.

Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε μία καλή σχολική χρονιά και υγεία.

Φόρμα συλλογής στοιχείων

     
Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώραΑφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων